GeRmAnOs 215 #11401 Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Piter jaką tą szlufke potrzebujesz bo chyba klepne z Ali , a może ktoś jeszcze chętny jest? Edytowane 3 Marca 2018 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #11402 Napisano 3 Marca 2018 Panowie a jak z kontrastem DCJ IMO troszkę gorszy kontrast wyświetlacza niż w standardowej wersji? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #11403 Napisano 3 Marca 2018 Panowie a jak z kontrastem DCJ IMO troszkę gorszy kontrast wyświetlacza niż w standardowej wersji?Marcin, to totolotek, zależy jak trafisz, żadnej reguły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #11404 Napisano 3 Marca 2018 Piter jaką tą szlufke potrzebujesz bo chyba klepne z Ali , a może ktoś jeszcze chętny jest? Srebrną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #11405 Napisano 3 Marca 2018 Marcin, to totolotek, zależy jak trafisz, żadnej reguły.Tomek wiem. Niby nie jest jakoś źle ale widać troszkę że wpada lekko w szarość. Mam porównanie bo długo miałem Romka 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11406 Napisano 3 Marca 2018 Zimnooo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
babarama 0 #11407 Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Witam kolegów to mój drugi g-shock gw-9400 zakupiony w TIME TREND i mam dwa pytanka do znawców tematuposzperałem i znalazłem na e-bay folie która zmienia wyświetlacz na negatyw czy opłaca się ją kupić czy dać sobie spokój bardziej chodzi mi o zabezpieczenie wyświetlaczai drugie pytanko czy ma ktoś może na sprzedaż osłonę nazywaną BULLBARS Edytowane 5 Marca 2018 przez babarama 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #11408 Napisano 5 Marca 2018 Piter jaką tą szlufke potrzebujesz bo chyba klepne z Ali , a może ktoś jeszcze chętny jest? I jak kolego Germanos zamówiłeś szlufki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #11409 Napisano 5 Marca 2018 Na razie mam problemy z zalogowaniem się na Ali, a tymczasem gulfika kupiłem i muszę się trochę z kasą odrobić. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #11410 Napisano 5 Marca 2018 Na razie mam problemy z zalogowaniem się na Ali, a tymczasem gulfika kupiłem i muszę się trochę z kasą odrobić.PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #11411 Napisano 5 Marca 2018 Na razie mam problemy z zalogowaniem się na Ali, a tymczasem gulfika kupiłem i muszę się trochę z kasą odrobić. No to będziesz potrzebował szlufkę od romana , bo ta od galfika jest za duża. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #11412 Napisano 6 Marca 2018 Takie znalazłem archiwalne na telefonie. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11413 Napisano 7 Marca 2018 Jak to jest z tym kontrastem w gw-9400 ? chodzi mi o to że jak patrzy się na niego idealnie w poziomie do linii oczu to jest względnie(prawie ok,do zaakceptowania) jeżeli minimalnie zmieni się jego kąt w kierunku południa to kontrast jest słabszy(i czym bardziej zmieni się kąt to jest coraz gorzej) jeżeli ustawimy zegarek do linii oczu i zmienimy minimalnie kąt w kierunku północy to kontrast jest perfekcyjny.Też tak macie ?? da się coś z tym zrobić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11414 Napisano 7 Marca 2018 Jak to jest z tym kontrastem w gw-9400 ? chodzi mi o to że jak patrzy się na niego idealnie w poziomie do linii oczu to jest względnie(prawie ok,do zaakceptowania) jeżeli minimalnie zmieni się jego kąt w kierunku południa to kontrast jest słabszy(i czym bardziej zmieni się kąt to jest coraz gorzej) jeżeli ustawimy zegarek do linii oczu i zmienimy minimalnie kąt w kierunku północy to kontrast jest perfekcyjny.Też tak macie ?? Dokładnie tak miałem... ale da się z tym żyć... da się coś z tym zrobić ? Jasne że tak - sprzedać DCJ i kupić zwykłego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11415 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Dokładnie tak miałem... ale da się z tym żyć... Jasne że tak - sprzedać DCJ i kupić zwykłego Da się żyć,tylko nie wiedziałem że takie coś może być w zegarkach CASIO chodzi o to że mam zwykłego GW-9400 -1ER Edytowane 7 Marca 2018 przez buldoggg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11416 Napisano 7 Marca 2018 Ale co? Nie da się odczytać godziny, czy jak?W standardowym Romanie nie widziałem różnicy. Ale może za mało robiłem analiz 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11417 Napisano 7 Marca 2018 Ale co? Nie da się odczytać godziny, czy jak?W standardowym Romanie nie widziałem różnicy. Ale może za mało robiłem analiz Mam standardowego romana gw-9400-1ER i jest różnica kontrastowa(nie pytałbym się gdyby patrząc na wprost kontrast byłby idealny tak samo idealny jak pod innym kątem-wytłumaczone jest dokładnie 5 postów wyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #11418 Napisano 7 Marca 2018 Już o tym pisałem, to zależy jak trafisz, niezależne od wersji.Miałem jednocześnie w łapkach kilka Romków i każdy miał inny kontrast a przede wszystkim była widoczna różnica kątów widzenia i ich ostrości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11419 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Już o tym pisałem, to zależy jak trafisz, niezależne od wersji.Miałem jednocześnie w łapkach kilka Romków i każdy miał inny kontrast a przede wszystkim była widoczna różnica kątów widzenia i ich ostrości wszystko dzięki PYK Edytowane 7 Marca 2018 przez buldoggg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11420 Napisano 7 Marca 2018 To tak samo jak z podświetleniem, w niektórych (chyba bardziej w tych starszych) ładny niebieski, a w niektórych biało-niebieski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #11421 Napisano 7 Marca 2018 Kolor jak kolor ale bardziej itytuje nierównomierność podświetlenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11422 Napisano 7 Marca 2018 To też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11423 Napisano 7 Marca 2018 Jak to jest z tym kontrastem w gw-9400 ? chodzi mi o to że jak patrzy się na niego idealnie w poziomie do linii oczu to jest względnie(prawie ok,do zaakceptowania) jeżeli minimalnie zmieni się jego kąt w kierunku południa to kontrast jest słabszy(i czym bardziej zmieni się kąt to jest coraz gorzej) jeżeli ustawimy zegarek do linii oczu i zmienimy minimalnie kąt w kierunku północy to kontrast jest perfekcyjny.Też tak macie ?? da się coś z tym zrobić ? Miałem dwa Romany i z tego powodu własnie miałem je a nie mam. Chętnie dał bym Romkowi trzecią szansę bo super zegarer jest ale wiem jedno że w ciemno na pewno go nie kupie, jeśli już to tylko po uprzednim naocznym sprawdzeniu. DDodam że, ów przypadłość nie tyczy się tylko Romanów ale i innych modeli, miedzy innymi GW-M5610. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amesv87 1 #11424 Napisano 7 Marca 2018 Wszystkie casio jakie miałem w podwójnej ilości równocześnie przy bezpośrednim porównaniu miały różne kontrasty/ostrości wyswietlaczy. Od romana przez gwm5610 po gd350. Do tego jeszcze niektóre modele mają problem z prostym osadzeniem modułu (przed chwilą oglądałem kinga który miał cholernie krzywo moduł..) Więc z casio jest jak z seiko.. jak się trafi to się ma ideal a jak nie to się ma babola 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11425 Napisano 8 Marca 2018 Wszystkie casio jakie miałem w podwójnej ilości równocześnie przy bezpośrednim porównaniu miały różne kontrasty/ostrości wyswietlaczy. Od romana przez gwm5610 po gd350. Do tego jeszcze niektóre modele mają problem z prostym osadzeniem modułu (przed chwilą oglądałem kinga który miał cholernie krzywo moduł..) Więc z casio jest jak z seiko.. jak się trafi to się ma ideal a jak nie to się ma babola no cóż-dobrze że da się z tym żyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach