Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Zibi - taniej - długi czas oczekiwania

Alledrogo - nieco drożej - czas oczekiwania pomijalny

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytrwali kupuja w zibi i czekaja tygodnie a niecierpliwcy na allegro albo kraina czasu.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest 1ER w przebraniu?

Tak

Sprytnie zrobiony pasek od RD - czerwony, bezel o 9430 żółty i czarne śrubeczki.

Zainspirowałeś mnie tym zestawem :)  mam już pozytywa całego w czerwieni trzeba kupić żółty bezel - 45zł - tylko te śrubki muszę załatwić jakieś tańsze bo nie będę co chwila ich przerzucał z bezela na bezel. :angry:

post-96403-0-51895400-1527072191_thumb.jpg

Edytowane przez Szczurax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fb zobaczyłem i też mi się spodobał od razu. Myślę o przebraniu. Co do śróbek, to masz rację są drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeważnie zamawiam z zibi, może i długi czas oczekiwania ale ceny na allegro są często 4x droższe niż w zibi. Chyba, że jakaś pierdoła i mi się spieszy to allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeważnie zamawiam z zibi, może i długi czas oczekiwania ale ceny na allegro są często 4x droższe niż w zibi. Chyba, że jakaś pierdoła i mi się spieszy to allegro.

Tzn. jakie sa ceny w zibi? 

Jak tak patrze na te wszystkie przebrania to zaczynam zalowac ze kupilem podstawowa wersje ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykładowo akumulator ctl1616 w zibi 15 zł a na allegro 55-60. Ostatnio zamawialem pasek do jednego G, w zibi 21 a na allegro 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawa wiadomosc, myslalem ze z cenami czesci bedzie jak z cenami zegarkow w Zibi ;) 

Jak bede w poblizu to musze spytac

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jeżeli chodzi o części to jest spoko, jak nie zależy Ci na czasie warto zapytać o ceny, czas oczekiwania to przeważnie miesiąc ale często się wydłuża do 2-3. + wysyłka pobraniowa 17zl. Sprzedawcy z allegro biorą z zibi hurtowo i naliczaja swoją czasami b duża marżę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam cisnienia, wiec podejde podpytac. Po prostu jak patrze na foty romka w innych ciuchach to kusi zeby cos dokupic ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie szperałem w temacie P.M.Z. Casio G-shock  i się cofnąłem do roku 2013, gdy na rynek wchodził GW-9400 no i trafiłem na filmik, moim zdaniem, wart przypomnienia :)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie szperałem w temacie P.M.Z. Casio G-shock  i się cofnąłem do roku 2013, gdy na rynek wchodził GW-9400 no i trafiłem na filmik, moim zdaniem, wart przypomnienia :)

Ciekawe ile Romków wykorzystali do kręcenia reklamy, bo im uszy popękały :D:P

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile Romków wykorzystali do kręcenia reklamy, bo im uszy popękały :D:P

Ogólnie jak się przejrzy ten temat od początku to się można nieźle zdziwić bo:

1. Opinie na temat Romana gdy ten sie pojawił na rynku były bardzo zbliżone do opinii o nowym "Romanie Wielkim" jaki wchodzi na rynek obecnie.

2. Można się też nieźle zdziwić kto tak psioczy na wchodzące na rynek GW-9400 - zwłaszcza w kontekście czasów i wypowiedzi tych samych forumowiczów w czasie późniejszym oraz patrząc przez pryzmat "stanu ich posiadania Romana" do dnia dzisiejszego :D :D

Bardzo pouczająca lektura ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowym Romanem jest podobnie. Na początku było wiele głosów, że za wielki, że prądożerny, że brzydki i bez sensu, a teraz co chwilę, pomimo dość wysokiej ceny, pojawia się nowy Roman na forum z dopiskiem, że jest mega i piękność nad pięknościami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nowy Roman jest brzydki i wielki. Ma tych wszystkich chwalonych nadgarstkach wyglada po prostu komicznie. Nie podoba mi sie i chyba by mi było trochę wstyd nosić. Mam ga100, mam romka i jeszcze chcę kostkę. Na tym moje G się kończy. Pokochałem automaty.5b4b6a2f5e115d4310148ba0460e6ffc.jpg

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nowy Roman jest brzydki i wielki. Ma tych wszystkich chwalonych nadgarstkach wyglada po prostu komicznie. Nie podoba mi sie i chyba by mi było trochę wstyd nosić.

Powiem Ci że coś w tym jest - ja w pewnym momencie zacząłem się "głupio czuć" z GWG na łapie, wiem że to świetny zegarek i na mojej łapie leży świetnie ale... chyba jestem za stary na takie wynalazki...

No i wróciłem do Romana i paru innych mniejszych zegarków, głownie kostek, a automat max 44mm, z wyjątkiem jednego takiego z wiśniową tarczą, ale najlepiej 42 albo nawet, kiedyś zupełnie nie do przyjęcia 40mm :)

Oczywiście to czysto subiektywne odczucie, może nawet kiedyś mi przejdzie - niemniej na chwile obecną 9400 to maks jeśli chodzi o wielkość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy co wy z tymi przemyśleniami brzydki, jestem za stary, głupio czuć. Nosisz to co Ci się podoba i to co lubisz nie patrz na innych zegarek kupujesz i nosisz dla siebie. Ostatni w pracy obserwując klientów widziałem Pana około 70 który miał na ręce GWG z paskiem w intensywnym pomarańczowym kolorze. Po krótkiej rozmowie sam stwierdził, że nosi to co lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(.

(...) GWG z paskiem w intensywnym pomarańczowym kolorze. (...)

A od kiedy GWG ma pomarańczowy pasek? Albo to podróba była albo raczej GPW-1000. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomG80 mógł to być model o którym piszesz, o szczegóły nie zapytałem, lecz Panu nie przeszkadzał ani jego rozmiar ani kolorystyka. Dla mnie ten zegarek wyglądał bardzo interesująco. PS masz ciekawy kanał na yt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie to było GPW-1000-4A - bardzo ładna wersja kolorystyczna. Dziękuję za docenienie kanału. W tej sytuacji musisz też zajrzeć na kanał Mateja - tam są omawiane wyższe modele, m.in. właśnie GPW-1000. :)

9db7a10e40465b9a4a35100538929b20.jpg

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci że coś w tym jest - ja w pewnym momencie zacząłem się "głupio czuć" z GWG na łapie, wiem że to świetny zegarek i na mojej łapie leży świetnie ale... chyba jestem za stary na takie wynalazki...

No i wróciłem do Romana i paru innych mniejszych zegarków, głownie kostek, a automat max 44mm, z wyjątkiem jednego takiego z wiśniową tarczą, ale najlepiej 42 albo nawet, kiedyś zupełnie nie do przyjęcia 40mm :)

Oczywiście to czysto subiektywne odczucie, może nawet kiedyś mi przejdzie - niemniej na chwile obecną 9400 to maks jeśli chodzi o wielkość.

Prawda, mam podobnie.

Nowy Romek to porażka i zdania nie zmienię   :P

W ogóle Range to qupa spiteful.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótka piłka. Widziałem kiedyś na forum sprzedawcę, który sprzedawał przebrane Romki. Nie mogę znaleźć. Macie może linka do oferty?

Inaczej, szukam kompletu ubranka do Romka: czerwony pasek, niebieski bezel. Gdzie w Polsce najtaniej od ręki dostanę taki zestaw?

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótka piłka. Widziałem kiedyś na forum sprzedawcę, który sprzedawał przebrane Romki. Nie mogę znaleźć. Macie może linka do oferty?

Inaczej, szukam kompletu ubranka do Romka: czerwony pasek, niebieski bezel. Gdzie w Polsce najtaniej od ręki dostanę taki zestaw?

Najtaniej od ręki ... niemożliwe :D

Albo tanio - wtedy ZIBI, ale za to długo, albo od ręki, ale wtedy wcale nie tanio --> Allegro, Świat Zegarków, itp...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi