Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

@mikolaj78, a szkiełka? w sensie AR pod cyklopem. Oba odbijają to samo okno, jeden odbija ciemne okno (bezbarwny AR i odbicie łapie kolor tarczy), drugi tak jakby odbijał na niebiesko(?)

Jest tak jak piszesz kolory AR są dwa rożne , też tak miałem kiedyś Batmana z tym „neutralnym AR” i czarne GMT z niebieskim. Nie wiem skąd to się bierze ale z niebieskim ja wolę:)

Kąt padania światła, nic więcej. Robert, chyba masz rację

Hej, nie jest to ką padania światła... kolory się różnią niestety i nikt nie umiał mi wyjaśnić dlaczego ... jest AR niebiesko - zielonkawy i taki jasny fiolet prawie bezbarwny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Tak mi się właśnie wydawało, ale dotyczy tylko ceramicznych. Aluminiowe to albo bezbarwny AR albo brak, widziałeś kiedyś aluminiowego z kolorem?

Przy czerwonej wskazówce pepsi niebieski AR fajnie pasuje, przy czarnych i zielonych jest to dla mnie już mocno mocno dyskusyjne.

10972761_zoom_v1555161560424.jpg
10198185b_zoom.jpg?v=1548700103341
11443454_xxl_v1560304075280.jpg
11443454j_xxl_v1560304080772.jpg
6ee350968224632cde7ba006332542df30de3f9b

https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=614703
https://www.chrono24.com/rolex/rolex-submariner-date-ref-116610ln-062019--lc-100--id10972761.htm
https://www.chrono24.com/rolex/---116610lv---id11443454.htm
https://www.chrono24.com/rolex/full-set-rolex-submariner-116610ln-steel--id10198185.htm

Edytowane przez vitriol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już rozumiem dlaczego Rolex nie kładzie AR na całym szkle...sztuki by nie sprzedał w naszym kraju ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Panowie, teraz wszyscy oglądamy swoje lupki... ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

To tak dużo nie kosztuje. Na TRF jest wątek z modami, ludzie albo kupują aftermarketowe szkiełka już pokryte AR, albo drugie szkiełko rolexa i oddają je do pokrycia. $200-300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

To tak dużo nie kosztuje. Na TRF jest wątek z modami, ludzie albo kupują aftermarketowe szkiełka już pokryte AR, albo drugie szkiełko rolexa i oddają je do pokrycia. $200-300.

Nie wiem czy chciałbym rozbebeszać zegarek dla AR. Wskazówki tak odbijają światło, że w zasadzie niewiele jest sytuacji, gdzie wskazania są mało czytelne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

szczególnie jednostronny pod szkłem to moim zdaniem dużo lepsze rozwiązanie niż jego brak.

...

Dokładnie.

Mam w PO obustronny i albo uważasz, albo masz porysowany zewnętrzny. :(  To już wolę bez niż obustronny.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Dokładnie.

Mam w PO obustronny i albo uważasz, albo masz porysowany zewnętrzny. :(  To już wolę bez niż obustronny.

Wszystkie moje zegarki "na stanie", z wyjątkiem suba, mają zewnętrzny AR (wewnętrzny też). Nie szanuję ich za specjalnie, i nie zauważyłem niczego, co naruszałoby powierzchnię szkła, czy to patrząc na nie, czy w refleksach na tarczy. Zakładam przy tym, że szkło jest czyste. Jak objawia się uszkodzony zewnętrzny AR? Jeśli jest obustronny, to czym się przejmować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem obustronny AR w SMPc 300 i po pierwsze efekt jest świetny - naprawdę tarcza pięknie wyglądała. U mnie po jakimś czasie pojawiły się delikatne ryski na zewnętrznym AR i widać to czasami było pod różnymi kątami - takie jakby ryski (oczywiście jak już je zauważyłem, to widziałem je cały czas  :ph34r: ). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Panowie, teraz wszyscy oglądamy swoje lupki... ;)

Co tu robić! ? Zauważyłem, że nie mam lupki  :unsure:

:)

post-99839-0-53788900-1560787540_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

U mnie po jakimś czasie pojawiły się delikatne ryski na zewnętrznym AR i widać to czasami było pod różnymi kątami - takie jakby ryski (oczywiście jak już je zauważyłem, to widziałem je cały czas  :ph34r: ). 

Na moich zegarkach często wysychała woda. Robił się "kamień" - obwódki plam, które wysychały. Trudne do usunięcia szmatką. Czasem używałem zmywaka kuchennego :D Chyba w moich zegarkach nie ma już AR na zewnątrz ;)

Co tu robić! ? Zauważyłem, że nie mam lupki  :unsure:

:)

Ale ma "boczki" :blink:  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee spoko, już mam w domu banknot $100 trylionow. Teraz się zastanawiam tylko który kraj sobie kupić

Kup całego Rolexa :)

Żarty żartami a w Wenezueli inflacja wg różnych prognoz na koniec roku 10 000 000 do nawet 32 000 000 % - myślę, że jak tam ktoś przed tym szaleństwem  kupił jakikolwiek model Rolexa to jest wygrany i przechowa chociaż trochę majątku np  wywożąc go za granicę, dramat :( ale dla tego też warto mieć coś materialnego ( pasja pasją ale może się też przydać  taki Rolex  :) )

Ale ma "boczki" :blink:  ;)

i to solidne, tłuste  :rolleyes:  :)

Edytowane przez Andrzej1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to w kraju który ma jedne z największych złóż ropy naftowej, nie ma to jak sie mądrze rządzić

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Na moich zegarkach często wysychała woda. Robił się "kamień" - obwódki plam, które wysychały. Trudne do usunięcia szmatką. Czasem używałem zmywaka kuchennego :D Chyba w moich zegarkach nie ma już AR na zewnątrz ;)

Proszę proszę, kapelusz, krawat a tu wychodzi barbarzyńca :D;)

I to w kraju który ma jedne z największych złóż ropy naftowej, nie ma to jak sie mądrze rządzić

Wolumen to jedno, ale Wenezuela nie może sobie tej ropy tak po prostu wyciągnąć i od razy sprzedawać w beczkach. Ropa ropie nierówna. Większości ropy, którą ma Wenezuela jest bliżej jakościowo do waszych bitumenów niż do ropy WTI/Brent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolumen to jedno, ale Wenezuela nie może sobie tej ropy tak po prostu wyciągnąć i od razy sprzedawać w beczkach. Ropa ropie nierówna. Większości ropy, którą ma Wenezuela jest bliżej jakościowo do waszych bitumenów niż do ropy WTI/Brent.

Masz rację, ciężka ropa to jedno ( zanieczyszczona, trudna w przetworzeniu, mniej pożądana, przypomina surowiec rosyjski a nawet w pewnym stopniu irański, gdzie te państwa sobie z nim dobrze radzą) ale "irekm" też ma rację co do rządów. Nacjonalizacja firm, socjalizm połączony z brakiem inwestycji i brakiem rozwoju technologii czy spadek cen na rynkach też dołożył swoje. Dorzuciłbym jeszcze trzecie - walka o wpływy. Trochę Moskwa, Pekin a przede wszystkim Wielki Brat rozbił swymi działaniami wewnętrznie kraj i mamy to co mamy. Największe złoża a dla ludzi wielki dramat.....przykre.

Edytowane przez Andrzej1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarku po prawej też się można doszukać w prawym dolnym rogu niebieskiej poświaty, a w tym po lewej jest jej bardzo mało

PSX-20190617-225640.jpg

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ten po lewej to ewidentnie fejk ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten po lewej to ewidentnie fejk ;)

Przytulę bardzo chętnie tego fejka. Nawet za przesyłkę zapłacę. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytulę bardzo chętnie tego fejka. Nawet za przesyłkę zapłacę. :D

Może kup jeden a drugi gratis - ja się piszę  :lol: i może być odbiór osobisty

Edytowane przez Andrzej1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj relax :) Edit: lepsza fota ;)5bd5a514ea33714218cf5317c5be85b8.jpg

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj relax :) Edit: lepsza fota ;)

Ładny. Również przymierzam się do zakupu tego modelu. Powiedz proszę, czy środkowa część bransolety ma tendencję do rysowania się od samego patrzenia? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny. Również przymierzam się do zakupu tego modelu. Powiedz proszę, czy środkowa część bransolety ma tendencję do rysowania się od samego patrzenia?

Od samego patrzenia to raczej nie. Ale zapięcie już tak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi