Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

...baw się dobrze! :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katalog Sinna jest :shock:

Ale dziś miałem dzień:

Sinn (paczka z Niemiec)

Gerald Genta (paczka ze Szwajcarii)

Zegarek Amfibia (paczka z Rosji)

Moja listonoszka pewnie myśli, że należę do mafii. :lol:

Biedna jest- tyle paczek musi przeze mnie dźwigać. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś miesiąc temu wysłałem do ML zapytanie, czy mają już nowy katalog.

Dzisiaj przyszedł. :D

Uwielbiam tą firmę za ich słowność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyszedł katalog Muehle Glashuette.

Bardzo przyjemny - no i jest coś ciekawego, modele których jeszcze oficjalnie nie ma - Laser 470€ - fajny ale tylko 36mm średnicy, i świetne designersko modele z kolekcji Lufthansa, na werku 7750, ale niestety trochę za drogie dla mnie 1700€ najtańszy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziś przyszedł katalog Muehle Glashuette.

Bardzo przyjemny - no i jest coś ciekawego, modele których jeszcze oficjalnie nie ma - Laser 470€ - fajny ale tylko 36mm średnicy, i świetne designersko modele z kolekcji Lufthansa, na werku 7750, ale niestety trochę za drogie dla mnie 1700€ najtańszy.

A do mnie przyszedł ten katalog przedwczoraj i co ciekawe nie kojarzę bym go zamawiał. Generalnie to on mi się nie podoba i te zegarki też nie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile czekaliście na tego Sinna? Mija 2 tygodnie i nic nie dostałem. :D

Parę dni temu dotarł do mnie "katalog" Hamiltona, a raczej gazeta. :?

Niestety od Hamiltona też dostałem gazetkę :cry: A Sinn'a nie mogę zlokalizować - POMOCY :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zacznę od początku. 14 02 dostałem maila od pana Wolfganga Gerber, z zapytaniem czy chce aby mi przysłano........... nowy 2006-2007 katalog firmy JLC. No i właśnie dzisiej przyszedł, jest na prawde super, format taki sam jak poprzedni, jednak z jeszcze lepsza szatą graficzną. Chciałbym przy okazji podziękować Piotrkowi (michalop) za tłumaczenie maila i za treść zamówienia w jęz niemieckim.

No to już nie mogę się doczekać. Też dostałem maila od tego Pana i potwierdziłem chęć posiadania takowego - nowego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu zamówiłem katalog u Zenitha. Przysłali mi broszurkę tak fatalną, że już ruscy mają 100 razy lepsze :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakiś czas temu zamówiłem katalog u Zenitha. Przysłali mi broszurkę tak fatalną, że już ruscy mają 100 razy lepsze :evil:

Zenith robi znakomite katalogi (porównywalne z poziomem wydawniczym publikacji innych niemieckich firm).

Ala jakoś polskich odbiorców nie rozpieszcza nimi...

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sądzę, iż jest to uzależnione od podania w formularzu informacji o posiadaniu/nieposiadaniu zegarka Zenith. W pierwszym przypadku wysyłają diametralnie inny katalog. Co gorsza, nie można nawet skłamać, gdyż dla uwiarygodnienia konieczne jest wpisanie numeru seryjnego czasomierza. Pozostają nam zatem broszury...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedwczoraj dostałem katalog Omegi na sezon 2006/2007. Nowa, twarda okładka, nowe modele, kilka nowych fotek ambasadorow i widoczkow i nowa liczba przy misjach Speedmastera, ale poza tym to wygląda jak rok temu. Trochę szkoda ale z drugiej strony mam nadzieje ze pieniadze z podwyzszonych cen przeznacza na usprawnianie zegarkow a nie bajery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio strasznie mi się spodobał Tag Heuer Monaco Automat.

Czy można jakoś zdobyć katalog TAG'a?

Na ich stronie w formularzu Polska jest niedostępna, ale nawet nie ma tam adresu e-mail, żeby ich pomęczyć. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio dotarł do mnie katalog A.Lange& Sohne.

Katalog świetny- a jakże, ale te zegarki :shock:

...to był mój błąd, miesiąc po zakupie wymarzonego zegarka, mam już trzeciego potencjalnego jego następce...niedobrze ;)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALS Tourbograph, niech zgadnę!!! :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak źle nie jest, ale dużo lepiej niestety też nie :wink: :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który model konkretnie, jeśli można wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślisz Maćku, tak poważnie :?: ;)

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typuję w kolejności: ALS Groy2nźe Lange 1 albo Lange 1 Mondphase lub Richard Lange.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pudło! :twisted:

Najbardziej przypadł mi do gustu Saxonia ;) no i 1815-ka :)

Powiedz Maćku, jak to się stało, że nie podejrzewałeś mnie o Saxonię :?: :shock: :)

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

MasterFan,

cieszę się, że podobają się Tobie zegarki A.Lange&Soehne. To jedna z moich najbardziej ulubionych firm ;). O zakupie modelu 1815 myślałem już znacznie wcześniej, ale w końcu wybór padł na IWC. W ogóle gdybym miał wymienić w kolejności moje ulubione marki, to byłyby to: IWC, A.Lange&Soehne, Vacheron Constantin, Patek Philippe i Jaeger-LeCoultre, a ostatnio coraz przychylniej spoglądam w kierunku Girard-Perregaux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maćku, ten z pierwszego zdjęcia równiez niczego sobie, jakby dawali, z pewnością bym wziął :shock: ;)

Mariusz, spoglądaj coraz częściej w kierunku GP, spoglądaj, bo to naprawdę cudowne zegarki :)

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno dotarł katalog Union'a... co tu powiedzieć :roll:

Może tak: jeśli ktoś potrafi robic TAKIE zegarki, to faktycznie, do katalogów nie musi przywiązywać większej uwagi :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio doszedł do mnie katalog DeWitt'a...wspaniały, no i oczywiście cudowne zdjęcia rewelacyjnych czasomierzy- polecam :!: :shock: :)

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.