Sisqo 6764 #16051 Napisano Poniedziałek o 15:09 @tommly rozważam rozstanie z moim Romkiem, do którego mam kilka „wdzianek” Jak jesteś zainteresowany, to pisz śmiało… 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16052 Napisano Poniedziałek o 15:38 U mnie najlepiej się sprawdza DCJ. Do czarnych ciuchów Do granatowych ciuchów Do ciuchów Burtona Do ciuchów DCJ, oczywiście teżDCJ jest mega, tylko weź go teraz kup w rozsądnych pieniążkach Pamietam jak się kupowało na e-Global w okolicy 1k zł. To były czasy. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 40748 #16053 Napisano Poniedziałek o 17:43 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87361 #16054 Napisano Poniedziałek o 19:46 4 godziny temu, tommly napisał(-a): DCJ jest mega, tylko weź go teraz kup w rozsądnych pieniążkach Pamietam jak się kupowało na e-Global w okolicy 1k zł. To były czasy. Dokładnie tak było Tomek. Mój jest właśnie stamtąd 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9563 #16055 Napisano Środa o 07:42 @tommly [mention=58392]kornel91[/mention] Ja na eglobalcentral kupiłem swojego GWG-1000-1A3 i mam go do dzisiaj, a wtedy właśnie były tam do wzięcia GW-9400DCJ-1 za bodajże 1040zł (zależy, którego dnia), ale wtedy jakoś mi się nie podobały. Teraz jednak się to zmieniło i jest komplet serii DC. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10840 #16056 Napisano Środa o 14:42 W dniu 18.01.2026 o 20:15, kornel91 napisał(-a): @TomG80 Tomek narobiłeś mi smaka i wskoczył DCJ w oryginale ciuchy. Bezel mam jeszcze nówkę w foliach a założyłem starszy a mam jeszcze ten pierwszy bezel też w pudełku 😀 Niestety pasek od lat i używania nie jest w najlepszej kondycji niestety ale DCJ ma coś w sobie od 2014-2018 był gw 9400 er1 a potem udało mi się w marcu 2018 kupić na eglobal był taki sklep właśnie DCJ. A teraz myślę czy nie kupić znowu 9400 er bo zegarek który ma dożywocie. Imo najlepszy G w historii 😀 Co to jest to DCJ. Co Marcin sprawia, że uważasz, że to najlepszy G-Shock, subiektywnie wygląd, czy jakieś szczególne funkcje? Ja największy "sentyment" mam do serii 5600, a i swego czasu fajny był Riseman. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87361 #16057 Napisano Środa o 18:38 10 godzin temu, TomG80 napisał(-a): @tommly [mention=58392]kornel91[/mention] Ja na eglobalcentral kupiłem swojego GWG-1000-1A3 i mam go do dzisiaj, a wtedy właśnie były tam do wzięcia GW-9400DCJ-1 za bodajże 1040zł (zależy, którego dnia), ale wtedy jakoś mi się nie podobały. Teraz jednak się to zmieniło i jest komplet serii DC. Gratuluję 😀 3 godziny temu, nav napisał(-a): Co to jest to DCJ. Co Marcin sprawia, że uważasz, że to najlepszy G-Shock, subiektywnie wygląd, czy jakieś szczególne funkcje? Ja największy "sentyment" mam do serii 5600, a i swego czasu fajny był Riseman. DCJ to wersja czyli takie ciemno pomarańczowe te koło na 10 i napis Rangeman w standardowym jest czerwone. No i bezel i ten pasek taki beżowy camo. Ma wszystkie niezbędne funkcje, dodatkowo jest dla mnie bardzo wygodny mimo rozmiarów i przyjemny w obsłudze. Mam Romka prawie od wyjścia na rynek no kilka miesięcy bo wtedy w Polsce były strasznie drogie chociaż i ja wtedy zapłaciłem myto. Dla mnie ten zegarek ma wszystko co potrzeba 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69421 #16058 Napisano Środa o 22:01 3 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Gratuluję 😀 DCJ to wersja czyli takie ciemno pomarańczowe te koło na 10 i napis Rangeman w standardowym jest czerwone. No i bezel i ten pasek taki beżowy camo. Ma wszystkie niezbędne funkcje, dodatkowo jest dla mnie bardzo wygodny mimo rozmiarów i przyjemny w obsłudze. Mam Romka prawie od wyjścia na rynek no kilka miesięcy bo wtedy w Polsce były strasznie drogie chociaż i ja wtedy zapłaciłem myto. Dla mnie ten zegarek ma wszystko co potrzeba 😀 Czyli różni się tylko wizualnie od standardowego Rangemana 🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16059 Napisano Środa o 22:23 7 godzin temu, nav napisał(-a): Co to jest to DCJ. Co Marcin sprawia, że uważasz, że to najlepszy G-Shock, subiektywnie wygląd, czy jakieś szczególne funkcje? Ja największy "sentyment" mam do serii 5600, a i swego czasu fajny był Riseman. D - desert C - camo J - Japan Czyli wersja na Japonię z carbonowym paskiem w kolorze camo, takie JDM w autach. 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87361 #16060 Napisano Czwartek o 04:45 6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Czyli różni się tylko wizualnie od standardowego Rangemana 🤔🤔🤔 Tak jest. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16061 Napisano Czwartek o 09:27 Udało mi się dzisiaj przymierzyć GW-9500 …Jakieś dziwny taki, plastikowy, nieforemny, niewygodny jak dla mnie, mimo skrzydełek. Do GWG-1000 nawet nie ma startu.Oglądałem również nowego Rangemana w żółtej wersji, tego ładowanego i o dziwo dużo lepiej wypadł na nadgarstku niż Mudman.Tak więc mimo super ceny i wersji kolorystycznej MRY niestety zwrot.Skupiam się więc na szukaniu starego poczciwego Romka, może jakaś fajna wersja kolorystyczna się trafi. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10840 #16062 Napisano Czwartek o 09:46 18 minut temu, tommly napisał(-a): Udało mi się dzisiaj przymierzyć GW-9500 … Jakieś dziwny taki, plastikowy, nieforemny, niewygodny jak dla mnie, mimo skrzydełek. Do GWG-1000 nawet nie ma startu. Oglądałem również nowego Rangemana w żółtej wersji, tego ładowanego i o dziwo dużo lepiej wypadł na nadgarstku niż Mudman. Tak więc mimo super ceny i wersji kolorystycznej MRY niestety zwrot. Skupiam się więc na szukaniu starego poczciwego Romka, może jakaś fajna wersja kolorystyczna się trafi. Sakura watches ma różne wersje kolorystyczne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16063 Napisano Czwartek o 17:06 7 godzin temu, nav napisał(-a): Sakura watches ma różne wersje kolorystyczne. Dużego wyboru w kolorach niestety ma, albo BJ albo YJ 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10840 #16064 Napisano Czwartek o 19:48 2 godziny temu, tommly napisał(-a): Dużego wyboru w kolorach niestety ma, albo BJ albo YJ Kurde, przepraszam, widzę, że większość "out of stock"- nie sprawdziłem, a priori przyjąłem że wszystko dostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16065 Napisano Czwartek o 20:06 15 minut temu, nav napisał(-a): Kurde, przepraszam, widzę, że większość "out of stock"- nie sprawdziłem, a priori przyjąłem że wszystko dostępne. Się nie gniewam Patrzyłem na chrono24, to też podobnie, dostępne są głównie wersje YJ, BJ i CMJ. Ale ceny są dobre teraz. Bardziej się opłaca nawet z doliczonym VAT'em i cłem, bo dostajemy pasek z carbonem w zestawie, a nie zwykły. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10840 #16066 Napisano Czwartek o 20:20 12 minut temu, tommly napisał(-a): Się nie gniewam Patrzyłem na chrono24, to też podobnie, dostępne są głównie wersje YJ, BJ i CMJ. Ale ceny są dobre teraz. Bardziej się opłaca nawet z doliczonym VAT'em i cłem, bo dostajemy pasek z carbonem w zestawie, a nie zwykły. Jakoś Rangemana przeoczyłem, a wychodzi na to, że to fajny zegarek- będę miał do przymierzenia na żywo, to ocenię, bo ręka szczupła... A ceny rzeczywiście ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69421 #16067 Napisano Piątek o 05:02 11 godzin temu, tommly napisał(-a): Dużego wyboru w kolorach niestety ma, albo BJ albo YJ Mówicie o tych 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12180 #16068 Napisano Piątek o 07:06 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Mówicie o tych 🤔🤔🤔 . Tak. Wydaje mi się, że wyjdzie po opłatach max. 1500 zł (VAT, cło, opłata agencji). 2 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach