Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

@tommly rozważam rozstanie z moim Romkiem, do którego mam kilka „wdzianek”

Jak jesteś zainteresowany, to pisz śmiało…

IMG_1028.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie najlepiej się sprawdza DCJ.
Do czarnych ciuchów
Do granatowych ciuchów
Do ciuchów Burtona
Do ciuchów DCJ, oczywiście też

DCJ jest mega, tylko weź go teraz kup w rozsądnych pieniążkach
Pamietam jak się kupowało na e-Global w okolicy 1k zł. To były czasy.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tommly napisał(-a):

DCJ jest mega, tylko weź go teraz kup w rozsądnych pieniążkach emoji12.png
Pamietam jak się kupowało na e-Global w okolicy 1k zł. To były czasy.

Dokładnie tak było Tomek. Mój jest właśnie stamtąd 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tommly [mention=58392]kornel91[/mention] Ja na eglobalcentral kupiłem swojego GWG-1000-1A3 i mam go do dzisiaj, a wtedy właśnie były tam do wzięcia GW-9400DCJ-1 za bodajże 1040zł (zależy, którego dnia), ale wtedy jakoś mi się nie podobały. Teraz jednak się to zmieniło i jest komplet serii DC. default_smile.png1188e9c31065f425bf835e87eaa6007f.jpg&key=a1e9388098e503fc05df46f95a5de06d96f7a422740e1588bf77e75bd6aa7f53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.01.2026 o 20:15, kornel91 napisał(-a):

@TomG80 Tomek narobiłeś mi smaka i wskoczył DCJ w oryginale ciuchy. 

Bezel mam jeszcze nówkę w foliach a założyłem starszy a mam jeszcze ten pierwszy bezel też w pudełku 😀

Niestety pasek od lat i używania nie jest w najlepszej kondycji niestety ale  DCJ ma coś w sobie od 2014-2018 był gw 9400 er1 a potem udało mi się w marcu 2018 kupić na eglobal był taki sklep właśnie DCJ. A teraz myślę czy nie kupić znowu 9400 er bo zegarek który ma dożywocie. Imo najlepszy G w historii 😀

eioIxKf.jpeg

Co to jest to DCJ. Co Marcin sprawia, że uważasz, że to najlepszy G-Shock, subiektywnie wygląd, czy jakieś szczególne funkcje? Ja największy "sentyment" mam do serii 5600, a i swego czasu fajny był Riseman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

@tommly [mention=58392]kornel91[/mention] Ja na eglobalcentral kupiłem swojego GWG-1000-1A3 i mam go do dzisiaj, a wtedy właśnie były tam do wzięcia GW-9400DCJ-1 za bodajże 1040zł (zależy, którego dnia), ale wtedy jakoś mi się nie podobały. Teraz jednak się to zmieniło i jest komplet serii DC. default_smile.png1188e9c31065f425bf835e87eaa6007f.jpg&key=a1e9388098e503fc05df46f95a5de06d96f7a422740e1588bf77e75bd6aa7f53

Gratuluję 😀

3 godziny temu, nav napisał(-a):

Co to jest to DCJ. Co Marcin sprawia, że uważasz, że to najlepszy G-Shock, subiektywnie wygląd, czy jakieś szczególne funkcje? Ja największy "sentyment" mam do serii 5600, a i swego czasu fajny był Riseman.

DCJ to wersja czyli takie ciemno pomarańczowe te koło na 10 i napis Rangeman w standardowym jest czerwone. No i bezel i ten pasek taki beżowy camo. 

Ma wszystkie niezbędne funkcje, dodatkowo jest dla mnie bardzo wygodny mimo rozmiarów i przyjemny w obsłudze. Mam Romka prawie od wyjścia na rynek no kilka miesięcy bo wtedy w Polsce były strasznie drogie chociaż i ja wtedy zapłaciłem myto. 

Dla mnie ten zegarek ma wszystko co potrzeba 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję 😀

DCJ to wersja czyli takie ciemno pomarańczowe te koło na 10 i napis Rangeman w standardowym jest czerwone. No i bezel i ten pasek taki beżowy camo. 

Ma wszystkie niezbędne funkcje, dodatkowo jest dla mnie bardzo wygodny mimo rozmiarów i przyjemny w obsłudze. Mam Romka prawie od wyjścia na rynek no kilka miesięcy bo wtedy w Polsce były strasznie drogie chociaż i ja wtedy zapłaciłem myto. 

Dla mnie ten zegarek ma wszystko co potrzeba 😀

Czyli różni się tylko wizualnie od standardowego Rangemana 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, nav napisał(-a):

D - desert C - camo J - Japan 

Czyli wersja na Japonię z carbonowym paskiem w kolorze camo, takie JDM w autach.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Czyli różni się tylko wizualnie od standardowego Rangemana 🤔🤔🤔

Tak jest. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się dzisiaj przymierzyć GW-9500 …
Jakieś dziwny taki, plastikowy, nieforemny, niewygodny jak dla mnie, mimo skrzydełek. Do GWG-1000 nawet nie ma startu.
Oglądałem również nowego Rangemana w żółtej wersji, tego ładowanego i o dziwo dużo lepiej wypadł na nadgarstku niż Mudman.

Tak więc mimo super ceny i wersji kolorystycznej MRY niestety zwrot.
Skupiam się więc na szukaniu starego poczciwego Romka, może jakaś fajna wersja kolorystyczna się trafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, tommly napisał(-a):

Udało mi się dzisiaj przymierzyć GW-9500 …
Jakieś dziwny taki, plastikowy, nieforemny, niewygodny jak dla mnie, mimo skrzydełek. Do GWG-1000 nawet nie ma startu.
Oglądałem również nowego Rangemana w żółtej wersji, tego ładowanego i o dziwo dużo lepiej wypadł na nadgarstku niż Mudman.

Tak więc mimo super ceny i wersji kolorystycznej MRY niestety zwrot.
Skupiam się więc na szukaniu starego poczciwego Romka, może jakaś fajna wersja kolorystyczna się trafi.

Sakura watches ma różne wersje kolorystyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, nav napisał(-a):

Sakura watches ma różne wersje kolorystyczne.

Dużego wyboru w kolorach niestety ma, albo BJ albo YJ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tommly napisał(-a):

Kurde, przepraszam, widzę, że większość "out of stock"- nie sprawdziłem, a priori przyjąłem że wszystko dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, nav napisał(-a):

Kurde, przepraszam, widzę, że większość "out of stock"- nie sprawdziłem, a priori przyjąłem że wszystko dostępne.

Się nie gniewam ;)

Patrzyłem na chrono24, to też podobnie, dostępne są głównie wersje YJ, BJ i CMJ. Ale ceny są dobre teraz. Bardziej się opłaca nawet z doliczonym VAT'em i cłem, bo dostajemy pasek z carbonem w zestawie, a nie zwykły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, tommly napisał(-a):

Się nie gniewam ;)

Patrzyłem na chrono24, to też podobnie, dostępne są głównie wersje YJ, BJ i CMJ. Ale ceny są dobre teraz. Bardziej się opłaca nawet z doliczonym VAT'em i cłem, bo dostajemy pasek z carbonem w zestawie, a nie zwykły.

Jakoś Rangemana przeoczyłem, a wychodzi na to, że to fajny zegarek- będę miał do przymierzenia na żywo, to ocenię, bo ręka szczupła... A ceny rzeczywiście ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, tommly napisał(-a):

Mówicie o tych 🤔🤔🤔

Screenshot_2026-01-23-06-00-38-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-01-23-06-02-09-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Mówicie o tych 🤔🤔🤔

Screenshot_2026-01-23-06-00-38-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

.

Tak.

Wydaje mi się, że wyjdzie po opłatach max. 1500 zł (VAT, cło, opłata agencji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi