Gość #1851 Napisano 3 Kwietnia 2015 A na pewno tego wymagają? Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kako 0 #1852 Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Chciałem ustawić wartość ciśnienia zgodnie ze stacją meteorologiczną w mojej okolicy, zamiast wskazywanej wartości bezwzględnej oraz ustawić wskazanie temperatury mając zegarek na ręce. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Kako 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #1853 Napisano 3 Kwietnia 2015 Tak da się przywrócić ustawienia fabryczne każdego sensora. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1854 Napisano 3 Kwietnia 2015 Chciałem ustawić wartość ciśnienia zgodnie ze stacją meteorologiczną w mojej okolicy, zamiast wskazywanej wartości bezwzględnej oraz ustawić wskazanie temperatury mając zegarek na ręce. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaA czy przypadkiem ta stacja meteo tez nie podaje cisnienia bezwzglednego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Nowy2014 #1855 Napisano 4 Kwietnia 2015 A pamiętacie, jak dyskutowaliśmy możliwości wykonania metalowego bezela i dopasowania go do jakiejś bransolety? Otóż mniej więcej w tym samym czasie na WUS znalazło się to: Co prawda nie Rangeman, a i stylistyka nie z tej bajki, ale aspekt techniczny jest najważniejszy. Użytkownik certifyed3d wydrukował sobie bezel w mosiądzu i pokrytł złotem. Co ciekawe, napisał, że jest w stanie wydrukować taki bezel w różnych metalach, łącznie z tytanem! Zapowiada też kolejne takie akcje. Link do wątku na WUS: http://forums.watchuseek.com/f17/3d-printed-gold-gshock-1676018.htmlCiekawe czy byś nosił taki zegarek na co dzień... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1856 Napisano 5 Kwietnia 2015 Ciekawe czy byś nosił taki zegarek na co dzień... Taki, jak na zdjęciu?... Nie. Ale jeśli pytasz o mod rangemana, o którym dyskutowaliśmy w tym wątku, to prawdopodobnie tak, choć w moim przypadku "na co dzień" nie jest odpowiednim określeniem. Staram się nosić wszystkie moje zegarki, więc noszę je raczej w zależności od okoliczności. Zatem moja odpowiedź brzmiałaby prawdopodobnie tak; od okazji na pewno tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #1857 Napisano 5 Kwietnia 2015 co do Range'a to w przyszłym tyg powinienem coś wiedzieć czy dałoby rade i ewentualnie za ile wydrukować bezel z metalu, jak coś się dowiem to dam znać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1858 Napisano 5 Kwietnia 2015 dzięki trollu, jestem bardzo ciekaw, czego się dowiesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1859 Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Ciekawe czy byś nosił taki zegarek na co dzień... A kto powiedział, że "nasz" bezel będzie tak wyglądał . Jak się okaże, że da się w przyzwoitych pieniądzach bezel z nierdzewki wydrukować, to będzie można najpierw go wypiaskować, a potem powłokę PVD nałożyć i będziemy mieli czarny mat . Kiedyś jak robiłem swój zegarek dzwoniłem do gościa który nakłada powłoki PVD i powiedział, że jeżeli poczekam na większe zamówienie, to za kilka dyszek położy mi taką powłokę na całym zegarku - razem z bransoletą.trollu a zapytaj jeszcze, czy da się wydrukować razem z napisami na bezlu (przynajmniej te "główne" - G-SHOCK,TRIPLE SENSOR, PROTECTION i ten trójkącik przy przycisku ABC ) bo bez napisów to bezel taki drętwy będzie, a grawerowanie tylu napisów sporo podniesie cenę. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1860 Napisano 5 Kwietnia 2015 Coś mi się widzi, że kolega Nowy2014 nie do końca wczytał się w temat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #1861 Napisano 5 Kwietnia 2015 drukarka drukuje to co jej się każe z napisami nie powinno być problemu - jeżeli ma zrobić zagłębienia to nawet lepiej bo tam nie musi nanieść materiału więc i na czasie i na materiale jest zysk. z drukarek 3d wychodzą gotowe, działające mechanizmy, nie wiem jak z metalu bo z tym jeszcze kontaktu nie miałem ale z tworzywa tak. co do piaskowania to też raczej nie ma potrzeby, ogólnie proces wytwarzania "wydruku" czy to z tworzywa czy z metalu jest taki sam - maszyna nanosi warstwę materiału i utwardza ją, następna warstwa i tak do końca powierzchnia w zależności od tego czego się oczekuje może być gładka czy chropowata, czas na wykonanie jednej sztuki takiego bezela to pewnie kilka-kilkanaście godzin, obawiam się że cena może nie być zachęcająca ale poczekamy-zobaczymy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1862 Napisano 5 Kwietnia 2015 , czas na wykonanie jednej sztuki takiego bezela to pewnie kilka-kilkanaście godzin, Aż tak długo? Wiem, że telewizja kłamie, ale na YT są filmiki i trwa to kilkanaście minut . Ale kompletnie się na tym nie znam, więc może masz rację. Jeżeli rzeczywiście trwa to tak długo,to raczej cena będzie kosmiczna . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1863 Napisano 5 Kwietnia 2015 Na YT pewnie oglądasz samą pracę drukarki a weź jeszcze pod uwagę przygotowanie projektu, skanowanie 3D i pozostałe procesy, których nie pokazują na YT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1864 Napisano 5 Kwietnia 2015 No wiem, że przygotowania trwają i również kosztują, ale przy większym zamówieniu ta cena rozkłada się na liczbę egzemplarzy i wtedy cena za jedną sztukę może być znośna. Ale jeżeli sam druk jednej sztuki trwa kilka godzin,to raczej znośna nie będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1865 Napisano 5 Kwietnia 2015 Ale nie mamy póki co większego zamówienia a jedynie chcemy zlecić prototyp, który pozwoli w przyszłości wycenić produkcję większej liczby sztuk. Nie spodziewałbym się, że będzie 100 chętnych więc tak samo nie ma co liczyć, że cena dla większości będzie "znośna". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #1866 Napisano 5 Kwietnia 2015 sama produkcja detalu tyle trwa, maszyna nanosi warstwę rzędu mikronów (dokładnie nie pamiętam) a później ją utwardza, dość czasochłonny zabieg dlatego drukarek używa się do wytwarzania prototypów. gdyby drukowanie 3d szło tak szybko jak na papierze to nikt nie bawiłby się w produkcję form wtryskowych i klepaniu detali na wtryskarkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1867 Napisano 5 Kwietnia 2015 Na razie nic nie wiemy, a pytanie nic nie kosztuje, więc poczekajmy na wycenę i zobaczymy . A co ilości chętnych to nawet 10 czy 20 więcej może zrobić różnicę - jak w przypadku tampodruku - jak się dowiadywałem to jedna sztuka kosztuje około 140-150zł, z czego około 130 to stała cena za matrycę itp. niezależnie czy będzie 1 czy 20 sztuk a te 10-20 zł to cena samego nadruku, więc jak nadrukujesz jedną to płacisz 140-150 zł za sztukę, a jak 20 sztuk to płacisz 540-550zł za całość czyli wychodzi 27,5 zł za sztukę . Cen dokładnie nie pamiętam, więc mogą się różnić od stanu faktycznego, ale zasadę tak właśnie mi przedstawiono. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1868 Napisano 5 Kwietnia 2015 Dlatego nie ma o co teraz bić piany.Kolega się dowie, to nam napisze i zobaczymy ilu chętnych się znajdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1869 Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy ktoś z posiadających Rangemana ma również któryś z tych zegarków: AW-590AW-591DW-6600DW-6600BDW-6600-1G-2900G-2900FG-2900F-1G-2900VGW-M5600G-2300G-2300FDW-6900 - zwłaszcza te cztery ostatnie. Pytam ponieważ wygląda na to, że adaptery do paska na rzep z tych zegarków mogą pasować (fabrycznie lub po drobnych modyfikacjach - zwężenie) również do Rangemana. Jeżeli ktoś posiada takie zegarki a szczególnie takie adaptery do parcianego paska i mógłby to sprawdzić, to będę wdzięczny . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #1870 Napisano 8 Kwietnia 2015 Ja mam g-2300 z parcianym paskiem ale rzadko go noszę i ostatnio zawiozłem go do dziewczyny, żeby się podładował , bo u niej przez okno wpada więcej światła Jeśli nie zapomnę to wezmę do niej rangemana i przymierze, ale na oko wydaje mi się, że te adaptery są za wąskie. Druga sprawa to to, że w g-2300 adaptery są zamocowane na teleskopach, a w rangemanie na śrubkach. Nigdy nie zdejmowałem paska mocowanego na śrubki dlatego nie wiem co tam się kryje i czy będzie pasować. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1871 Napisano 8 Kwietnia 2015 Dzęki, czekam z niecierpliwością. Jeśli się okaże, że pasuje to mógłbyś jakieś fotki strzelić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #1872 Napisano 8 Kwietnia 2015 Oczywiście Postaram się to zrobić jutro wieczorem, ale nie wiem co z tego wyjdzie. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1873 Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzisiejszy świeżutki zakup prosto ze sklepu z "włóczkami".. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84795 #1874 Napisano 9 Kwietnia 2015 Niech się dobrze nosi. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23159 #1875 Napisano 9 Kwietnia 2015 GitBit, Gratulacje, niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach