Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

Klub Miłośników Zegarków SQUALE

Rekomendowane odpowiedzi

I bransoleta jest już dostępna, pierwsze zdjęcia z internetu 

https://www.squale.ch/en/steel-bracelets-for-1521

Mi się podobają 👍

Screenshot_20240523_191145_com.huawei.himovie.overseas_edit_41587887237403.jpg

Screenshot_20240523_191153_com.huawei.himovie.overseas_edit_41581135423863.jpg

Screenshot_20240523_191202_com.huawei.himovie.overseas_edit_41574570707718.jpg

Edytowane przez lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.04.2024 o 15:27, Paulus57 napisał(-a):

Niemniej polecałbym Ci kupić taki pasek (mogę dać linka) jak ten i ocenić nie hasłowo "bo chiński", ale wziąć do ręki i ocenić bezpośrednio.

Hej, pasek faktycznie b. ładny - podałbyś tego linka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowość. Squale 1521 Marina Militare Limited Edition. 500 sztuk. Mechanizm standardowy dla modelu SW200-1 w wersji Elabore. Odmienne od standardu jest za to wykończenie koperty.

IMG_20240705_124232.jpg

Link do strony modelu:

https://www.squale.ch/en/new-marina-militare

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;] 

IMG_20240713_134759_1-01.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Scapin napisz coś więcej - jak wrażenia itp. Kasztanowe i szare Super Squale są mega! Noszą się tak fajnie jak wyglądają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

@Scapin napisz coś więcej - jak wrażenia itp. Kasztanowe i szare Super Squale są mega! Noszą się tak fajnie jak wyglądają?

Nosi się bardzo wygodnie. Uszy  ładnie przylegają do nadgarstka. Jest do tego lekki. Koronka jest mała i trochę ciężko się nią operuje, ale z drugiej strony pasuje rozmiarem do koperty. Tarcza jest dla mnie najmocniejszym punktem. Jej kolor jest niesamowity i zmienia się wyraźnie w zależności od natężenia i rodzaju światła. Luma dobra, ale po pewnym czasie słabnie, jednak jest czytelna do rana. Wypukły szafir fajnie wygląda, antyrefleks jest bardzo dobry. Ostatnio wymieniłem  oryginalny skórzany pasek na czarny kauczuk od Hirscha i uważam, że nieźle to wygląda. Diver wg mnie powinien być na gumie lub bransolecie. BTW oryginalny pasek (dobrej jakości) ma dziwnie umiejscowione dziurki, u mnie pasowała dopiero ostatnia, na węższy nadgarstek, poniżej 17 cm,  już na pewno byłby za luźny. Zastanawiałem się nad dokupieniem oryginalnej bransoletki BOR, ale na włoskim forum przeczytałem, niezbyt dobre opinie o niej, zwłaszcza o trudności w skracaniu. Zresztą mam wrażenie, że za dużo byłoby tej stali, bo bezel w końcu też jest z tego materiału. Za wyjątkiem krawędzi bezela, zewnętrznej części dekla oraz koronki całość jest szczotkowana i mi się to podoba.

IMAG4019~2.jpg

IMAG4021~2.jpg

IMAG4022~2.jpg

Edytowane przez Scapin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok 17,5 cm, okrągły, nie płaski.

Zdjęcie trochę przekłamuje, w rzeczywistości zegarek jest mniejszy względem nadgarstka.

Edytowane przez Scapin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;] 

IMG_20240817_194226-01.jpeg

IMG_20240817_193957-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, lysolek007 napisał(-a):

Nowość od Squale, dla mnie projekt na plus, https://www.squale.ch/en/supersquale-watches

Screenshot_20240913_091910_com.android.chrome_edit_1037489296967731.png

Screenshot_20240913_091920_com.android.chrome_edit_1037482154801586.jpg

Screenshot_20240913_091924_com.android.chrome_edit_1037474873825546.jpg

Screenshot_20240913_091858_com.android.chrome_edit_1037533747866162.jpg

24 minuty temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Czy ja wiem... Takie trochę chińsko-microbrandowe.

Ciekawe określenie i zgodzę się z nim, niby vintage, firma fajna, ale jakoś całość nieskładnie i bez wyrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejszy indeks (12) ma mniejszą czcionkę niż reszta - ja rozumiem, że musieli wcisnąć dwie cyfry ale nadal…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając Wasze opinie stwierdzam, jako wróg demokracji, że ogólnie projekt się podoba. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;] 

IMG_20240928_101110-02-01-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lysolek007 napisał(-a):

;] 

Nowy pasek/bransoleta to prawie jak nowy zegarek. Gratulacje.

Jak oceniasz jakość wykonania, spasowanie z kopertą, zapięcie, wygodę noszenia? Prośba o sesję Ondy na firmowej stali. 

Dzień Ondy w Klubie dziś mamy:

IMG_20240928_115212.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.09.2024 o 13:02, AK&AK napisał(-a):

Nowy pasek/bransoleta to prawie jak nowy zegarek. Gratulacje.

Jak oceniasz jakość wykonania, spasowanie z kopertą, zapięcie, wygodę noszenia? Prośba o sesję Ondy na firmowej stali. 

Dzień Ondy w Klubie dziś mamy:

Hej

Bransoletka jest idelanie spasowana z kopertą, nie ma żadnych luzów. Jest wygodna, dobrze się układa na nadgarstku, jedynie zapięcie mogłoby już posiadać mikro regulację np jak w Vulcain. Aaa i pierwszy raz musiałem skorzystać przy skracaniu bransoletki z usług zegarmistrza, śrubki były mega przykręcone, nawet wrzątek nie pomógł, zegarmistrz jednak  po pewnym czasie sobie poradził 🙃 zdjęcia się niedługo pojawią 👊

I informacyjne Squale Onda nie ma już w sprzedaży na stronie, model został zakończony w produkcji, być może pojawi się coś nowego ;] 

Pozdrawiam ;] 

Edytowane przez lysolek007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi