Gość 0.1 #526 Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) dzisiaj mój Rangeman był w saunie i nie zaparowałuuu no to fest wydarzenie po jednym razie to rzeczywiscie jest sie czym chwalic no no pelen podziw Edytowane 5 Marca 2014 przez 0.1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #527 Napisano 5 Marca 2014 Co by o Range nie myśleć, to na pewno design ma nie do przebicia . A to też ważny (jak nie najważniejszy) powód dla którego kupujemy zegarki.Ke? Ten roztyty baleron to ma być design nie do przebicia? 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacper12 0 #528 Napisano 5 Marca 2014 " 0.1 " w ramach przypomnienia bądz uświadomienia do sauny nie wchodzi się RAZ tylko TRZY razy żeby to miało sens i po tych trzech razach nie zaparował, to nie jest "fest wydarzenie" tylko raczej normalna rzecz., gdyby miał zaparować to by od razu zaparował nie ważne czy wchodzisz 2, 5 czy 10 raz, fizyka zawsze tak samo działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawik75 0 #529 Napisano 5 Marca 2014 Panowie czy Rangeman jest w takim kolorze dostępny czy to fake ?? Niebieski może być interesujący :-) http://distilleryimage7.s3.amazonaws.com/14cfe95e9ee111e38e360ee2597da5c3_8.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vanil 2 #530 Napisano 5 Marca 2014 Wiem, ze to kwestia gustu, ale za kazdym razem jak widze zdjecia Rangemana, to na chwile zapominam o wszystkich aferach poruszonych na forum i mam ochote zlozyc zamowienie:) Po prostu zegar mi sie podoba i tyle:)Stety niestety po sprawdzeniu jego dostepnosci, a raczej braku, zawsze ochlone i wtedy sobie przypominam, ze robie pompki niemal codziennie, a na wakacje potrzebuje zegarka na kajak, windsurfing i plywanie wiec i o nieszczelnosci nie moze byc mowy Gdyby nie forum, juz bylbym posiadaczem, a czy szczesliwym czy wkur.... to wciaz wielka zagadka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #531 Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Ke? Ten roztyty baleron to ma być design nie do przebicia? Oczywiście o gustach się nie dyskutuje . Ja osobiście nie lubię "płaskich" zegarków i nie chodzi o wysokość całej koperty, ale o sam wierzch, dlatego w jego wyglądzie podoba się to, że bezel ma bardzo "wysoko" w stosunku do poziomu szkiełka, a sam bezel jest bardzo "masywny", poza tym przyciski według mnie to strzał w 10 . Jedyne co nie bardzo pasuje do całości to te śrubki - ani ładne, ani potrzebne. Edytowane 5 Marca 2014 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #532 Napisano 5 Marca 2014 Panowie czy Rangeman jest w takim kolorze dostępny czy to fake ?? Niebieski może być interesujący :-) To GW-9400NVJ-2JF, model z tego miesiąca. Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #533 Napisano 5 Marca 2014 To GW-9400NVJ-2JF, model z tego miesiąca. Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii.Już jest, na chwilę obecną jeden sprzedawca, sprowadzenie go do PL = 2 000zł (zbytnie przegięcie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #534 Napisano 5 Marca 2014 " 0.1 " w ramach przypomnienia bądz uświadomienia do sauny nie wchodzi się RAZ tylko TRZY razy żeby to miało sens i po tych trzech razach nie zaparował, to nie jest "fest wydarzenie" tylko raczej normalna rzecz., gdyby miał zaparować to by od razu zaparował nie ważne czy wchodzisz 2, 5 czy 10 raz, fizyka zawsze tak samo działa.Co innego jak nowy a co innego jak juz uzywany zegarek, ktory znosil po drodze przerozne akcje (w zaleznosci od uzytkowania). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #535 Napisano 6 Marca 2014 Już jest, na chwilę obecną jeden sprzedawca, sprowadzenie go do PL = 2 000zł (zbytnie przegięcie) Ja tez mysle, ze 2000PLN to troche za grubo. IMHO nie jest tyle wart w zadnym kolorze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszko 1 #536 Napisano 6 Marca 2014 To GW-9400NVJ-2JF, model z tego miesiąca. Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii. Niebieski najładniejszy !! dzis przyszedl moj RANGEMAN jestem mega zadowolony byla jedna sztuka w kraju u gerke i chwycilem mi jakos sie nie suwa po reku na luznym zapieciu jak tu opisywali niektozi stek bzdor pisza aby zniechecać do kupna a ja polecam i na chude nadgarstki tez fajnie lezy:D5600 tez swietnie wgladaja chyba se dokupie taki zegareczek jak wyzej Uwielbiam czytać posty " sprzedawców - naganiaczy" którzy jak grzyby po deszczu zakładaja tutaj konta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #537 Napisano 6 Marca 2014 Jest już zapowiedź kolejnego (szóstego już) koloru Rangemana... http://forums.watchuseek.com/f17/upcoming-g-shock-catalog-leak-april-july-2014-a-994346.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #538 Napisano 6 Marca 2014 Sorry za OT, ale czy ktoś wie co to za Casio GWN-1000 (kiedy to będzie dostępne i przede wszystkim cena)? Jego 4 wersje są w tym linku powyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #539 Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) katalogowa 57000 JPY czyli znowu kręcimy się około 2000zł,ciekawy, ale seria sky cockpit dzięki czujnikom zmienia się w GulfMaster,czyli odpadające koronki przykryte tym co kiedyś w "G" było najlepsze, chyba ponownie zanabędę g-9100, zanim zniknie z rynku ustępując miejsca kolejnej tandecie... Edytowane 6 Marca 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #540 Napisano 6 Marca 2014 GWN-1000 to Gulfmaster http://forums.watchuseek.com/f17/gulfmaster-994357.html coś w rodzaju nowego Protreka PRW-6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #541 Napisano 6 Marca 2014 Oczywiście o gustach się nie dyskutuje . Ja osobiście nie lubię "płaskich" zegarków i nie chodzi o wysokość całej koperty, ale o sam wierzch, dlatego w jego wyglądzie podoba się to, że bezel ma bardzo "wysoko" w stosunku do poziomu szkiełka, a sam bezel jest bardzo "masywny", poza tym przyciski według mnie to strzał w 10 . Jedyne co nie bardzo pasuje do całości to te śrubki - ani ładne, ani potrzebne. Ja z kolei lubię zegarki, które nosi się wygodnie. A co do designu to wolę minimalizm. Te pseudośrubki to taki technotrend pewnie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DoGi 0 #542 Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Uwielbiam czytać posty " sprzedawców - naganiaczy" którzy jak grzyby po deszczu zakładaja tutaj konta @_o Edytowane 6 Marca 2014 przez DoGi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #543 Napisano 7 Marca 2014 Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii. A jednak nie. Pojawiła się też wersja "niejapońska". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #544 Napisano 7 Marca 2014 gdzie, jak, za ile ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #545 Napisano 7 Marca 2014 To nowość na marzec, więc zapewne jeszcze nigdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barthezz 35 #546 Napisano 10 Marca 2014 Szkoda ze Casio nie daje wyboru wyswietlacza,tylko wali te negatywy w tych kolorowych. Mam jeden negatyw i jest mało czytelny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #547 Napisano 10 Marca 2014 Na razie jest (w sklepach lub zapowiedziach) 6 kolorów Rangemanów. 3 pozytywy i 3 negatywy, dla każdego coś miłego... 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #548 Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Przypadkiem dziś wpadłem na taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTgYdMBo8Ps i szczarze mówiąc, to sensor w tym PRW-3000 wygląda na bardzo dokładny. Czytałem rózne opisy działania Alti w Casio (raczej mało pochlebne), ale to co widać na tym filmie zdaje się nie bardzo je potwierdzać. Wiadomo, że wysokościomierz baryczy nie pokaże nam wysokości n.p.m w tym konkretnym miejscu w którym się znajdujemy (bo i skąd zegarek bez GPS ma wiedzieć gdzie jest ) , ale dopiero ten filmik uświadomił mi jego dokładność w pomiarze różnic wysokości - oczywiscie na + . Czy Randemanie jest ten sam sensor co w PRW-3000 (w obu przypadkach napisane, ze 3 generacji)? Edytowane 10 Marca 2014 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #549 Napisano 10 Marca 2014 Tuż po kalibracji i na krótkiej przestrzeni czasowej, wiadomo że będzie w miarę dokładny. Za dwie godziny zmieni się ciśnienie i tyle było z pomiarów. Przecież to tylko bajer do zabawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #550 Napisano 10 Marca 2014 Pamiętam, że czytałem gdzieć (chyba nawet tu na forum) o tym, że ktos w górach kalibrował Alti (chyba w Risemanie) do wysokości punkt pomiaru "na dole" i po wejścu "na górę" wysokość zgadzała się z wysokośćię zapisaną na punkcie pomiaru. Tylko mie pamiętam czy wpisywał czas jaki zajęła mu ta wspinaczka. Ciekawe, czy Alti nie uwzgladnia w jakiś sposób zmian w ciśnieniu atmosferycznym? Czy w Range lub Risemanie (lub innym zawierajacym Alti i Baro) zmienia się wskazanie wysokości, gdy zegarek przez powiedzmy trzy dni leży w domu. Wiadomo, ze ciśnienie w tym czasie sie zmieni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach