kiniol 2281 #751 Napisano 20 Grudnia 2013 Ta i se go na niteczce za ałtem pociongłem jak po rybe żem jechał do składu 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #752 Napisano 20 Grudnia 2013 Ten mostek to on jest piękniejszy od Królewny Śnieżki! Jeden przejazd po ansfalcie mu wystarczy, plizzzz!Nie, Krzysiek, to naprawdę wygląda! Gratulacje za robotę i dla Fibo też, za piękny zegar. Wypatrzył chłop, to ma! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #753 Napisano 20 Grudnia 2013 Noooo uadnie - special edition z zakrytą śrubą - pasuje 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #754 Napisano 20 Grudnia 2013 Ten mostek to on jest piękniejszy od Królewny Śnieżki! Jeden przejazd po ansfalcie mu wystarczy, plizzzz! Nie, Krzysiek, to naprawdę wygląda! Gratulacje za robotę i dla Fibo też, za piękny zegar. Wypatrzył chłop, to ma! A o moim wkladzie zapomnieli .... Koledzy!? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #755 Napisano 20 Grudnia 2013 Jacek, nie wiem jak to zniesiesz, ale dostałem całego na wzór... było łatwiej, ale i tak dzięki Z rysunku bym tego nie zrobił. Kotwica była wycinana dwa razy, bo nie chciał zagadać. Różnica wynosiła 0.05. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #756 Napisano 20 Grudnia 2013 Krzychu - wymiary( różnicę ) podaje się w metrach ? 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #757 Napisano 20 Grudnia 2013 Proszę Cię, przecież wszyscy wiedzą, że w kilometrach. Słownie: pięćsetnychmilimetra... jestem mańkutem amatorem 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #758 Napisano 20 Grudnia 2013 Jacku, Twoje rysunki były bardzo potrzebne i dziękuję za nie!Jeśli przy podziękowaniach jesteśmy, to chciałbym jeszcze podziękować kol. Lusykowi. Natychmiast zaproponował na priv, że prześle mi mechanizm na wzór! Sam, z własnej inicjatywy. Nie znam człowieka, on mnie też nie, ale chciał pomóc. Forum rządzi! Bardzo mnie to ujęło. Dzięki chłopaki bardzo! Niestety, Kiniol wziął sprawy w swoje ręce i po prostu rzecz dorobił. Brutal. Na dobitkę mu się udało. Będę musiał z tym żyć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #759 Napisano 20 Grudnia 2013 Noooo uadnie - special edition z zakrytą śrubą - pasuje Faktycznie, masz Mariusz oko, śruba jest zakryta, a na fotkach powyżej jest odkryta. Wzór, który miałem, miał też zakrytą śrubę. Chyba maluchy tak mają. Dorosłe zaś odwrotnie. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #760 Napisano 20 Grudnia 2013 Faktycznie, masz Mariusz oko, śruba jest zakryta, a na fotkach powyżej jest odkryta. Wzór, który miałem, miał też zakrytą śrubę. Chyba maluchy tak mają. Dorosłe zaś odwrotnie. Nie ! ... ale ten ma prawidłowo. To nie kwestia wielkości, a wieku 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #761 Napisano 20 Grudnia 2013 Rozumiem 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #762 Napisano 20 Grudnia 2013 Chłopaki, takie rzeczy jak kotwica się liczy, a nie odgapia: 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #763 Napisano 20 Grudnia 2013 Oczywiście, zgadzam się. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #764 Napisano 20 Grudnia 2013 Wojtku, ja na to patrzę z osłupieniem (do czasu), niestety ten z nosem to wie... Tym bardziej mi głupio .Pozdrawiam świątecznie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #765 Napisano 20 Grudnia 2013 Chłopaki, takie rzeczy jak kotwica się liczy, a nie odgapia: Graham1.jpg Pewnie, pewnie. Paletka w górę, paletka w dół. Podszlifujemy. Wyjdzie - dobrze. Nie wyjdzie - założymy odwrotnie, albo dorobimy. Resch też tak ma 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #766 Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Wojtku - zauważyłeś jaką wartość podał Krzysztof ? Chyba mnie zmobilizował do dorobienia zapadki MPZ... choć bardziej się boję o naprawę (w celu poprawnego działania) sprężyny ( też oczywiście od MPZ). Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Mariusz 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #767 Napisano 20 Grudnia 2013 Wojtku - zauważyłeś jaką wartość podał Krzysztof ? Oczywiście! Tyle, że nigdy nie wiem czy Kiniol mówi poważnie, czy żartuje. Dlatego zakładam, że żartuje zawsze. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #768 Napisano 20 Grudnia 2013 Żartuje skubany zawsze! Ale potem robi. I wie jak, co mnie wkurza... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #769 Napisano 20 Grudnia 2013 Przy paletach o grubości 0,45 mm, zegar zatrzymywał się po 5 minutach. Przy paletach 0,50 idzie drugi dzień bez problemu. Czary panie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #770 Napisano 21 Grudnia 2013 Czary panie...Czarodziej!!!! Gratulacje! Jak juz zegar bedzie w domu to liczymy na reportaz "przed - po". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #771 Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Edit. Zdjęcie dla Mariusza. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #772 Napisano 12 Stycznia 2014 Dla Mariusza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #773 Napisano 12 Stycznia 2014 Te wskazówki minutowe to wyrób Beckera z Braunau... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #774 Napisano 12 Stycznia 2014 Te wskazówki minutowe to wyrób Beckera z Braunau...Jaki wyrób Beckera chociaż w Braunau ten wzór zakładało się chyba na wszystko co chodzi. Wzór jest stary i był stosowany w CK Monarhii na długo nim komuś przyszło do głowy powstanie fabryki w Braunau.Gdzieś już zamieszczałem zdjęcie minutowej wskazówki z połowy XIX wieku z tym wzorem. Poszukam zdjęcia protoplasty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #775 Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Ogólny zarys oczywiście, choćby w pierwszym poście tego tematu:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48336-zegary-z-monarchii-austro-w%C4%99gierskiej/Ale w tych, nieco już mało finezyjnych proporcjach - to Becker (moim zdaniem). Edytowane 12 Stycznia 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach