Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, machlo napisał(-a):

Nie wiem, czy dobrze się rozumiemy, ale mi przynajmniej wcale nie chodzi o to, że ktoś lubi kolorowe koszule, a raczej piję do pewnej postawy, na którą składają się takie drobnostki, jak m.in. cycki na zdjęciu nadgarstkowym. ;)

Być może mamy inne postrzeganie otaczającego nas świata, bo mnie takie fotki nie oburzają. Ty masz swoją estetykę, a twórca "cycatej fotki" inną. Ja nie będę go oceniał, bo mnie to ni ziębi, ni grzeje. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dorian06 napisał(-a):

Były cycuszki na nadgarstku🤔

Wydaje mi się, że nie raz się pojawiały i możliwe, że najczęściej akurat w tym wątku. 😏

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Być może mamy inne postrzeganie otaczającego nas świata, bo mnie takie fotki nie oburzają. Ty masz swoją estetykę, a twórca "cycatej fotki" inną. Ja nie będę go oceniał, bo mnie to ni ziębi, ni grzeje. 

To nie tyle, że mnie to oburza, ani że to seksistowskie - zupełnie nie. Raczej interesuje mnie komunikat, jaki wysyła autor. Rozumiem, że preferujesz postawę ignorowania, ale pytanie jaki jest próg, kiedy zareagujesz na coś negatywnego?

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, machlo napisał(-a):

Wydaje mi się, że nie raz się pojawiały i możliwe, że najczęściej akurat w tym wątku. 😏

Będę teraz bardziej czujny. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, machlo napisał(-a):

To nie tyle, że mnie to oburza, ani że to seksistowskie - zupełnie nie. Raczej interesuje mnie komunikat, jaki wysyła autor. Rozumiem, że preferujesz postawę ignorowania, ale pytanie jaki jest próg, kiedy zareagujesz na coś negatywnego?

Kultura wizerunkowa zmierza w kierunku większej i bardziej otwartej seksualności, która dla co niektórych bywa przekraczaniem zacierającej się granicy pomiędzy wyuzdaniem a dobrym smakiem. Ten z większą tolerancją popatrzy i uśmiechnie się pod nosem, konserwatysta zamknie oczy lub zbluzga na głos takie zachowanie. 

*zmierza - przesuwa się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Amerykanów rozpoznaję nie tyle po okropnych garniturach

To ja tylko do monogramów się odnosiłem bo na ich ubiór generalnie zależy spuścić zasłonę milczenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Kultura wizerunkowa zmierza w kierunku większej i bardziej otwartej seksualności, która dla co niektórych bywa przekraczaniem zacierającej się granicy pomiędzy wyuzdaniem a dobrym smakiem. Ten z większą tolerancją popatrzy i uśmiechnie się pod nosem, konserwatysta zamknie oczy lub zbluzga na głos takie zachowanie. 

*zmierza - przesuwa się

Zupełnie o innych rzeczach mówimy, ale chyba nie warto dalej tego ciągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, machlo napisał(-a):

Zupełnie o innych rzeczach mówimy, ale chyba nie warto dalej tego ciągnąć.

O tym samym. Ty nie aprobujesz takich "cycatych fotek", mi jest to zupełnie wsjo ryba. Ja przechodzę obok tego obojętnie, raczej nawet z zainteresowaniem niż zniesmaczeniem,  Ty musisz go trącić butem. Tak, gadamy o tym samym. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

O tym samym. Ty nie aprobujesz takich "cycatych fotek", mi jest to zupełnie wsjo ryba. Ja przechodzę obok tego obojętnie, raczej nawet z zainteresowaniem niż zniesmaczeniem,  Ty musisz go trącić butem. Tak, gadamy o tym samym. 😉

Nie o tym samym. Tu nie chodzi o sam temat zdjęcia, a jaką wiadomość przekazuje. Wprost - co innego jest się cieszyć swoim i cudzym szczęściem, a co innego szpanerstwo buca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, machlo napisał(-a):

Nie o tym samym. Tu nie chodzi o sam temat zdjęcia, a jaką wiadomość przekazuje. Wprost - co innego jest się cieszyć swoim i cudzym szczęściem, a co innego szpanerstwo buca.

Tak, i tym się różnimy. 🤝

Trochę już tych buców napiętnowałeś. 😅

I mówię to ja - jeden z twoich buców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tak, i tym się różnimy. 🤝

Trochę już tych buców napiętnowałeś. 😅

I mówię to ja - jeden z twoich buców.

Nazwałem po imieniu konkretne zachowanie gwoli ścisłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, machlo napisał(-a):

Ja się z Tobą zgadzam. Ludzie mają różne deficyty, wynikające z różnych przyczyn.

Ale tak w ogóle to niezależnie od tła fotki, tutaj wszystkie zdjęcia to szpanerstwo - luksusowe zegarki. 

Próżność. Mniejsza lub większa w zależności od jednostki. 

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, machlo napisał(-a):

Nazwałem po imieniu konkretne zachowanie gwoli ścisłości.

I to wielokrotnie. Może własnie dlatego buc buca lepiej rozumie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, agremi napisał(-a):

Ja się z Tobą zgadzam. Ludzie mają różne deficyty, wynikające z różnych przyczyn.

Ale tak w ogóle to niezależnie od tła fotki, tutaj wszystkie zdjęcia to szpanerstwo - luksusowe zegarki. 

Próżność. Mniejsza lub większa w zależności od jednostki. 

Z pewnego punktu widzenia można się zgodzić, ale dopóki są zdjęcia tematycznie adekwatne do tematu wątku to nie ma "problemu". Natomiast czysto hipotetycznie gdyby ktoś zaczął wrzucać notorycznie zdjęcia dajmy na to ze swoich jachtów i prywatnych odrzutowców akcentując swoje "szczęście" i "wyższość" z tego powodu, a zegarek byłby ledwie pretekstem, to jednak mogłoby to być postrzegane za śmieszne co najmniej. ;) 

No ale masz rację, że próżność przez każdego z nas przemawia w jakimś stopniu.

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

I to wielokrotnie. Może własnie dlatego buc buca lepiej rozumie. 

Jeden nie zauważy, inny tylko sobie coś pomyśli i się uśmiechnie pod nosem, a inny nazwie rzeczy po imieniu i nie uważam, że to jest złe choć nie zawsze personalnie najlepiej się na tym wychodzi. Różnimy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym pomyślał, że gość ma szczęście i/lub głowę do interesów, ewentualnie bogatą rodzinę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A ja bym pomyślał, że gość ma szczęście i/lub głowę do interesów, ewentualnie bogatą rodzinę. 

A widzisz - mnie natomiast guzik obchodzi czy ma głowę do interesów, szczęście czy bogatą rodzinę. ;) Choć wiadomo, że jak własnymi ręcyma natyrał się na te bogactwa tego świata, to jakoś to nieco lepiej wygląda to szpanowanie, ale tacy po prawdzie to tak często to nie szpanują. ;)
Edit: no może szpanują też często, ale nie aż tak ordynarnie.

Edytowane przez machlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceny postaw w tym wątku pozostawiam Tobie. Ja wolę gadać o zegarkach, niż o jego właścicielach i pobudkach, jakimi się kierowali wrzucając bardziej wyrafinowane fotki. Dobrej nocy życzę! 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Oceny postaw w tym wątku pozostawiam Tobie. Ja wolę gadać o zegarkach, niż o jego właścicielach i pobudkach, jakimi się kierowali wrzucając bardziej wyrafinowane fotki. Dobrej nocy życzę! 👍

Oj panie Mario, marnie idzie obracanie kota ogonem, więc nie ma co liczyć na łaskawsze oko ptaszydła w przydziałach. 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś miał ochotę na nowego OP 41, to zapraszam na PW.
db03b5bd0cfcef2a9512c8fe53f566c1.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Teufel26 napisał(-a):

Gdyby ktoś miał ochotę na nowego OP 41, to zapraszam na PW.

Marcin, nie podszedł? Jak dobrze pamiętam, Ty na takiego czekałeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marcin, nie podszedł? Jak dobrze pamiętam, Ty na takiego czekałeś. 

Tak, jest świetny! Przez ostatni rok sporo się jednak zmieniło, mam zbyt mało czasu na cieszenie się zegarkami i forum. Przez większość czasu na nadgarstku gości AppleWatch, praca, rower i inne zajęcia zmieniły moje postrzeganie zegarków.
Ostatnio z żalem spoglądam na początki naszego hobby i dochodzę do wniosku, że stan jaki miałem trzy lata temu był optymalny. Teraz mam w kolekcji modele, których szkoda mi nosić na codzień.

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, machlo napisał(-a):

Oj panie Mario, marnie idzie obracanie kota ogonem, więc nie ma co liczyć na łaskawsze oko ptaszydła w przydziałach. 😏

Tobie za to dobrze idzie ocenianie innych i przyklejanie im łatek. Tak trzymaj! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tobie za to dobrze idzie ocenianie innych i przyklejanie im łatek. Tak trzymaj! 

Mariusz chyba do końca tak nie jest. 

Wrzucasz zdjęcia Rolexów i czy ktoś Ci coś napisał ale "buc" i chwali się nie. Bo wszystko jest ze smakiem i klasą.

Ja rozumiem o co chodzi dla @machlo a on też ma Rolexa, Zenitha .

@beniowski też to bardzo dobrze opisał. 

A Ty pokazuj swoje Pepsi bo zawsze fajnie patrzy się na jego zdjęcia. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że ego nie pozwala przyznać racji a inna sprawa, że gdyby kto innym wymachiwał przed nosem swoim ekwiwalentem przyrodzenia, to może dyskusja toczyłaby się inaczej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś było łatwiej. Pan mógł chama co nie umie prasować wybatożyć. Dzisiaj można tylko ponarzekać na forum Roleksa, że literkę na mankiecie nie doprasowała. Potem człowiek jedzie swoja G63 czy czymś tam i ta mała fałda psuje całą radość życia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi