Burns 4470 #151 Napisano 25 Października 2013 (edytowane) @ladek22 - nie rób jaj, tego uczyli mnie w podstawówce ale wiadomo, jeden z byłych premierów wprowadził Gimnazjum Edytowane 25 Października 2013 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #152 Napisano 25 Października 2013 Ja uczyłem się tych rzeczy jakieś 30 lat temu i "Południowy Południowy Wschód" brzmi dla mnie jak kiepski żart. Po co te "mądre głowy" tak wszystko komplikują? Wystarczyło by 8 kierunków Pólnoc, Południe, Wschód, Zachód oraz Północny Wschód, Północny Zachód i Południowy Wschód i Południowy Zachód! "Wschodni Południowy Wschód albo Południowy, Południowy Zachód"? Zupełnie tego nie rozumiem! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #153 Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Weź odległość 500km, i zamiast na NNW idź na NW. Zobaczysz ile km będzie różnicy między miejscem docelowym róża wiatrów, którą wrzuciłem, wszystko wyjaśnia. Tylko się cieszyć, że tak dokładnie pokazuje kierunek! Edytowane 25 Października 2013 przez AddMaster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #154 Napisano 25 Października 2013 Nie będę się sprzeczał. W każdym bądź razie wolałbym w moim MUDMANIE funkcję Waveceptor, bo przynajmniej byłaby użyteczna, a kompas zupełnie mi się nie przydaje tak samo jak fazy księżyca! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #155 Napisano 25 Października 2013 Oh, fazy księżyca to i mi do niczego by się nie przydały, ale w Risemanie kompas bym bardzo chciał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #156 Napisano 25 Października 2013 Rozważałem pomiędzy dwoma czyli 9300 i, jeśli dobrze pamiętam, GW-9010-1ER. Wybrałem 9300 bo miał kompas i był ładniejszy. Teraz bym pewnie w ogóle nie kupował MUDMANA, bo już w błocie nie robię. 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #157 Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Kompas fajna sprawa i też bym chciał , ale i fazami księżyca bym nie pogardził. Jak posiadałem G-7900 to wiedziałem kiedy dobrze zasłonić rolety Ta prowizorka kompasiku na pasku coraz bardziej cieszy i fajnie jest odbierana przez ludzi ... cytat: "Pamiętam takie kompasy na paskach ze skóry przy radzieckich czasomierzach Wraca moda na stare!" Pozdrowienia dla ladek22 Edytowane 25 Października 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #158 Napisano 25 Października 2013 Ta prowizorka kompasiku na pasku coraz bardziej cieszy i fajnie jest odbierana przez ludzi ... cytat: "Pamiętam takie kompasy na paskach ze skóry przy radzieckich czasomierzach Wraca moda na stare!" Czyli mało skomplikowany kompas I o to chodzi 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Sikora 0 #159 Napisano 25 Października 2013 WitamW końcu mój pierwszy G-SHOCK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #160 Napisano 25 Października 2013 Gratki Michał. Jak na pierwszy "G" to od razu startujesz z grubej rury . Natomiast przygodę z "G" wypadałoby zacząć od czegoś skromnego a przede wszystkim sprawdzonego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Sikora 0 #161 Napisano 25 Października 2013 WitamPierwszy miał być Rysiek ,byłem na niego bardzo napalony ale jak go przymierzyłem był trochę za mały jak dla mnie.Ogólnie lubię duże zegary i jak tylko wyczytałem że już w październiku ma być RANGEMAN to wiedziałem że będzie mój. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #162 Napisano 26 Października 2013 Gratulacje, Michał. Policzyłem Twojego Rangemana na WUS-ie http://forums.watchuseek.com/f17/rangeman-gw-9400-official-count-920996-14.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #163 Napisano 26 Października 2013 WitamW końcu mój pierwszy G-SHOCK Gratuluję nowego nabytku!! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #164 Napisano 26 Października 2013 Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #165 Napisano 26 Października 2013 I ja gratuluję. Jak będzie tańszy to też pewnie zakupię do kolekcji. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 940 #166 Napisano 27 Października 2013 (edytowane) byłem dziś w Arkadii w Time Trend- przymierzałem sobie GSy i... Rangemana mają klasycznego czarnego i ciemnozielonego-oliwkowego. cena 1290zł ale miła pani zaproponowała rabat 12% powiem tak- zegarek sprawia bardzo dobre wrażenie, wcale nie jest taki duży. fajnie leży na ręku, przyciski są duże i bardzo lekko pracują. poza tym na 95% boczne przyciski są metalowe wg. mnie ma też fajne błękitne podświetlenie. wyświetlacz jest dobrze skontrastowany i czytelny. tylny dekiel nie ma tego plastikowego ringu pod którym zbierać się może brud, a pasek ma efektowną metalową sprzączkę jednym słowem- po wypłacie znów przejdę się do Arkadii ps. fajna sesja ----> http://www.g-street.com.au/2013/10/the-g-shock-rangeman-caught-on-camera-in-the-wild/ Edytowane 27 Października 2013 przez Maru123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #167 Napisano 27 Października 2013 Ja również gratuluje i dodaje obiecaną fotkę dw 5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #168 Napisano 27 Października 2013 Ja również gratuluje i dodaje obiecaną fotkę dw 5600DW-5600 wiadomo klasyk! , ale na swoją łapkę zarzuć coś większego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #169 Napisano 27 Października 2013 Też widziałem go na żywo TT i mam bardzo pozytywne odczucia. Rozmiar większy niż Riseman, ale w granicach (mojej) normy Fantastycznie czytelny, dopracowany, praktyczny (płaski metalowy dekiel). Przyciski wyglądają na metalowe, a całość bardzo solidnie.Poczekam jakiś czas bo raczej na pewno stanieją (plus rabacik) i wtedy pomyśle o zakupie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #170 Napisano 27 Października 2013 Przyznam że zaczynam coraz poważniej myśleć o tym zegarku Świetna sesja do której linka dał kolega Maru123,dzięki.Tomaliusz szczerze mówiąc taki rozmiar mi odpowiada,świetnie sprawdza się jako zegarek roboczy właśnie ze względu na kompaktowe gabaryty.Jeśli kupię Rangemana ,to napewno do pracy dalej będę nosił dw5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #171 Napisano 27 Października 2013 Ja również gratuluje i dodaje obiecaną fotkę dw 5600 Witam Łukasz , jaki masz obwód nadgarstka ? Na którą dziurkę (albo lepiej ile zostało ci wolnych) zapiąłeś swojego DW-5600 ?Sorry ale na zdjęciu u ciebie wygląda to trochę "baleronowato".Nie za mocno scisnąłeś pasek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #172 Napisano 28 Października 2013 DW-5600 wiadomo klasyk! , ale na swoją łapkę zarzuć coś większego Eee, nie przekonuj go do mody na maxi. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #173 Napisano 28 Października 2013 Mierzyłem wczoraj Rangemana, bardzo wygodny, idealnie pasował, przyciski MEGA wygodne w porównaniu do Ryśka. Pani zapewniała, że są STALOWE. Zaproponowała mi rabat z 1290 na 1099 chyba. Kurcze, bardzo mi się spodobał. Jak Riseman mi lata na łapie, to ten pasuje wprost doskonale. Kupie go jak zejdzie do 700zł :> A co do Rycha, wczoraj po raz pierwszy poziom baterii spadł na medium. Ale wystarczyło go na 5 minut postawić pod źródło światła i jest H. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #174 Napisano 28 Października 2013 Niejaki Discodave z WUS-a rozebrał swojego Range: Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalzsl 0 #175 Napisano 28 Października 2013 Powiem wam że coraz bardziej mi się ten Rangeman podoba. Cena obecnie dla mnie zaporowa, a priorytetem jest Seiko Monster. Ale trzeba przyznać zegarek świetny. I nawet przeboleje ten brak wyświetlanego roku w dacie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach