swierszczu 2814 #626 Napisano 3 Maja 2014 Panowie a co powiecie na rangemana na zielono w negatywnie? 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #627 Napisano 4 Maja 2014 Jakoś nie przypadł mi ten zielony. Dziabnięte z SM-N9005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #628 Napisano 4 Maja 2014 To czy rangeman jest wart takiej ceny? Bo zastanawiam sie nad risemanem i mudmanem 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #629 Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Najlepiej leć do sklepu załóż trzy na rękę i będziesz wiedział ktory Dziabnięte z SM-N9005 Edytowane 4 Maja 2014 przez tajson1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #630 Napisano 4 Maja 2014 No bo problem jest;) bylem mierzylem i gdyby renge byl czarny ti bym wzial a tak mam problem;) 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #631 Napisano 4 Maja 2014 Zamów w internecie czarnego i po problemie, jeśli wiesz że na bank ma być rangeman. Dziabnięte z SM-N9005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #632 Napisano 4 Maja 2014 No wlasnie nie wiem czy to nie przerost tresci nad forma tzn czy jest wart swojej ceny ponad 1k 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #633 Napisano 4 Maja 2014 Też się zastanawiałem nad ceną, ale jeśli miałem być zadowolony i cieszyć się z zakupu, a nie po roku znowu zmieniać i coś nowego szukać to wybór stał się prosty. Weź na 10 ratek i przeplacisz całe 80 zl. Dziabnięte z SM-N9005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #634 Napisano 4 Maja 2014 Nie no zegarek na kredyt? Prosze cie... chodzi o to czy jest sens placic za g shocka tyle kasy. Niby renge ma wszystko to co maja mudman i riseman ale czy to wszystko kiedys sie wykorzysta? Synchro miec nie musze, przydalby sie barometr i kopmasik... Hehe wychodzi range 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #635 Napisano 4 Maja 2014 Sam sobie odpowiedziałeś Dziabnięte z SM-N9005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #636 Napisano 4 Maja 2014 chodzi o to czy jest sens placic za g shocka tyle kasy.Za niektóre G-shocki tak, za Rangemana nie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #637 Napisano 4 Maja 2014 Za niektóre G-shocki tak, za Rangemana nie. Przerost tresci nad forma? 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #638 Napisano 4 Maja 2014 To również, ale inaczej powiem. Abstrahując od pompkomana to myślę, że gdyby Rangeman był w cenie Risemana, ewentualnie z lekko tylko wyższą ceną, to można by było zaryzykować. Na szczęście jak widzę powoli ta cena opada. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #639 Napisano 4 Maja 2014 Mogła by spadać ciut szybciej 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #640 Napisano 4 Maja 2014 ..... Synchro miec nie musze, przydalby sie barometr i kopmasik... Hehe wychodzi range Wybieralem miedzy PRW 3000, a GW 9400 poniewaz zalezalo mi na zasilaniu slonecznym i synchronizacji radiowej to byly warunki konieczne ale nie wystarczajace. Dodatkowo mial wskazywac jak najwiecej parametrow: cisnienie, temperature, wysokosc i kieruneki swiata. Po tygodniu uzytkowania moge powiedziec, ze zegarek spelnia warunki konieczne, a na tych dodatkowych polegac sie nie da. Gdyby nie urzadzenia zewnetrzne, nie bylbym wstanie powiedziec w jakims rozsadnym przyblizeniu na jakiej wysokosci mieszkam jaka jest aktualnie temperatura lub cisnienie atmosferyczne.. Zegarek wymaga kalibrowania i porownywania jego wskazan z prawdziwym barometrem czy termometrem, Do tego dochodzi jeszcze spora bezwladnosc w pomiarach Ogolnie sposrod tych wodotryskow wydaje sie, ze kompas ma jakis sens 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #641 Napisano 4 Maja 2014 To dla mnie gdyby mudman miał czujnik ciśnienia to byłby idealny 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85118 #642 Napisano 4 Maja 2014 Myślę, że barometr również jest ok. Mam GDF-100 i po kalibracji jest super. Nie ma TS i WC ale swierszczu naprawdę fajny zegarek. Kilka przetestowałem i chyba tylko właśnie GW-9400 bym chciał. GW-9200 super ale trochę mały, G-9300 leży idealnie bo mierzyłem. Jak spadnie cena Rangemana to też będę myślał: 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #643 Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Rangr i mud to wielkie kolubryny:- ) ale chyba na risemana sie zdecyduje a wlasnie czy ktos juz mial stycznosc z ryskiem i gleba ale tak na ostro? Obawiam o oslonke sensor troche tak poza zegarkiem jakby A na 9400 poczekam az cena duuuzzooo spadnie Edytowane 5 Maja 2014 przez swierszczu 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #644 Napisano 5 Maja 2014 A duza jest roznica w cenie ? Jak cena spadnie to pewnie pojawi sie jakis 9500 albo 600 i znowu bedziesz w tym samym punkcie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85118 #645 Napisano 5 Maja 2014 GW-9200 580złGW-9400 1150 zł 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #646 Napisano 5 Maja 2014 No to dosc zasadnicza, a porazajacych roznic pewnie nie ma, a juz napewno nie jest on jakby na to wskazywala cena 2x lepszy Za roznice pewnie moznaby kupic sobie oddzielnie brakujacy kompas 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #647 Napisano 5 Maja 2014 I tak tez sie stanie;) No to dosc zasadnicza, a porazajacych roznic pewnie nie ma, a juz napewno nie jest on jakby na to wskazywala cena 2x lepszy Za roznice pewnie moznaby kupic sobie oddzielnie brakujacy kompas 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #648 Napisano 6 Maja 2014 9400 nie jest taki duzy Tu na moim "imponujacym" 17.5 cm jakos daje rade 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #649 Napisano 6 Maja 2014 Za roznice pewnie moznaby kupic sobie oddzielnie brakujacy kompas Też tak myślałem, ale z dugiej strony chodzić na codzień z kompasem na pasku jakoś mi się nie widzi. A przypuszczam, że gdy dojdzie do sytuacji kiedy by sie przydał, to napewno zapomne go założyć na pasek, Ponieważ jestem raczej typem "jednozegarkowca" i jak coś wejdzie na nadgarstek to raczej z niego nie schodzi (no chyba, że jest potrzeba gajerek przywdziać) , więc u mnie G będzie gościł na nadgarstku przez cały czas i dlatego pamiętanie o zakładaniu kompasu na wędrówki raczej odpada. Dlatego w moim przypadku, albo musiałbym się pogodzić z brakiem kompasu i kupić Risemana, albo iść na całość i poczekać na Range. Wybrałem tą drugą opcję . Poza tym, jak już wcześniej pisełem pozostaje jeszcze kwestia "uroku osobistego", a dla mnie Range pozostawia w tyle inne G. Jest jescze jedna rzecz, która według mnie ma znaczenie - szczególnie w zegarkach z tak dużą ilością funkcji -, a która jest dość często pomijana przy wyborze - chodzi o przyciski. W G, gdzie z założenia będziemy dość często ich używać ihmo warto na nie zwrócić uwagę. Oglądając i porównując 9200/9400 to jest przepaść pomiędzy łatwością używania przycisków w tych G. W Ryśku są jakieś takie małe i schowane i nie miałem pewności czy już nacisnąłem, natomiast w Range przyciski są duże, "dostępne" i pracują bardzo precyzyjnie. Z drugiej strony gdzieś czytałem, że w Range często wciska się je przypadkowo, co nie zdarza sie w Ryśku. To był jednen z głównych powodów dla tórego wypadło na Range, bo dla mnie pecyzja i łatwość działania ma większe znaczenie niż przypadkowe wciśnięcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #650 Napisano 6 Maja 2014 ICE, co cie jeszcze powstrzymuje od zakupu? Przecie to swietny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach