Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

No i można sobie dokupić do tego gwarancję przedłużoną na kolejne 3 lata czyli razem będzie na 6 lat.

Można... tylko po co? ;)

9400 w odróżnieniu do 9300 ma Waveceptor, barometr i wysokościomierz. Wszystko zależy czy chcesz z tych funkcji korzystać. Romek jest też większy. 

Wszystko prawda ale G-9300 zdecydowanie lepiej leży na łapie - GW-9400 to, moim zdaniem, zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek :D Ja z nadgarstkiem 20cm należę do tej pierwszej grupy i raczej nie noszę GW-9400 na co dzień. Co do barometru to owszem jest w Romku - często z niego korzystałem, ale teraz zdecydowanie częściej sprawdzam warunki pogodowe na smartfonie, więcej możliwości zwłaszcza w górach, alarm pogodowy "drze ryło" zdecydowanie bardziej precyzyjnie gdy pracuje aplikacja niż w przypadku g-shock'a, za to się nie wydziera jaka jadę windą :) Co do wysokościomierza to taka... pseudo funkcja bo trzeba ją kalibrować przed użyciem, a jeśli drapiesz się na jakiś szczyt i w międzyczasie zmieni się ciśnienie, co w górach zdarza się dość często, to wskazania wysokościomierza można sobie odpuścić - można go co prawda kalibrować na szczycie, ale wtedy wartość ciśnienia musisz skądś wziąć... ze smartfona? To po cholerę kalibrować zegarek? . Tak naprawdę fajny jest kompas bo przy jego pomocy i zastosowaniu mapy można dojść tam gdzie się chce, ale G-9300 też ma kompas.  Waveceptor to jest argument dla Romana ale można też znaleźć GW-9300 który też radio posiada... https://www.ebay.pl/itm/Casio-G-SHOCK-GW-9300-1JF-MUDMAN-Solar-Radio-controlled-Atomic-GW-9300-1-USED/323846214716?hash=item4b66bd143c:g:vmgAAOSw~FJdcSsD tyle że jak się do ceny doliczy cło i vat to bardziej się opłaca cenowo kupić GW-9400

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można... tylko po co? ;)

Wszystko prawda ale G-9300 zdecydowanie lepiej leży na łapie - GW-9400 to zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek :D Ja z nadgarstkiem 20cm należę do tej pierwszej grupy i raczej nie noszę GW-9400 na co dzień. Co do barometru to owszem jest w Romku - często z niego korzystałem, ale teraz zdecydowanie częściej sprawdzam warunki pogodowe na smartfonie, więcej możliwości zwłaszcza w górach, alarm pogodowy "drze ryło" zdecydowanie bardziej precyzyjnie gdy pracuje aplikacja niż w przypadku g-shock'a, za to się nie wydziera jaka jadę windą :) Co do wysokościomierza to taka... pseudo funkcja bo trzeba ją kalibrować przed użyciem, a jeśli drapiesz się na jakiś szczyt i w międzyczasie zmieni się ciśnienie, co w górach zdarza się dość często, to wskazania wysokościomierza można sobie odpuścić - można go co prawda kalibrować na szczycie, ale wtedy wartość ciśnienia musisz skądś wziąć... ze smartfona? To po cholerę kalibrować zegarek? . Tak naprawdę fajny jest kompas bo przy jego pomocy i zastosowaniu mapy można dojść tam gdzie się chce, ale G-9300 też ma kompas. Waveceptor to jest argument dla Romana ale można też znaleźć GW-9300 który też radio posiada... https://www.ebay.pl/itm/Casio-G-SHOCK-GW-9300-1JF-MUDMAN-Solar-Radio-controlled-Atomic-GW-9300-1-USED/323846214716?hash=item4b66bd143c:g:vmgAAOSw~FJdcSsD tyle że jak się do ceny doliczy cło i vat to bardziej się opłaca cenowo kupić GW-9400

Ja tam nie wiem, nie miałem dotychczas do czynienia z gshockami i nie wiem jak z ich trwałością, teoretycznie nic się nie dzieje, jedynie te uszy niby się zdarzają urwać a tego i tak gwarancja nie uzna bo uszkodzenie mechaniczne. Z drugiej zaś strony koszt dokupienia dodatkowej gwarancji jest bardzo niewielki przy cenie zegarka, więc może i warto, dla świętego spokoju

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba że dla świętego spokoju... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja oddałbym tą podstawową gwarancję jak zegarek byłby tańszy nawet o 5 zł.

W życiu nie zaniósłbym zegarka do tych partaczy, chyba że wymiana na nowy zegarek. Naprawa u nich to taki młotek z przecinakiem.

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-9400 to zegarek który jest zbyt duży dla większości z jego użytkowników, część z nas zdaje sobie z tego sprawę a część nie dopuszcza tej myśli... i uparcie twierdzi że to bardzo wygodny zegarek :D

To ja :lol:

Ale dobrze wiedzieć, że czuwasz nade mną Panie i zawsze możesz mi powiedzieć co mam czuć i myśleć :P

A ja oddałbym tą podstawową gwarancję jak zegarek byłby tańszy nawet o 5 zł.

W życiu nie zaniósłbym zegarka do tych partaczy, chyba że wymiana na nowy zegarek. Naprawa u nich to taki młotek z przecinakiem.

Otóż to!

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja :lol:

Ale dobrze wiedzieć, że czuwasz nade mną Panie i zawsze możesz mi powiedzieć co mam czuć i myśleć :P

Nie mówię Ci co Ty masz czuć i myśleć, tylko co czuję i myślę ja - mogę (by rozwiać wątpliwości dokonałem stosownych zmian w poście powyżej)? :P  :D Ja jak Cię zobaczę "pod Sokołem" z telewizorem na nadgarstku to nawet słowem nie wspomnę o tym zjawisku i żadna nawet skromna myśl o nim mi nie przemknie, tak że możesz być spokojny "jak nie wiem co". ;):D :D :D

A co do serwisu Zibi to mam takie samo zdanie jak prezentowane powyżej - skorzystałem RAZ i... od tej pory w g-shock'ach grzebię sam, albo proszę kogoś z forum - święty spokój jest wtedy na zdecydowanie wyższym poziomie... 

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co za "telewizor" robi GPW-1000

Jak będziesz chciał to dam Ci ponosić :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzicie, i już się czegoś nowego dowiedziałem na temat jakości serwisu gwarancyjnego, wobec tego też nie zdecyduje się na zakup wydłużonej gwarancji, dzięki

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co za "telewizor" robi GPW-1000

Jak będziesz chciał to dam Ci ponosić :lol:

Już nosiłem  ;)  - ale powiem Ci że myślę o powrocie do GPW w pierwszej wersji, wiem że "wieszałem psy" na tym zegarku ale widząc kierunek Casio w dążeniu do sprężania g-shock'ów z fonem chyba warto mieć model z GPS, a to pierwszy taki model i chyba jedyny w którym GPS działa niemal z automatu jeśli nie zadziała WC. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż technologia BT to taki miejski zapychacz.

W lasach Amazonki zupełnie nieprzydatny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Negatyw po zmianie wyświetlacza, bezela i paska.

post-83236-0-11709700-1569848014_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa.

Kupię sobie bezel :rolleyes:

twonk - zrobiłeś z oliwki coś ciekawego. Dobry pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wygląda sam zmieniałeś wyświetlacz jaki koszt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny projekt, coś świeżego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>TomG80

To dzięki Twojemu filmikowi odważyłem się wymienić wyświetlacz - bardzo dziękuję. Nawet udało mi się nie pogubić sprężynek od podświetlenia. ;-) Myślę, że żółty wyświetlacz wyglądałby z tym bezelem (i napisami na szkiełku) jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>wrc81

Wyświetlacz bodajże 20 zł. Sama wymiana zajęła mi ok. 2 godzin - zakładanie sprężynek od podświetlenia to trochę horror - trzeba się uzbroić w cierpliwość. ;-) Trudno było mi je zobaczyć gołym okiem, a z kolei patrząc przez lupę nie bardzo mogłem precyzyjnie pozycjonować w przestrzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wiecie gdzie można kupić pasek camo taki jak był w limitce?

Witam.

Wiecie gdzie można kupić pasek camo pustynne taki jak był w limitce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrócę do tematu z poprzedniej strony. Dla mnie i 9300 i 9400 to bardzo fajne zegarki ale Piotrek ma rację 9300 dużo wygodniejszy. Chociaż prawie każde po południe na zmianę albo co kilka dni jeden lub drugi :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman I Piękny.

A dokładnie to GW-9430EJ-9 z bezelem od wersji DCJ, paskiem od 1 + sprzączka i szlufka od EJ-9 (choć na zdjęciu tego nie widać, ale Tom(ek)G80 już wklejał zdjęcia wcześniej.

b1dbfa03f9f7edd143ce7fbdfae75532.jpg

Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman I Piękny.

A dokładnie to GW-9430EJ-9 z bezelem od wersji DCJ, paskiem od 1 + sprzączka i szlufka od EJ-9 (choć na zdjęciu tego nie widać, ale Tom(ek)G80 już wklejał zdjęcia wcześniej.

Pozdrawiam serdecznie

Zdjęcia to Ty umiesz robić - to trzeba Ci przyznać - wielki szacun :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie! :)

Szczerze polecam Romka w takiej konfiguracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi