Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak kolega Awi wyżej pisał wielka niewiadoma kiedy kto dostanie czy 2-3sztuki to faktycznie można czekać i czekać chyba ze nagle wydadzą od 2019 po 20-50sztuk rocznie ale w to nikt nie wierzy biorąc pod uwagę dotychczasową sytuację którą kreuje Rolex

Ps na tą chwilę na już to faktycznie tylko przepłacić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym miał zapłacić 60 tyś za stalowego Rolexa to wolałbym dołożyć do AP ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Kruku nikt nie jest w stanie określić czasu oczekiwania na konkretny model niestety, jednak bez problemu można się zapisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to ceny Pepsi i Daytony na rynku wtórnym się zrównały i rzeczywiście zaczynają niebezpiecznie się zbliżać do AP RO...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Kruku

A ile Kruk już"wydał" GMT Pepsi

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze trochę poczekasz. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się trafi jakiś zniecierpliwiony albo spryciarz, który odstąpi wcześniejsze miejsce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jako posiadacz BB 58 oraz aquaracera, myśle aby spełnić rownież marzenie posiadania Kinga Rolexa. Zastanawiam sie nad explorerem oraz datejustem. Wydaje mi sie ze explorer znacznie tańszy ale generalnie to dwa różne zegarki... czy ktoś z Was posiadał oba, moze podzielić sie doświadczeniami ? Ze względu na budżet w grę nie wchodzą droższe modele Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się trafi jakiś zniecierpliwiony albo spryciarz, który odstąpi wcześniejsze miejsce ;)

Biorąc pod uwagę potencjalny zysk na jaki obecnie można liczyć, to ciężko będzie przejąć takie miejsce za sensowną kwotę...

No i dochodzi problem proceduralny, bo nie można zmienić nazwiska na rezerwacji, więc pozostaje tylko wierzyć odstępującemu, że Ci go odda, jak już przyjdzie jego kolej.

Panowie, jako posiadacz BB 58 oraz aquaracera, myśle aby spełnić rownież marzenie posiadania Kinga Rolexa. Zastanawiam sie nad explorerem oraz datejustem. Wydaje mi sie ze explorer znacznie tańszy ale generalnie to dwa różne zegarki... czy ktoś z Was posiadał oba, moze podzielić sie doświadczeniami ? Ze względu na budżet w grę nie wchodzą droższe modele Rolexa.

Biorąc pod uwagę posiadane przez Ciebie zegarki, Datejust będzie bardziej się od nich odróżniał. W Datejuście masz też spory wybór: wielkości, koloru tarczy, rodzaju bezela i typu bransolety. O dacie nie wspominam, bo skoro kupiłeś BB58, to chyba jej brak Ci nie przeszkadza.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz dwa divery, to kup sobie coś bardziej biżuteryjnego dla zrównoważenia kolekcji = Datejust ;)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, skąd wiesz?  ;)

Wróżka mi powiedziała. ;)

Lotus tylko DJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe pepsi namieszało nie ma to tamto

Ps Andreas gdybyś mógł pokaż kiedyś na foto twoją gromadkę myślę że wielu chciało by zobaczyć twoja kolekcję razem

post-37475-0-52840300-1540730022_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak koledzy - DJ. Ale koniecznie karbowany ;)

Natomiast jeśli Rolex to nie jest imperatyw, a piszesz tez o ograniczonym budżecie, to przyjrzyj się Tudorowi Style 41mm z karbowanym bezelem i np. niebieska tarczą. Oglądałem go i jest naprawdę fantastycznie wykonanym zegarkiem za ok 30 ceny DJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

explorer ma dla ideqlny roxmiar.

dj 36 lekko za mały, 41 wiekszybjest od suba...

na plus w Ex takze całą szczotkowaną bransoletę, która jest świetna!

Wskazówki i indeksy klasa, no i nie każdy odrazu widzi ze to rolex:)

Jest też bardzo uniwersalny i zawsze pasuje.

Datejust jest super, bardzie biżuteryjny, charakterystyczny i rozpoznawalny.

jeśli rozmiar 36 albo 41 pasuje Ci idealnie to teraz tylko musisz sybrać jeden z 1000 wariantów:)

Mi sie bardzo podoba niebieski 36 karbonowy na jubile, ale finalnie wybrałem EXa i nie żaluję.

A niezegarkowi koledzy, przyznają, że jak Rolexa to ten Explorer fajny!:):)

f5a5d55939590b84b55de1f4a79b2fe1.jpg2b277cb92b30994f00c5808e391626b0.jpgb9520222e431e9757934366fa878c0a5.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez hylu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dj 36 lekko za may, 41 wiekszybjest od suba...

DJ 41 nie jest większy od Suba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyściłem pamięć w telefonie. Data sprzed ponad roku. Mam wrażenie, że dostawy zmalały, ale warto czekać.

post-40778-0-68258700-1540733260_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On już tam dobre kilka tygodni szuka swojego amatora, zawsze można kupić taniej u nas na bazarku ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Katowicach taki Sub się marnuje ;p

Foto z dzis:) ?

Edytowane przez _Kwiatek_
Nie cytuj zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi