Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

b257ac5388737b9ab8dfe588c9cd92ac.jpg&key=32c7496ee5b0ff071c8e38b3e2fb1be943ad5efb56e03151a875276d51a713a6

Super fotka

Mam pytanie, w wielkości duża różnica optyczna jest między 34 a 36?
Tak jak widać na zdjęciach, to praktycznie nie widać...
Ja zamówiłem dla siebie 34 i zostałem tu bardzo zrugany przez ekspertów ...

36 już się kwalifikuje jako męski, 34 to jeszcze damka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Super fotka emoji6.png
36 już się kwalifikuje jako męski, 34 to jeszcze damka emoji23.png

Piter mylisz się - nawet w filtrach na stronie Rolexa:

mały to 28 i 31

średni to 34 i 36

🤗👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak go odbierzesz, to zobaczymy kto się mylił emoji12.png

Na pasku tak masz rację, ale na bransolecie nie będzie tragedii ;) 

A przyjmiecie mnie do Waszego zacnego klubu jak będę miał 34?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, facecik napisał(-a):

Gościu jest strasznie infantylny. Po co zaśmiecać wątek takimi wpisami?

To Piter @Piotr Piątkowski mnie prowokuje 🤗

Dobra dajmy sobie spokój z tym 34, zobaczymy jak będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, artme napisał(-a):

A wyobrażasz sobie, że to nie oznacza, iż możesz zejść z nim na taką głębokość? 😊

To byłoby nie możliwe :) kolega beniowski dobrze napisał, ze w batyskafie jak najbardziej no w Titanie nie dalby rady przetrwać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, dsz napisał(-a):

Piter mylisz się - nawet w filtrach na stronie Rolexa:

mały to 28 i 31

średni to 34 i 36

🤗👍

…powiedz to swojej dziewczynie….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, RobiGosc napisał(-a):

Dzięki. A taka:

IMG_4210.thumb.jpg.76e56da8ec6a6387cd40a37a3f5ccd82.jpg

Dobrze wygląda w tej konfiguracji. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Dobrze wygląda w tej konfiguracji. 

Miałem z jednej strony chęć zakupu czegoś z konkretnym bezelem, w grę na dobrą sprawę wchodził jedynie sub, gmt, deepsea, sea-dweller, yacht-master może. I teraz kwestia czy stal czy coś innego...

Miałem ciśnienie na bicolor, zwyczajnie mi się to podobało, tzn. sam fakt zawartości złota w zegarku przy jednoczej ochronnej stali na zewnętrznych częściach koperty i branzoletki.

Po zawężeniu wyboru w grę wchodził więc sub albo jakiś gmt, marzył mi się też YM platynowo-stalowy. W przypadku YM sprzedawca od razu powiedział, że to trudny temat i choć zegarek nie jest z grupy tych najbardziej pożądanych, to czas oczekiwania będzie bardzo długi. Tym samym na placu boju pozostały dwie wersje sub-a i dwie gmt. I choć każdy z zegarków mi się podobał, to tym razem wybór się dokonał poprzez wybór branzoletki, która dla bicolor moim zdaniem lepiej się prezentuje właśnie jako jubilee niż oyster. Uważam też, że w przypadku konfrontacji trzech dosyć podobnych zegarków (żółte złoto + stal + czarna tarcza), czyli sub-a, sea-dweller'a i gmt zawody wygrywa gmt nie tylko dzięki branzoletce, ale i szaremu przełamaniu na bezelu. 

Swoją drogą na zdjęciu zegarek wygląda normalnie, natomiast w rzeczywistości to tak błyszczy, wręcz razi swoją ostentacyjnością i zdecydowanie ciąży ku gatunkowi zegarków na jakieś okazje. Nie wydaje się zegarkiem na rękę do codziennego wyprowadzania psa na spacer czy jazdy na rowerze... No cóż, zachciało mi się 😉

Zapisany jestem również na najzwyklejszego sub-a z datą. Ciekawe czy sprzedawca się odezwie, a jeśli tak, to kiedy... 😉 No i jak wtedy wypadnie konfrontacja obu zegarków... 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, RobiGosc napisał(-a):

Miałem z jednej strony chęć zakupu czegoś z konkretnym bezelem, w grę na dobrą sprawę wchodził jedynie sub, gmt, deepsea, sea-dweller, yacht-master może. I teraz kwestia czy stal czy coś innego...

Miałem ciśnienie na bicolor, zwyczajnie mi się to podobało, tzn. sam fakt zawartości złota w zegarku przy jednoczej ochronnej stali na zewnętrznych częściach koperty i branzoletki.

Po zawężeniu wyboru w grę wchodził więc sub albo jakiś gmt, marzył mi się też YM platynowo-stalowy. W przypadku YM sprzedawca od razu powiedział, że to trudny temat i choć zegarek nie jest z grupy tych najbardziej pożądanych, to czas oczekiwania będzie bardzo długi. Tym samym na placu boju pozostały dwie wersje sub-a i dwie gmt. I choć każdy z zegarków mi się podobał, to tym razem wybór się dokonał poprzez wybór branzoletki, która dla bicolor moim zdaniem lepiej się prezentuje właśnie jako jubilee niż oyster. Uważam też, że w przypadku konfrontacji trzech dosyć podobnych zegarków (żółte złoto + stal + czarna tarcza), czyli sub-a, sea-dweller'a i gmt zawody wygrywa gmt nie tylko dzięki branzoletce, ale i szaremu przełamaniu na bezelu. 

Swoją drogą na zdjęciu zegarek wygląda normalnie, natomiast w rzeczywistości to tak błyszczy, wręcz razi swoją ostentacyjnością i zdecydowanie ciąży ku gatunkowi zegarków na jakieś okazje. Nie wydaje się zegarkiem na rękę do codziennego wyprowadzania psa na spacer czy jazdy na rowerze... No cóż, zachciało mi się 😉

Zapisany jestem również na najzwyklejszego sub-a z datą. Ciekawe czy sprzedawca się odezwie, a jeśli tak, to kiedy... 😉 No i jak wtedy wypadnie konfrontacja obu zegarków... 😉

GMT z szarym bezelem jest nieco mdły, ale przez te dodatki złote robi się ciekawie, o ile ktoś lubi złoto. Sam mam zamówionego w pełni stalowego szaraka na jubilee i mam wątpliwości, bo w między czasie mierzyłem na żywo - niby nie jest źle, ale nie było chemii wielkiej.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą na zdjęciu zegarek wygląda normalnie, natomiast w rzeczywistości to tak błyszczy, wręcz razi swoją ostentacyjnością i zdecydowanie ciąży ku gatunkowi zegarków na jakieś okazje. Nie wydaje się zegarkiem na rękę do codziennego wyprowadzania psa na spacer czy jazdy na rowerze... No cóż, zachciało mi się

Zapisany jestem również na najzwyklejszego sub-a z datą. Ciekawe czy sprzedawca się odezwie, a jeśli tak, to kiedy...  No i jak wtedy wypadnie konfrontacja obu zegarków...
Przestań marudzić.
Ja zakładam zegarki dla radości ich noszenia i oglądania w czasie noszenia.

b336dd9829ecf8a338ba5f1825d2978f.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pasku tak masz rację, ale na bransolecie nie będzie tragedii  
A przyjmiecie mnie do Waszego zacnego klubu jak będę miał 34?

Utworzymy specjalnie temat Klub Miłośników Zegarków Damskich Rolex

Swoją drogą na zdjęciu zegarek wygląda normalnie, natomiast w rzeczywistości to tak błyszczy, wręcz razi swoją ostentacyjnością i zdecydowanie ciąży ku gatunkowi zegarków na jakieś okazje. Nie wydaje się zegarkiem na rękę do codziennego wyprowadzania psa na spacer czy jazdy na rowerze... No cóż, zachciało mi się

Zapisany jestem również na najzwyklejszego sub-a z datą. Ciekawe czy sprzedawca się odezwie, a jeśli tak, to kiedy...  No i jak wtedy wypadnie konfrontacja obu zegarków...

Czy rozważałeś bicolora, ale z różowym złotem ? Uważam, że lepiej się prezentuje. Rokex ma swój patent na różowe złoto i kolor z czasem nie bleknie jak to ma miejsce w innych zegarkach. Dodatkowo jest trochę bardziej stonowane.

Co do wyboru, to chyba się zgodzę. Jeśli bicolornz żółtm złotem, to chyba jubilee będzie lepszym wyborem. Jeśli różowe, to u mnie sprawdza się tak samo dobrze jubilee jak i oyster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Utworzymy specjalnie temat Klub Miłośników Zegarków Damskich Rolex emoji16.png
Czy rozważałeś bicolora, ale z różowym złotem ? Uważam, że lepiej się prezentuje. Rokex ma swój patent na różowe złoto i kolor z czasem nie bleknie jak to ma miejsce w innych zegarkach. Dodatkowo jest trochę bardziej stonowane.

Co do wyboru, to chyba się zgodzę. Jeśli bicolornz żółtm złotem, to chyba jubilee będzie lepszym wyborem. Jeśli różowe, to u mnie sprawdza się tak samo dobrze jubilee jak i oyster emoji6.png

Piter mam nadzieję że będę ambasadorem tego zacnego tematu :) 👍🥰

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie Bruce na prezentacji nowości nie przekonał, jednak na żywo w naturalnym oświetleniu wypadł lepiej niż dobrze.  

17b6afd1b45007d2fbfcbef1a4493f0d.jpg&key=651906f40c0d680392ff91fba60191816d9501a1136b15c8f44b20a2f8028458b9111380f46d678d860a2885eccdcdda.jpg&key=434acfe7590d66bc27f5ea42b709cc82dd062585247ff8df2cdcf75c46495d41

Na jubilee mi się nawet podoba, ale oczka mi się nie zaświeciły, jak w przypadku innych zegarków, które mam lub chciałbym mieć. ;)
Inna sprawa, że mam już kilka takich „zwyklaków” z czarna tarcza, więc stąd też moje grymaszenie, bo mam wątpliwości czy ten GMT jest fajniejszy i czy cokolwiek wniesie do mojego pudełka.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMT na Oyster wg mnie korzystniej wygląda niż Jubilee.

Zamówiłem ostatnio w Browarze Batmana.

@mario1971 wspmóż kolegę o pomolestuj kierowniczkę w mojej sprawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jubilee mi się nawet podoba, ale oczka mi się nie zaświeciły, jak w przypadku innych zegarków, które mam lub chciałbym mieć. default_wink.png
Inna sprawa, że mam już kilka takich „zwyklaków” z czarna tarcza, więc stąd też moje grymaszenie, bo mam wątpliwości czy ten GMT jest fajniejszy i czy cokolwiek wniesie do mojego pudełka.
Zwyklaki na ogół dłużej się utrzymują w kolekcji. Wiem coś na ten temat, mając na myśli swoje kolorowe Datejusty i ich krótkie żywoty u mnie.   
[mention=105984]mario1971[/mention] wspmóż kolegę o pomolestuj kierowniczkę w mojej sprawie
Mówisz i masz. Czekaj na telefon jeszcze w lipcu! 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Utworzymy specjalnie temat Klub Miłośników Zegarków Damskich Rolex emoji16.png

Co do wyboru, to chyba się zgodzę. Jeśli bicolornz żółtm złotem, to chyba jubilee będzie lepszym wyborem. Jeśli różowe, to u mnie sprawdza się tak samo dobrze jubilee jak i oyster emoji6.png

Tak, rozważałem. I nawet bardzo mi się podoba 🙂 Szczególnie jak zobaczyłem Twoje zdjęcia tuż po odbiorze, ale gdzieś zaważyły pewne drobiazgi nad wyborem tego, co wybrałem. 

25 minut temu, mrstatler napisał(-a):

@mario1971 wspmóż kolegę o pomolestuj kierowniczkę w mojej sprawie ;)

Zależy co i zależy komu - wiadomo, gusta. Mi na oyster lepiej się widzi Bruce jak i Batman. Pepsiak już raczej na jubilee.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mario jak masz takie znajomości, to załatw mi wpis na Pepsi na jubilee emoji16.png

Załatwione! Możesz się umawiać na osobisty zapis w dowolnym salonie za wyjątkiem Katowic. ;)

Dopisek - tylko na Oyster. :(

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi