Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Kermit już jest sprzedany, tylko nie pojawił się jeszcze kupic z odpowiednią sumą emoji6.png

Jest w tym dużo racji. Nigdy nie mów nigdy. 😄

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest w tym dużo racji. Nigdy nie mów nigdy. 

Nauczyłem się tego od Ciebie. Parę lat temu mówiłem, że ja swoich zegarków nie sprzedaję i nie zamierzam. W tym roku sprzedałem pierwszy raz 2 zegarki, które już u mnie trochę leżały i ich nie nosiłem. Do tego zaczęły pojawiać się w głowie nawet jakieś pomysły zamiany za Rolka. Chyba zalety tego hobby, że libimy zmieniać. Z drugiej strony jedynym zegarkiem aktualnie, o którym nie myślałem, żeby coś zrobić to mój daily, czyli polar i pierwszy mój zegarek szwajcarski, czyli Epos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, MasterMind napisał(-a):

Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej :D

A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta.

large.24-2.jpg.eb0cea90bb06e3cf0693e009f

large.14-4.jpg.772f116acf367388c2e9912c5

large.15-3.jpg.d2d92bff2d01e470ed5bd5692

Gratuluję! W jakim stanie masz bransoletę, mocno naciągnięta? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Gratuluję! W jakim stanie masz bransoletę, mocno naciągnięta? 

Praktycznie nówka. Musiałem zdjąć cztery ogniwa, więc nie wygląda na kombinowaną (złote elementy mają delikatną patynę).

16-2.jpg

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MasterMind napisał(-a):

Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej :D

A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta.

large.24-2.jpg.eb0cea90bb06e3cf0693e009f

large.14-4.jpg.772f116acf367388c2e9912c5

large.15-3.jpg.d2d92bff2d01e470ed5bd5692

Piękna sztuka, ja miałem jasnego z rocznika '67. Jedynym i najsłabszym ogniwem, jak dla mnie, było zapięcie z blaszki od szprotek :D

Czy w tych nowszych jest tak samo?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blaszaki produkowali do okolic 2004 roku, więc to nadal ta sama jakość ;) 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej

large.24-2.jpg.eb0cea90bb06e3cf0693e009f355c689.jpg
large.14-4.jpg.772f116acf367388c2e9912c50966d93.jpg
large.15-3.jpg.d2d92bff2d01e470ed5bd5692b603aff.jpg

Fajny egzemplarz. Gratulacje i niech cieszy Myślałem kiedyś o takim do parki z moim DJ rose gold, ale finalnie chyba za dużo tych bicolorów będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce poćwiczyć łapę, to na pl. 3+ mają SeaDwellera od ręki. Są też dwa DJ two tone: 36 z szampańską tarczą oraz 41 z czarną. Niestety obydwa na oysterach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MasterMind napisał(-a):

Praktycznie nówka. Musiałem zdjąć cztery ogniwa, więc nie wygląda na kombinowaną (złote elementy mają delikatną patynę).

16-2.jpg

Wygląda to bardzo dobrze. Albo była już restaurowana, albo tak dobrze trafiłeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe są solidniejsze, ale czy wytrzymają tyle co ich dziadkowie? 8a0f39ed5632d779f4bf78af6d1c637a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm?

Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną.

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minutes ago, MasterMind said:

Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm?

Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną.

Byłem wczoraj w Warszawie na placu Konstytucji - mówili, że dostępność się poprawiła.
Może po prostu wystarczy tam zadzwonić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem emoji6.png Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach.

Nie mogli, bo takiego nie ma. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, MasterMind napisał(-a):

W Poznaniu przyjmą od Ciebie zamówienie na beżowe OP 36mm. Masz to zaklepane - pisz do mnie na PW lub Messengera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem emoji6.png Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach.

Co to się narobieło Vipów nie obsługujo 🫢😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie mogli, bo takiego nie ma.

41mm miało być
Co to się narobieło Vipów nie obsługujo 🫢

Nie jestem VIPem, pewnie dlatego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nigdy nie mogłeś zamówić Pepsi.

4b6be52f620d7954868d9d6581b9f22c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pewnie tak. Ważne, że Ty masz emoji14.png

Jest tu więcej takich co mają lub posiadali tego ancymonka. 😃 Był taki moment w 2021 roku, kiedy przyjmowali zapisy od każdego, jak Pepsi wypuścili na Oyster. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi