Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki tak to prawda z fotkami, już odhaczone ptaszkiem i więcej nie będzie :D

Pozdrowionka Panowie

Edytowane przez STARUSZEK

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Omege 2594 i jej luma faktycznie jest bardzo dobra ale i tak nie przebije Seiko Sumo czy MM

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fascynują mnie Rolexy z lat 40., 50. i 60. i czasem sobie szukam informacji na ich temat. Tu jest ciekawa historia o egzemplarzu, jakiego Edmund Hillary używał w czasie wspinaczki na Everest:

http://www.hodinkee.com/blog/found-the-rolex-sir-edmund-hillary-wore-to-the-peak-of-mount-everest-live-pics-details

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dzisiaj przyjemność spotkać się z jednym z naszym forumowiczów. Pomacałem sobie takiego oto zawodnika:

zdj1190cie_zps3d7f4aca.jpg

Kurcze, nie jest dobrze... Coraz bardziej mi się podoba, nawet mimo tych opasłych uszu i braku AR...

Lupka jest z AR i przez nią widać dosłownie - otwór z datą w środku - pięknie to wygląda. Czemu nie dają AR wewnętrznego całego szkiełka? Nie mam pojęcia, ale zrobiliby niemal ostatni krok do toolwatcha idealnego.

Uszy mnie drażnią, choć dzięki nim zegarek wygląda optycznie na dużo większy niż dane na papierze. Bezel pracuje świetnie i wydaje super dzwięk przy obracaniu. Nie wspominam nawet o polerowanej, ceramicznej wkładce, która jest niezwykle miła dla oka. W zależności od światła przechodzi o czerni do odcieni szarości.

Bransoleta była już wielokrotnie opisywana, potwierdzam jedynie, że jest najwyższej klasy - system zapięcia jest chyba najlepszym jaki dotąd oglądałem.

Szkoda, że nie udało mi się przeprowadzić wrogiego przejęcia  :ph34r:

Edytowane przez kroll_czarli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a nie mówiłem Karolku.

Nic tylko czekać aż się pochwalisz w odpowiednim dziale.

Sub jest świetny a uszy całkowicie przestaną przeszkadzać po 2 tygodniach noszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek powinien być zadowolony z wspomnianej okazji spotkania :)

Nie jest zły ale ma swoje wady które zebraliśmy do kupy i bedziemy naciskać Rolexa aby wprowadził te drobiazgi w życie :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet bardzo jestem zadowolony z Waszego spotkania i jego efektów.

Oczywiście jak zawsze są efekty uboczne w postaci przeciągnięcia Karola na złą stronę mocy, ale jakoś to przeżyję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to widzę, że nie jestem odosobniony z tym problemem ;-)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a uszy całkowicie przestaną przeszkadzać po 2 tygodniach noszenia.

Po 2 tygodniach? Gwarantuje, ze tak naprawde to przestaja 'przeszkadzac' po minucie (lub mniej) od chwili zalozenia na nadgarstek  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo zgrabne uszy ma nowy SD, optycznie znacznie mniejszy od suba choc gruby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy i kiedy optyczne powiększanie rolka przestaje przeszkadzać zależy jednak od rozmiaru nadgarstka i innych noszonych zegarków. ( nawyków wzrokowych ) Do uszu dorzuciłbym powiększone indeksy. Obydwa elementy w moim odczuciu skazują ten zegarek na bycie masywnym, błyszczącym toolwatchem o zdecydowanie sportowym charakterze. Mój nadgarstek dodatkowo nie stolerował wystającego dekla przy relatywnie dużej ( powiększonej przez uszy ) powierzchni teoretycznie stykającej się z nadgarstkiem. Nie miałem tych problemów z poprzednimi SUBami czy Daytoną ( tu z powodu profilowanych , podgiętych uszu).

PS no i wydawało mi się że kwestia lupki nie jest względna - albo się kocha albo nienawidzi , a tu proszę - przestała Koledze przeszkadzać. Czyli jesZcze wiele przede mną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ciekawostka. W ramach serwisu Rolex wymienił części tyle mechanizmu. Dodam, że zegar leżał w rotomacie przez 20 lat bez serwisu (wiem, wiem nierozsądne). Doszła polerka i mamy nowy zegar.

post-38955-0-60520600-1406840275_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki model?

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z tego Dj'a o którym wspominałeś?

Jak na 20 lat to i tak za wiele nie nie zostało wymienione. :-)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdradzisz ile ta przyjemność kosztowała? Może na priv.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A tak na marginesie...w poniedziałek cos sie pojawi u Rolexa.

Prawdopodobnie związane z premierą filmu Jamesa Camerona "Deepsea Challenge".

Czyżby "nowy" zegarek SDDSC? :D

http://m.rolex.com

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdradzisz ile ta przyjemność kosztowała? Może na priv.

Żadna tajemnica, 1200e razem z wymianą tarczy bo była pęknięta (a szkoda bo była piękna granatowa). Bez tego serwis to koszt ok 900-1000e. Co ciekawe dla mnie te części nawet pod lupą wyglądają jak nowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby był w stali, to jak dla będzie hicior i już zacieram ręce :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ carlito1 - zgadzam sie, aczkolwiek pewnie dorzuca sporo do normalnej ceny sea dweller'a. Ostatnio chodzi mi po glowie wymianka jednego z zegarkow na wlasnie sd, zobaczymy po 4-tym, dlatego tez przekladam wizyte w City do nastepnego tygodnia (dzisiaj mialem zamiar odwiedzic butik, ktory ma modele FP Journe). Zalatwie wiec dwa ptaki jednym kamieniem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli będzie Seadweller w stali z niebieską tarczą, to nie będę nawet zwracał uwagi ile będzie droższy od czarnej wersji. Poprostu będę musiał go mieć :) Coś mam jednak przeczucie, że będzie w białym złocie, a wtedy cena będzie już niebotyczna i nie do przekroczenia :(

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie w białym złocie i cholernie ciężki.

Tak obstawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No skoro jest Submariner z niebieską tarczą w białym złocie, to nie sądzę żeby wypuścili Seadwellera z niebieską tarczą w stali - obym się mylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi