Daito 5694 #9201 Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Cześć,Dzięki za odpowiedź. Rozważałem taką opcję, ale w zwykłym nie podobają mi się właśnie te srebrne czopkośrubki i przyciski, a ponoć wymienić te drugie już nie tak łatwo, poza tym nie znam się na tym i wolałbym nie grzebać w nowym zegarku. Rączka to sprawa drugorzędna, ale jak już jest możliwość wzięcia tej w kolorze desert i z włóknem węglowym, to wolałbym zostać przy tym...Dzięki,Maciek Nie chcę Cię martwić ale GW-9400DCJ też ma "srebrne" przyciski, wymianę bezela i paska w żaden sposób nie można nazwać "grzebaniem w zegarku", odkręcasz cztery śrubki ściągasz pasek i bezel, zakładasz nowe i zakręcasz cztery śrubki Co do włókna węglowego może i jakaś różnica jest, mam CMJ i jakoś osobiście nie widzę jej zbytnio... Zwykłego Romana używkę w świetnym stanie z gwarancją, można na bazarku spotkać za mniej niż tysiąc - tutaj masz 1725, czyli sporo więcej za dwa czarne przyciski i czarne "śruby", pasek pewnie i tak wymienisz bo jeśli nie kolekcjonujesz "G" a jedynie zamierzasz go używać to wcześniej czy później dojdziesz do wniosku że te "ciapy" to tak średnio pasują do części ubrań i czarny pasek będzie lepszy - skąd wiem? Bo właśnie ściągam czarne ubranie do swojego Moja pisanka Po dokładnym przyjrzeniu - zmieniłem zdanie... fajnie to zestawienie kolorów wygląda... Edytowane 29 Marca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #9202 Napisano 29 Marca 2017 Koledze może chodziło o przycisk podświetlenia który jest czarny w DCJ (tak samo w CMJ którego też posiadam i kilku innych modelach). Jak ktoś chce wszystkie czarne przyciski to chyba tylko 9430 Jeśli chodzi o części całkowity koszt przebrania czarnego na DCJ to wyjdzie około 410 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #9203 Napisano 29 Marca 2017 Piotrek, dobrze wiesz że przebieraniec to swego rodzaju podróbka Nie ma to jak autentyczna wersja a nie jej namiastka A to że to kosztuję inaczej, drożej ... to właśnie dlatego bo nie jest przebierańcem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zmora 9 #9204 Napisano 29 Marca 2017 Miło słyszeć, Daito. W połączeniu z oryginalnymi czerwonymi elementami wygląda bardzo naturalnie, a poza tym, moim zdaniem, dodaje Range'owi charakteru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9205 Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Piotrek, dobrze wiesz że przebieraniec to swego rodzaju podróbka Wiesz... jak tylko przebierasz to może i racja, ALE zawsze można coś samemu zmienić (np "śruby" sobie o 180 st. przekręcę) i wtedy masz "Indywidualną Wersję Limitowaną"... a to już inna bajka Czyli znaczy że jak ja teraz do CMJ wdupie czarne gacie to se podróbkę zrobię??? No toś mnie pocieszył :D Edytowane 29 Marca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #9206 Napisano 29 Marca 2017 ...Czyli znaczy że jak ja teraz do CMJ wdupie czarne gacie to se podróbkę zrobię??? No toś mnie pocieszył :DMożemy się zamienić, ja mam czarnego zwyklaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #9207 Napisano 29 Marca 2017 Ja to widzę inaczej. Dla mnie modowanie to tworzenie ultra limitki, być może jedynej na świecie. O ile mod jest zrobiony ze smakiem, bo czasem może wyjść coś na kształt podróbki 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9208 Napisano 29 Marca 2017 Możemy się zamienić, ja mam czarnego zwyklaka Teraz to już gacie idą wiec po temacie - poza tym pewnie byś mi kazal dopłacać do zamiany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9209 Napisano 29 Marca 2017 Miło słyszeć, Daito. W połączeniu z oryginalnymi czerwonymi elementami wygląda bardzo naturalnie, a poza tym, moim zdaniem, dodaje Range'owi charakteru Dla mnie nadaje mu vintage'owego wyglądu. Jak coś z lat 90'Może to i charakter klasyki? hmm... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Newbie123 0 #9210 Napisano 29 Marca 2017 Dzień dobry wszystkim,Piszę w sumie z pytaniem o sklep - niestety napaliłem się na rangemana w pustynnych barwach, a w tej chwili za najrozsądniejszą cenę jest on tylko dostępny w sklepie zegarkowy.pl (są od nich zegarki też na allegro) - czy ktoś z Was robił u nich zakupy? Nie wystawiają dodatkowej gwarancji, więc raczej nie współpracują z Zibi (ja jestem zielony w temacie, to mój pierwszy g-shock) - czy ktoś może mnie jakoś nakierować? Z góry dziękuję i miłego dnia,Maciej PS. Oliwka i czarny odpadają, po prostu nie podobają mi się z wyglądu.PS. Chcę kupić dwie sztuki (druga dla znajomego).Miałem tak samo, nie trafiała do mnie totalnie kolorystyka G-shock'ów ale zakochałem się w camo który na zdjęciach wygląda pięknie. Gdy miałem okazje przymierzyć jeden i drugi to camo wypadał słabo (to oczywiście kwestia gustu). Po kilku dniach noszenia czarnego stwierdziłem że jest świetny Dwa pytania:1.) Czy odpowiedź mailowa z Zibi zawsze trwa 3-4 tyg? (dotycząca części),2.) Według Zibi żółty bezel i pasek "nie występuje w tym modelu" - czy to oznacza że jest dostępny tylko z drugiej ręki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9211 Napisano 29 Marca 2017 1.) Czy odpowiedź mailowa z Zibi zawsze trwa 3-4 tyg? (dotycząca części. Ostatnio tak. 2.) Według Zibi żółty bezel i pasek "nie występuje w tym modelu" - czy to oznacza że jest dostępny tylko z drugiej ręki?Pytaj o bezel i pasek od GW-9430.To limitka i tylko tak jest oznaczona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyra 41 #9212 Napisano 30 Marca 2017 Ma może ktoś z kolegów fotki oliwkowego Romana w czarnych gaciach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9213 Napisano 31 Marca 2017 Pyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #9214 Napisano 31 Marca 2017 Skoro Waldzior wstawia foty Rangemana w żółtych gaciach, to sezon wiosenny można uznać za otwarty. Fota jak zwykle żyleta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #9215 Napisano 31 Marca 2017 Pyk Waldek zadam tendencyjne pytanie, a pasek Ci się nie odbarwia 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #9216 Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) Pierwsza zasada, żeby zegarek się odbarwił: trzeba go nosić, a nie tylko fotografować.Druga: promienie słoneczne go nie odbarwią. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 31 Marca 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9217 Napisano 31 Marca 2017 Pierwsza zasada, żeby zegarek się odbarwił: trzeba go nosić, a nie tylko fotografować.Druga: promienie słoneczne go nie odbarwią. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA po czym wnosisz, że go nie noszę?Waldek zadam tendencyjne pytanie, a pasek Ci się nie odbarwia ha ha ha.gifTrochę pociemniał ale nie widać przebarwień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #9218 Napisano 31 Marca 2017 Waldzior - ile już masz ten pasek? 2 czy 3 sezon będzie? Bardzo ładnie się trzyma Też mnie kusi ten żółtek ale w tej chwili dostawca z HK ogarnia mi Kobe. Jak nie ogarnie to zamawiam z ZiBi żółtego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9219 Napisano 31 Marca 2017 Waldzior - ile już masz ten pasek? 2 czy 3 sezon będzie? Bardzo ładnie się trzyma Też mnie kusi ten żółtek ale w tej chwili dostawca z HK ogarnia mi Kobe. Jak nie ogarnie to zamawiam z ZiBi żółtego.Teraz zaczyna się 3 sezon wiec 2 sezony przenosiłem na ten moment.W zeszłym roku nosiłem od jesieni pod mankietami i też byłem zaskoczony jakością i brakiem przebarwień.Xeno też pisał, że mu się nie przebarwienia a nosił go już chyba 3 rok.Poza tym nigdzie w necie nie widziałem zdjęć przebarwionego, żółtego Romka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #9220 Napisano 31 Marca 2017 A po czym wnosisz, że go nie noszę?Bo najczęściej króluje u CB moim zdaniem MTG. A poza tym z mojej strony to był żart. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #9221 Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) Bo najczęściej króluje u CB moim zdaniem MTG. Przecież Waldek MTG na ręce nie pokazuje - tylko jakieś artystyczne foty wrzuca żeby ślinotokiem zalać co niektórych, znaczy nie nosi a Romana na rąsi wystawił, znaczy że nosi Edytowane 31 Marca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9222 Napisano 31 Marca 2017 ... Jak nie ogarnie to zamawiam z ZiBi żółtego.Z zibi ostatnio jest tak, że już chyba na ten sezon nie otrzymasz zamówienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #9223 Napisano 31 Marca 2017 Ostatnio na zamówienie czekałem 3 miesiące Coś się stało? Bo czekam na dosłanie części (pomylili się) i pisali że maks 4-6 tygodni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #9224 Napisano 31 Marca 2017 Chyba przestali nas traktować poważnie za te nasze zamówienia Ja na samą odpowiedź mailową czekam drugi miesiąc a ponawiałem zapytanie raz w tygodniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #9225 Napisano 31 Marca 2017 Panowie skąd oprócz zibi żółte gacie i pasek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach