KrzysiekS 0 #13576 Napisano 3 Sierpnia 2019 Do zlewu? Ja swojego Romana kąpię w wannie.To był skrót myślowy; zdarzyło mi się go już tak ubrudzić w błocie/piachu, że sama bieżąca woda byłaby niewystarczająca (albo przy czyszczeniu porysowałbym zegarek ostrymi drobinami). Stąd najpierw go chciałem odmoczyć ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13577 Napisano 3 Sierpnia 2019 Jakby tak przebrać DCJ i wypełnić takim odcieniem pomarańczowego jak ma na szkiełku?MZ wyglądałby świetnie, chociaż już sam DCJ wygląda obłędnie, żałuję że nie kupiłem na eGlobal jak był w świetnej cenie. Chociaż ludzie narzekali na podświetlenie i wyświetlacz. Że niby niezbyt kontrastowy i czytelny jest... dlatego nabyłem drogą kupna oliwkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13578 Napisano 4 Sierpnia 2019 A ja byłem odważny i nie żałuję przesiadki na DCJ.Może kiedyś pomyślę nad zielonym? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #13579 Napisano 4 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #13580 Napisano 4 Sierpnia 2019 Też żałuję, że nie kupiłem jak były dostępne w normalnej kasie DCJ a ponad 1500zł to raczej słaby interes. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #13581 Napisano 6 Sierpnia 2019 wieczór idzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #13582 Napisano 6 Sierpnia 2019 Cześć wszystkim:)Jestem z Wami od dawna, ale raczej czytam forum aniżeli komentuję.Mam pytanie co do GW-9400 a w zasadzie co do zakupu w Polsce, mianowicie wg. Ceneo obecnie można dostać Rangemana za jakieś ~950 zł, eglobal to ~800zł.Pytanie brzmi - czy warto bawić się w ściąganie z eglobala przy stosunkowo niskiej różnicy cen (docelowo "choruję" na Mudmana GWG-1000, a tam różnica między dystrybucją w PL a globalem wynosi ~2900zł i ~1900zł, więc jest się o co bić)?Pytam pod kątem awaryjności - słyszałem o urwanych skrzydełkach przy kopercie i w zasadzie chyba tyle. Czy zdarzają się jakieś poważniejsze awarie GW aby nie brać zegarka zza granicy? (przyznam szczerze, że nie czytałem jeszcze wątku GW-9400, niemal 700 stron ). U mnie miałby wykorzystanie raczej biurowe / rower / pływanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13583 Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o GW-9400 to jeśli 150zł nie robi Ci różnicy wielkiej to nie ma sensu ściągać - choć Rangeman ma stosunkowo prosty i niedrogi moduł - skrzydełek niema a jak się go umiejętnie nosi to nic Ci się nie urywa, jak zapniesz na ścisk że paluchy sinieć zaczną i się wesprzesz na ręce całym ciężarem to możesz coś wyrwać w każdym zegarku.Co do GWG-1000 to pomimo różnicy w cenie na podanym przez Ciebie poziomie raczej bym nie ściągał go z zagranicy - przy awarii modułu, a w tym zegarku jest on dość skomplikowany - tak naprawdę to zespól modułów, koszty ewentualnej naprawy mogą Ci zepsuć humor... To oczywiście moje zdanie... Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #13584 Napisano 6 Sierpnia 2019 Dziękuję Piotrze za podpowiedź 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #13585 Napisano 8 Sierpnia 2019 U mnie miałby wykorzystanie raczej biurowe / rower / pływanie. Warto przymierzyć przed zakupem > zegarek jest duży i IMO niezbyt wygodny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #13586 Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Warto przymierzyć przed zakupem > zegarek jest duży i IMO niezbyt wygodny. Przymierzałem już GWG-100 i GWG-1000 w TT, oba na moim nadgarstku leżą całkiem dobrze (17,5cm), choć GWG-1000 już jest spory. Na zdjęciach Rangeman jest mniej więcej wielkości GWG-100, a ten leżał idealnie.Dziękuję za radę Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13587 Napisano 8 Sierpnia 2019 Przymierzałem już GWG-100 i GWG-1000 w TT, oba na moim nadgarstku leżą całkiem dobrze (17,5cm). Nie wierzę... na pewno nie jesteś obiektywny :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #13588 Napisano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Na zdjęciach Rangeman jest mniej więcej wielkości GWG-100, a ten leżał idealnie. Do biura > za duży/gruby do koszuli pod mankietNa rower > przy zginaniu nadgarstka dość mocno się napręża i uciska ... słabe uszy. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13589 Napisano 8 Sierpnia 2019 Na rower > przy zginaniu nadgarstka dość mocno się napręża i uciska ... słabe uszy. Jak zapinasz tak że palce sinieją to się napręża... mnie tam się nic nie napręża i nie uciska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #13590 Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) @Daito Dziękuję za wskazówkę, tak, uwielbiam, jak mam sine palce ... przecież wiesz, że tak nie robię. Mam nadgarstek 18,5cm, jak zapnę na 5 dziurkę od końca - jest za ciasno, na 4 jest OK, ale zegarek ma tendencję do obracania się na zewnątrz, układa się bliżej dłoni i przy zgięciu pręży, zewnętrzna część dłoni naciska na zegarek. Tak jest u mnie, u kogoś innego może być inaczej. Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #13591 Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) To tylko potwierdza zasadę, że nie na każdą rękę Roman.Wygląda na Twojej (Jacek K.)mało komfortowo Wielokrotnie pisano na forum, że warto przymierzyć przed zakupem i wówczas zdecydować Wszystko zależy również od sposobu noszenia/zapinania i kształtu/rozmiaru nadgarstka. Ja w zwyczaju wolę nosić nieco luźniej i dla mnie jest wygodny w każdej sytuacji.Na temat uszkodeń - słabości elementów - uszów, pisano już w tym wątku. Opisane przypadki są niezwykle rzadkie ( były chyba dwa ) i nie sądzę aby była to słabość/wada samego zegarka. Trudno rozsądzać co było faktyczną przyczyną uszkodzenia - pozostaje to dla mnie w sferze domysłów.Zdecydowana większość użytkowników jest zadowolona z noszenia zegarka i tego co oferuje - "za te pieniądze".Czasem trzeba przyznać, po prostu, iż "taki lub inny zegar mi nie leży". Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13592 Napisano 9 Sierpnia 2019 Jacek K. - przecież to żart był Wielokrotnie pisano na forum, że warto przymierzyć przed zakupem i wówczas zdecydować Wszystko zależy również od sposobu noszenia/zapinania i kształtu/rozmiaru nadgarstka. Ja w zwyczaju wolę nosić nieco luźniej i dla mnie jest wygodny w każdej sytuacji. Ja bym powiedział jeszcze ze to dotyczy wszystkich zegarków - nie tylko Romka czy dużych "G"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #13593 Napisano 9 Sierpnia 2019 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13594 Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Jakbym nosił Romana tak nisko, przy samym nadgarstku, jak Jacek K. to też by mnie wkurzał i był niewygodny.Na szczęście noszę zegarki wyżej i dalej uważam, że Roman jest dla mnie wygodny A teraz się biorę za film Mateja. edit: Już. Myślałem, że pierzesz bo się Burton ubrudził Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1338 #13595 Napisano 9 Sierpnia 2019 @Sol Tak jak wspomniałem, muszę go zapiąć ciut luźniej, bo ciśnie, czego efektem jest to, że zsuwa się na nadgarstek i wrażenia jak wyżej. Widać jestem wyjątkowy Z innymi zegarkami nie ma problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #13596 Napisano 9 Sierpnia 2019 A teraz się biorę za film Mateja. edit: Już. Myślałem, że pierzesz bo się Burton ubrudził @Sol wiesz, strach pisać ale zegar ani razu nie wylądował pod rękawem. Tylko słońce, woda a bezel nie jest już taki biały Na szczęście nie kosztuje miliona monet Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13597 Napisano 9 Sierpnia 2019 Tak jak wspomniałem, muszę go zapiąć ciut luźniej, bo ciśnie, czego efektem jest to, że zsuwa się na nadgarstek i wrażenia jak wyżej. Widać jestem wyjątkowy Z innymi zegarkami nie ma problemu. U mnie też przydałaby się dziurka między tymi co są, ale nie zsuwa mi się całkiem na dłoń.A może poprawiam go odruchowo? Muszę zaobserwować @Sol wiesz, strach pisać ale zegar ani razu nie wylądował pod rękawem. Tylko słońce, woda a bezel nie jest już taki biały Na szczęście nie kosztuje miliona monet Ale wiesz, że on nigdy nie był biały? To taki lekko szary kolor. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #13598 Napisano 9 Sierpnia 2019 @Sol ale widać, że jest trochę brudny Na klatę to biorę i dalej cieszę się MEGA zegarkiem Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #13599 Napisano 9 Sierpnia 2019 Tylko słońce, woda a bezel nie jest już taki biały Taki urok jasnych gaci - a jak pasek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13600 Napisano 9 Sierpnia 2019 Bezel się brudzi szybciej.Pasek jest karbonowy, co może też ma jakiś wpływ. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach