Dnlaie 64415 #70626 Posted August 10 19 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70627 Posted August 10 12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Kermit już jest sprzedany, tylko nie pojawił się jeszcze kupic z odpowiednią sumą Jest w tym dużo racji. Nigdy nie mów nigdy. 😄 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10811 #70628 Posted August 10 Jest w tym dużo racji. Nigdy nie mów nigdy. Nauczyłem się tego od Ciebie. Parę lat temu mówiłem, że ja swoich zegarków nie sprzedaję i nie zamierzam. W tym roku sprzedałem pierwszy raz 2 zegarki, które już u mnie trochę leżały i ich nie nosiłem. Do tego zaczęły pojawiać się w głowie nawet jakieś pomysły zamiany za Rolka. Chyba zalety tego hobby, że libimy zmieniać. Z drugiej strony jedynym zegarkiem aktualnie, o którym nie myślałem, żeby coś zrobić to mój daily, czyli polar i pierwszy mój zegarek szwajcarski, czyli Epos 0 Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 13334 #70629 Posted August 11 Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta. 25 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70630 Posted August 11 17 minut temu, MasterMind napisał(-a): Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta. Gratuluję! W jakim stanie masz bransoletę, mocno naciągnięta? 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 13334 #70631 Posted August 11 (edited) 27 minut temu, mario1971 napisał(-a): Gratuluję! W jakim stanie masz bransoletę, mocno naciągnięta? Praktycznie nówka. Musiałem zdjąć cztery ogniwa, więc nie wygląda na kombinowaną (złote elementy mają delikatną patynę). Edited August 11 by MasterMind 9 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13517 #70632 Posted August 11 Godzinę temu, MasterMind napisał(-a): Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta. Piękna sztuka, ja miałem jasnego z rocznika '67. Jedynym i najsłabszym ogniwem, jak dla mnie, było zapięcie z blaszki od szprotek Czy w tych nowszych jest tak samo? 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 13334 #70633 Posted August 11 Blaszaki produkowali do okolic 2004 roku, więc to nadal ta sama jakość 3 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10811 #70634 Posted August 11 Ja się na temat sprzedaży nie wypowiadam - u mnie mało co kiedy zostaje na dłużej A propos, wracam do klubu z "nowym" Datejustem. Ref. 16233 rocznik 1995 - po wielokrotnych próbach z różnymi referencjami, planuję sobie wreszcie zostawić jakiś egzemplarz na stałe - a to jest jednak kwintesencja Datejusta. Fajny egzemplarz. Gratulacje i niech cieszy Myślałem kiedyś o takim do parki z moim DJ rose gold, ale finalnie chyba za dużo tych bicolorów będzie 1 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 17247 #70635 Posted August 11 Jak ktoś chce poćwiczyć łapę, to na pl. 3+ mają SeaDwellera od ręki. Są też dwa DJ two tone: 36 z szampańską tarczą oraz 41 z czarną. Niestety obydwa na oysterach. 2 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70637 Posted August 11 6 godzin temu, MasterMind napisał(-a): Praktycznie nówka. Musiałem zdjąć cztery ogniwa, więc nie wygląda na kombinowaną (złote elementy mają delikatną patynę). Wygląda to bardzo dobrze. Albo była już restaurowana, albo tak dobrze trafiłeś. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 13334 #70639 Posted August 11 Raczej poza delikatną polerką boków koperty ten egzemplarz nie był ruszany. Wszystkie ślady (a także brak niektórych) wskazują na to, że był przez jakiś czas noszony i później długo leżał. Bezel ma w fabrycznym stanie i nadal jest super ostry (ma parę mikrowgniotek i patynę typową dla leżakowania. End linki bransolety też mają delikatną patynę, a między uszami koperty nie ma obtarć (od end-linków) - numery seryjny i referencyjny są super ostre, do tego bransoleta nadal jest zamontowana na oryginalnych teleskopach, a przy rozkręcaniu ogniw śruby miały typowy "nagar" zwany również brudem Myślę, że stopień znoszenia tego egzemplarza najlepiej oddaje oryginalny sticker zachowany na deklu: 12 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70640 Posted August 12 Nowe są solidniejsze, ale czy wytrzymają tyle co ich dziadkowie? 6 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 13334 #70641 Posted August 13 (edited) Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm? Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną. Edited August 13 by MasterMind 0 Share this post Link to post Share on other sites
maciej888 75 #70642 Posted August 13 4 minutes ago, MasterMind said: Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm? Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną. Byłem wczoraj w Warszawie na placu Konstytucji - mówili, że dostępność się poprawiła. Może po prostu wystarczy tam zadzwonić? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10811 #70643 Posted August 13 Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm? Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną.Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70644 Posted August 13 15 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach. Nie mogli, bo takiego nie ma. 😜 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70645 Posted August 13 5 godzin temu, MasterMind napisał(-a): Słuchajcie koledzy, ma ktoś świeże doświadczenie z zapisywaniem się w Kruku na Oyster Perpetuala 36mm? Myślę nad OP ref. 126000 z beżową tarczą. W Bydgoszczy nie ma Kruka z Rolexem, najbliżej mam albo do Poznania lub Gdańska, ale nie chciałbym się gdzieś wybierać bez sensu - bo się np. okaże, że nie ma szans na zapis - tym bardziej, że historię zakupową mam żadną. W Poznaniu przyjmą od Ciebie zamówienie na beżowe OP 36mm. Masz to zaklepane - pisz do mnie na PW lub Messengera. 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
dsz 311 #70646 Posted August 13 1 godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Nie chcieli mnie na beżowego OP 40mm zapisać, to nie wiem Pytałem z 2 miesiące temu w Katowicach. Co to się narobieło Vipów nie obsługujo 🫢😅 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10811 #70647 Posted August 13 Nie mogli, bo takiego nie ma. 41mm miało być Co to się narobieło Vipów nie obsługujo 🫢Nie jestem VIPem, pewnie dlatego 1 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70648 Posted August 14 Dlatego nigdy nie mogłeś zamówić Pepsi. 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10811 #70649 Posted August 14 Dlatego nigdy nie mogłeś zamówić Pepsi. Pewnie tak. Ważne, że Ty masz 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 75342 #70650 Posted August 14 1 minutę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Pewnie tak. Ważne, że Ty masz Jest tu więcej takich co mają lub posiadali tego ancymonka. 😃 Był taki moment w 2021 roku, kiedy przyjmowali zapisy od każdego, jak Pepsi wypuścili na Oyster. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites