Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
QuadrifoglioVerde

Klub Miłośników Zegarków SQUALE

Recommended Posts

Możecie mi podpowiedzieć co oznacza numer na kopercie mojego zegarka? One są numerowane, czy to oznaczenie modelu?

20230704_104459.jpg

Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Możecie mi podpowiedzieć co oznacza numer na kopercie mojego zegarka? One są numerowane, czy to oznaczenie modelu?

Jest to seria numerowana (nielimitowana)  miałem ten sam model, przegrał u mnie z Onda, ale gdyby miał 42mm to może by został, mimo wszystko miło go wspominam  :) gratuluje nowego nabytku 🦈👊

IMG_20210314_155213-01 (1).jpg

IMG_20210622_204145-01.jpeg

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Godzinę temu, lysolek007 napisał(-a):

Jest to seria numerowana (nielimitowana)  miałem ten sam model, przegrał u mnie z Onda, ale gdyby miał 42mm to może by został, mimo wszystko miło go wspominam  :) gratuluje nowego nabytku 🦈👊

IMG_20210314_155213-01 (1).jpg

IMG_20210622_204145-01.jpeg

Dzięki, także za wytłumaczenie. 60 ma kopertę o średnicy 42 mm, ale bezel nieco szerszy (44 mm). Myślę, że przy koronce na godzinie 4. rozmiar jest strawny dla sporej części miłośników zegarków, także kształt uszów powoduje dobre spasowanie na przegubie. Głównym problemem może być raczej jego grubość (ze szkiełkiem prawie 16 mm). Onda jest też pięknym i charakterystycznym modelem, gdyby miała tarczę o podobnym kolorze jak w mojej 60., to miałbym problem. Zwyczajnie, w moim przypadku, było wszystko namierzone na wyjątkowy błękit jaki mam teraz w swoim zegarku. 

37 minut temu, Rikimaru75 napisał(-a):

Jest jeszcze mniejsza wersja Squale bianco limitka Chronofactum 

51FECBC1-A233-40CD-BC0B-9AAD8F4A229E.jpeg

IMG_4368 2.JPG

Też bardzo ładna, ale nakładane indeksy mają jednak coś w sobie. Na pewno na mniejsze nadgarstki będzie bardziej odpowiednia. 

50 minut temu, exuus napisał(-a):

I do mnie dzisiaj przyjechał Squale. Będzie nowym EDC na lato i wiosnę, muszę się tylko trochę obyć z tym rozmiarem :) Nie planowałem aż tak dużego zegarka, bo w diverach lubuję się raczej w max 42 mm, natomiast jak go przymierzyłem to czysty fun wziął górę nad rozumem. Onda czy 1521, które brałem pod uwagę w pierwszej kolejności, z mojej perspektywy nie robią jednak na żywo takiego efektu wow jak Matic. Jak dla mnie petarda.

unnamed.jpg

Po pierwsze gratuluję. Po drugie nie marudź. ;) 

Koperta w tym modelu ma 42 mm, tylko bezel jest nieco szerszy, a dodatkowo koronka na godzinie czwartej wizualnie zmniejsza całość. Poza tym masz łapę drwala a nie witkę pianisty. Ja mam nadgarstek tylko 18 cm i leży idealnie. :) 

33 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Po pierwsze gratuluję. Po drugie nie marudź. ;) 

Koperta w tym modelu ma 42 mm, tylko bezel jest nieco szerszy, a dodatkowo koronka na godzinie czwartej wizualnie zmniejsza całość. Poza tym masz łapę drwala a nie witkę pianisty. Ja mam nadgarstek tylko 18 cm i leży idealnie. :) 

Już się przyzwyczaiłem i siedzi idealnie. Ponad 19 cm w łapie też tu pomaga :)

;] 

IMG_20230719_140749.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Czy ktoś z forumowiczów ma Squale Montauk, drugą edycję? Szukam opinii, ponieważ w internecie ubogo pod tym względem.

image.thumb.png.04590a123388d3e178ad2af173767f7e.png

instagram.com/crownandlume 

;]

IMG_20230729_101315-01.jpg

Dzień dobry. Panowie , gdzie bezpiecznie dokonać zakupu Squale? Interesuje mnie 60 Atmos

42 minuty temu, hub01 napisał(-a):

Dzień dobry. Panowie , gdzie bezpiecznie dokonać zakupu Squale? Interesuje mnie 60 Atmos

PW

W dniu 20.07.2023 o 09:52, Nomateus napisał(-a):

Czy ktoś z forumowiczów ma Squale Montauk, drugą edycję? Szukam opinii, ponieważ w internecie ubogo pod tym względem.

image.thumb.png.04590a123388d3e178ad2af173767f7e.png

One świetnie się prezentują, niestety dostępne tylko w Longisland Watches, czyli tygodnie podróży a potem wypełnienie i wysyłanie (pocztą!) deklaracji celnych.

Edited by Sierżant Julian

W dniu 5.08.2023 o 16:34, kkwpk napisał(-a):

Spontanicznie na mieście.

Zacna brygada👍🏼

a może wznowimy pomysł z klubowym Squale? 

3 godziny temu, Sierżant Julian napisał(-a):

One świetnie się prezentują, niestety dostępne tylko w Longisland Watches, czyli tygodnie podróży a potem wypełnienie i wysyłanie (pocztą!) deklaracji celnych.

jakim przewoźnikiem wysyła ten sklep ?

;]

IMG_20231025_102003.jpg

9252023103637.png