Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

który ma 40mm ale jest cienki i też mnie denerwowało, że nie czuję go na ręku

No to nie powinieneś kupować eleganckiego zegarka tylko sportowy. W eleganckim zegarku takie parametry jak obniżenie wagi , czy grubości to są pożądane wartości za które płaci się grube pieniądze.

Dla celebrytów są złote Pamy do garniaka :-) Ale ta moda przeminie, jestem tego więcej niż pewien. Już widać rozmiarowy powrót do korzeni wśród producentów. Klasyka zawsze jest dobra, tak jak czarny garnitur, biała kosztula i cieniutki czarny krawat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. Oversizeing juz sie przejadł.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hy16.png

rjdk.png

Trzymajcie bazy bo ja nie mam czasu na kombinowanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz i racje ale chyba najwazniejsze aby dobrze czuc się z zegarkiem na ręku. To tak samo jak z ubiorem. Moge nosić coś nie na czasie jaęzli dobrze i wygodnie się w tym czuję a nie założe niczego modnego jeżeli sam uwżam, że glupio w tym wyglądam czy jest z jakiego.s powodu niekomforotwe. Zegarki kupuje i noszę dla Siebie a nie dla innych :)

Ale to takie OT, może pochodze , poprzymierzam i jakos się przekonam. A może projekt pójdzie jednak w rozm. min. 40mm i będzie ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale z tymi bazami nic nie wyjdzie bo nie mamy takiego mechanizmu. Mała sekunda musiała by być na 4tej.

Poza tym tą kopertę robi już chyba 4rech producentów. Trochę wyświechtana.

Ale coś pokombinuję :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj glos zdecydowanie na 38 mm. Nie chcemy przeciez zegarka sportowego czy nurka. Moj Rolex ma 36 mm i uwazam go za najwygodniejszy zegarek w kolekcji. i bynajmniej nie wyglada na za maly. Takze 38 mm bedzie spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym wszedł w projekt, ALE 41mm to minimum, mam jeden zegarek 39mm i lata po nadgarstku jak cholera :) idealne są 42+, więc jak będzie mniej niż 41 no to trudno. Ale bedę kibicował projektowi i mam nadzieję, że Wam się uda :) Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Panowie zróbmy jeszcze render taki jak zrobił Kolak w poście #407, tylko z przesuniętą małą sekundą w stronę godziny 4 (Miyota 8245). Do tego napis CONCEPTUM na lini godziny 10.10.

Będzie pięknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myślałem, ale wszystko, co zrobiłem było tak marnej jakości, ze dałem spokój. Moze ktoś z Kolegów mógłby zrobic taki render?

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Różnica między 750 a 800 to przy zegarku na Miyocie 9xxx jest żadna a delikatna rezerw chodu byłaby mile widziana :)

Podpisuję się pod tymi słowami.

Miałem Max Bila chrono na ręce. On ma 40 lub 41. IMO jest idealnym rozmiarem.

38 będzie za małe. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie do 40mm , 39 będzie ok :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież zostało zastrzeżone, ze 38 mm tylko, jeśli bedzie koperta bez lunety, a wtedy zegarek wydaje sie większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie rozmiaru zegarka to może jednak poczekajmy na decyzję co do kształtu.

Jeżeli będzie kostka to troszkę inaczej bedziemy patrzeć na te milimetry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zróbmy jeszcze render taki jak zrobił Kolak w poście #407, tylko z przesuniętą małą sekundą w stronę godziny 4 (Miyota 8245). Do tego napis CONCEPTUM na lini godziny 10.10.

Będzie pięknie.

jakość kiepska, ale tak poglądowo

wpk0gqzax6wb.png

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Napiszmy cos na tarczy, strasznie pusto tam.

Ale koncepcja całkiem OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Myśle, ze to powinien być kierunek. Do tego czarne wskazowki. Dłuższe indeksy i jest po temacie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskie raczej pasują do marinek...

A co do indeksów, to zastapilbym kropki kreskami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest moc Panowie, jest moc. Wchodze w ten projekt w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.