clusca 4903 #11801 Napisano 22 Maja 2018 Zibi - taniej - długi czas oczekiwaniaAlledrogo - nieco drożej - czas oczekiwania pomijalny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #11802 Napisano 23 Maja 2018 Wytrwali kupuja w zibi i czekaja tygodnie a niecierpliwcy na allegro albo kraina czasu. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #11803 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) http://paskidozegarkow.com tam kupiłem i przyszedł b.szybko i taniej niż allee... Edytowane 23 Maja 2018 przez NIN76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczurax 3 #11804 Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) To jest 1ER w przebraniu?TakSprytnie zrobiony pasek od RD - czerwony, bezel o 9430 żółty i czarne śrubeczki.Zainspirowałeś mnie tym zestawem mam już pozytywa całego w czerwieni trzeba kupić żółty bezel - 45zł - tylko te śrubki muszę załatwić jakieś tańsze bo nie będę co chwila ich przerzucał z bezela na bezel. Edytowane 23 Maja 2018 przez Szczurax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11805 Napisano 23 Maja 2018 Na fb zobaczyłem i też mi się spodobał od razu. Myślę o przebraniu. Co do śróbek, to masz rację są drogie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #11806 Napisano 23 Maja 2018 Przeważnie zamawiam z zibi, może i długi czas oczekiwania ale ceny na allegro są często 4x droższe niż w zibi. Chyba, że jakaś pierdoła i mi się spieszy to allegro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #11807 Napisano 23 Maja 2018 Przeważnie zamawiam z zibi, może i długi czas oczekiwania ale ceny na allegro są często 4x droższe niż w zibi. Chyba, że jakaś pierdoła i mi się spieszy to allegro. Tzn. jakie sa ceny w zibi? Jak tak patrze na te wszystkie przebrania to zaczynam zalowac ze kupilem podstawowa wersje 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #11808 Napisano 23 Maja 2018 Przykładowo akumulator ctl1616 w zibi 15 zł a na allegro 55-60. Ostatnio zamawialem pasek do jednego G, w zibi 21 a na allegro 50. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #11809 Napisano 23 Maja 2018 To ciekawa wiadomosc, myslalem ze z cenami czesci bedzie jak z cenami zegarkow w Zibi Jak bede w poblizu to musze spytac 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #11810 Napisano 23 Maja 2018 Nie, jeżeli chodzi o części to jest spoko, jak nie zależy Ci na czasie warto zapytać o ceny, czas oczekiwania to przeważnie miesiąc ale często się wydłuża do 2-3. + wysyłka pobraniowa 17zl. Sprzedawcy z allegro biorą z zibi hurtowo i naliczaja swoją czasami b duża marżę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #11811 Napisano 23 Maja 2018 Nie mam cisnienia, wiec podejde podpytac. Po prostu jak patrze na foty romka w innych ciuchach to kusi zeby cos dokupic 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemysław Sagała 1 #11812 Napisano 25 Maja 2018 dziś zamówiłembezel do mojego BJ zobaczymy jak mi podpasuję zaraz zamówię resztę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11813 Napisano 26 Maja 2018 (edytowane) Tak sobie szperałem w temacie P.M.Z. Casio G-shock i się cofnąłem do roku 2013, gdy na rynek wchodził GW-9400 no i trafiłem na filmik, moim zdaniem, wart przypomnienia Edytowane 26 Maja 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #11814 Napisano 27 Maja 2018 Tak sobie szperałem w temacie P.M.Z. Casio G-shock i się cofnąłem do roku 2013, gdy na rynek wchodził GW-9400 no i trafiłem na filmik, moim zdaniem, wart przypomnienia Ciekawe ile Romków wykorzystali do kręcenia reklamy, bo im uszy popękały 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11815 Napisano 27 Maja 2018 Ciekawe ile Romków wykorzystali do kręcenia reklamy, bo im uszy popękały Ogólnie jak się przejrzy ten temat od początku to się można nieźle zdziwić bo:1. Opinie na temat Romana gdy ten sie pojawił na rynku były bardzo zbliżone do opinii o nowym "Romanie Wielkim" jaki wchodzi na rynek obecnie.2. Można się też nieźle zdziwić kto tak psioczy na wchodzące na rynek GW-9400 - zwłaszcza w kontekście czasów i wypowiedzi tych samych forumowiczów w czasie późniejszym oraz patrząc przez pryzmat "stanu ich posiadania Romana" do dnia dzisiejszego :D Bardzo pouczająca lektura 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11816 Napisano 27 Maja 2018 Z nowym Romanem jest podobnie. Na początku było wiele głosów, że za wielki, że prądożerny, że brzydki i bez sensu, a teraz co chwilę, pomimo dość wysokiej ceny, pojawia się nowy Roman na forum z dopiskiem, że jest mega i piękność nad pięknościami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_rybnik 14 #11817 Napisano 27 Maja 2018 Dla mnie nowy Roman jest brzydki i wielki. Ma tych wszystkich chwalonych nadgarstkach wyglada po prostu komicznie. Nie podoba mi sie i chyba by mi było trochę wstyd nosić. Mam ga100, mam romka i jeszcze chcę kostkę. Na tym moje G się kończy. Pokochałem automaty. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11818 Napisano 27 Maja 2018 Dla mnie nowy Roman jest brzydki i wielki. Ma tych wszystkich chwalonych nadgarstkach wyglada po prostu komicznie. Nie podoba mi sie i chyba by mi było trochę wstyd nosić. Powiem Ci że coś w tym jest - ja w pewnym momencie zacząłem się "głupio czuć" z GWG na łapie, wiem że to świetny zegarek i na mojej łapie leży świetnie ale... chyba jestem za stary na takie wynalazki...No i wróciłem do Romana i paru innych mniejszych zegarków, głownie kostek, a automat max 44mm, z wyjątkiem jednego takiego z wiśniową tarczą, ale najlepiej 42 albo nawet, kiedyś zupełnie nie do przyjęcia 40mm Oczywiście to czysto subiektywne odczucie, może nawet kiedyś mi przejdzie - niemniej na chwile obecną 9400 to maks jeśli chodzi o wielkość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_ 1 #11819 Napisano 27 Maja 2018 Koledzy co wy z tymi przemyśleniami brzydki, jestem za stary, głupio czuć. Nosisz to co Ci się podoba i to co lubisz nie patrz na innych zegarek kupujesz i nosisz dla siebie. Ostatni w pracy obserwując klientów widziałem Pana około 70 który miał na ręce GWG z paskiem w intensywnym pomarańczowym kolorze. Po krótkiej rozmowie sam stwierdził, że nosi to co lubi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11820 Napisano 27 Maja 2018 (.(...) GWG z paskiem w intensywnym pomarańczowym kolorze. (...)A od kiedy GWG ma pomarańczowy pasek? Albo to podróba była albo raczej GPW-1000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_ 1 #11821 Napisano 27 Maja 2018 TomG80 mógł to być model o którym piszesz, o szczegóły nie zapytałem, lecz Panu nie przeszkadzał ani jego rozmiar ani kolorystyka. Dla mnie ten zegarek wyglądał bardzo interesująco. PS masz ciekawy kanał na yt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11822 Napisano 27 Maja 2018 (edytowane) Prawdopodobnie to było GPW-1000-4A - bardzo ładna wersja kolorystyczna. Dziękuję za docenienie kanału. W tej sytuacji musisz też zajrzeć na kanał Mateja - tam są omawiane wyższe modele, m.in. właśnie GPW-1000. Edytowane 27 Maja 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #11823 Napisano 28 Maja 2018 Powiem Ci że coś w tym jest - ja w pewnym momencie zacząłem się "głupio czuć" z GWG na łapie, wiem że to świetny zegarek i na mojej łapie leży świetnie ale... chyba jestem za stary na takie wynalazki...No i wróciłem do Romana i paru innych mniejszych zegarków, głownie kostek, a automat max 44mm, z wyjątkiem jednego takiego z wiśniową tarczą, ale najlepiej 42 albo nawet, kiedyś zupełnie nie do przyjęcia 40mm Oczywiście to czysto subiektywne odczucie, może nawet kiedyś mi przejdzie - niemniej na chwile obecną 9400 to maks jeśli chodzi o wielkość.Prawda, mam podobnie.Nowy Romek to porażka i zdania nie zmienię W ogóle Range to qupa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #11824 Napisano 28 Maja 2018 Krótka piłka. Widziałem kiedyś na forum sprzedawcę, który sprzedawał przebrane Romki. Nie mogę znaleźć. Macie może linka do oferty? Inaczej, szukam kompletu ubranka do Romka: czerwony pasek, niebieski bezel. Gdzie w Polsce najtaniej od ręki dostanę taki zestaw? 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #11825 Napisano 28 Maja 2018 Krótka piłka. Widziałem kiedyś na forum sprzedawcę, który sprzedawał przebrane Romki. Nie mogę znaleźć. Macie może linka do oferty? Inaczej, szukam kompletu ubranka do Romka: czerwony pasek, niebieski bezel. Gdzie w Polsce najtaniej od ręki dostanę taki zestaw?Najtaniej od ręki ... niemożliwe Albo tanio - wtedy ZIBI, ale za to długo, albo od ręki, ale wtedy wcale nie tanio --> Allegro, Świat Zegarków, itp... 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach