Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Aa, chyba kumam, o hardlex Ci chodziło, który jest stosowany w Seiko. Ale to zupełnie co innego niż hesalit, mieszacie pojęcia.

Z hesalitu nie robi się dekli. A mineralne szkiełko na tył zegarka w zupełności wystarczy.

No oczywiście że o hardlex - przepraszam.

To dlatego że generalnie chodzi mi o to że jak dekiel będzie przeszklony t o wstarczy szkło mineralne. W zupełności. Takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by wymyślacie chłopaki jaki hesalit, jeszcze na deklu ??? hahaha, takie cuda to chyba tylko w kieszonkach w latach 20tych były.

Nie twórzmy jakichś wizji SF. Z przodu szafir z AR od spodu będzie mineralne jeśli wygra opcja dekla przeszklonego rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Panowie, pamiętacie bauhausowe zegarki Rodina R005 i Tisell na automatycznym SeaGull ST17?

Teraz jest Liv Morris - marka prawdopodobnie niemiecka (adres niemiecki), której właścicielem jest Sweetha Krueger. Sądząc jednak po jej zdjęciu na fb - pochodzi z najbardziej na wschód położonych landów......, kto wie może z przylądka Jiaozhou?

A na poważnie zegarki Liv Morris wyglądają tak:

callisto.jpg
proteus.jpg
tethys.jpg
triton.jpg
callisto-mesh.jpg
tethys-mesh.jpg
triton-mesh.jpg

Średnica 41 mm, grubość 10 mm, szerokość uszu 20 mm. Kosztują niecałe 140 euro.

Czyli konkurencja dla naszego zegarka wzrasta. Piszę o tym dlatego, że my głosujemy nad jednym kolorem tarczy forumowca, a tu Liv Morris wprowadza na rynek od razu 4 wersje kolorystyczne, w tym 3 na meshu. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Uważam, że projekt naszego Bauhausa jest o stokroć ładniejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Chodzi o podejście Liv Morris do kolorów tarcz. Im większy wybór, tym większa ilość usatysfakcjonowanych nabywców. Wielu zegarkomaniaków kupi więcej niż jeden zegarek ze względu na ich niską cenę.

W naszym projekcie mamy 3 fajne tarcze. Według przyjętych założeń będziemy musieli zrezygnować z jednej. Niestety.

Gdyby producent zdecydował się na wyprodukowanie 300 zegarków, po 100 w każdym kolorze tarczy pokazanym w ankiecie nr 2 (albo w proporcjach np. 60:30:10 albo w innych, uwzględniających finalne wyniki ankiety), to chyba wszyscy byliby zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liv Morris czy co tam sobie wymyślą to kopie Nomosa/Stowy Antea tak jak Rodina. Nie myliłem się jak widać pisząc już miesiąc temu Wam, że tych klonów będzie się pojawiało coraz więcej...bo jest moda na Bauhaus a chińczycy trochę tych kopert natłukli. Klonów w tej charakterystycznej kopercie. Dlatego przekreśliłem tą kopertę na starcie i idziemy w kierunku który nie ma jeszcze tańszych naśladowców. Nasz zegarek nie jest kopią bardziej znanego produktu.

Norbi...czy ja powiedziałem kiedykolwiek że nie zrobimy 3 tarcz ? Pisałem że na pewno będą 2 kolory a być może także trzeci :-). Ale w tej ankiecie sondujemy który podoba się najbardziej. Zwycięzca ankiety będzie limitowany i numerowany...reszta kolorów nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Uzbierajmy najpierw te 150 osób, namawiać rodzinę, znajomych i przypadkowych przechodniów. Muszę mieć 3A z pełnym deklem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liv Morris czy co tam sobie wymyślą to kopie Nomosa/Stowy Antea tak jak Rodina. Nie myliłem się jak widać pisząc już miesiąc temu Wam, że tych klonów będzie się pojawiało coraz więcej...bo jest moda na Bauhaus a chińczycy trochę tych kopert natłukli. Klonów w tej charakterystycznej kopercie. Dlatego przekreśliłem tą kopertę na starcie i idziemy w kierunku który nie ma jeszcze tańszych naśladowców. Nasz zegarek nie jest kopią bardziej znanego produktu.

Szkoda, bo proponowana tarcza fajnie wyszła i gdyby osadzić ją w kopercie takiej jak Stowa Antea byłoby super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mielibysmy praktycznie klona Nomosa... nasz projekt jest o wiele ciekawszy i ladniejszy... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Ankieta nr 2 zbliża się do półmetka, czyli zagłosowało już ponad 70 osób. Tak się zastanawiam nad dotychczasowymi wynikami tej ankiety i dochodzę do wniosku, że wersją limitowaną powinna zostać ta, ktora zbierze najmniejszą ilość głosów, a różnica w głosach pomiędzy nią i innymi wersjami tarczy będzie bardzo znacząca. Dlaczego? Ponieważ wersje cieszące się większą popularnością w ankiecie najprawdopodobniej mają też największe szanse na sprzedaż poza limitacją. Więc po co ograniczać krąg chętnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko żeby się nie okazało że limetkę wtedy zechce zakupić 50 osób, a 100 będzie czekało na nielimitkę ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Nie muszą czekać. Myślę, że można wyprodukować od razu wszystkie wersje kolorystyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no tak, wtedy limitke można zrobić jeszcze bardziej limitowaną;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie muszą czekać. Myślę, że można wyprodukować od razu wszystkie wersje kolorystyczne.

Pod warunkiem że magiczna ręka sfinansuje minimum połowę z 300. Tak jak przy innych projektach warunek jest ten sam. Projekt będzie zrealizowany jeśli będzie 150 chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę się to wszystko pomieszało  ;)

Jestem pewien, że znajdzie się 150 chętnych osób a nawet więcej. Wysyp pewnie będzie po Chrono  :D

Zastanawiam się czy bierzesz pod uwagę zrobienie limitki np w dwóch kolorach tarcz?

Wiem że wiąże się to z dodatkowymi trudnościami i kosztami,  nie wiem czy zamawiając sampla można zamówić dodatkowy kolor tarczy?

Dlaczego pytam?

Ponieważ wszystkie trzy warianty kolorystyczne mają zbliżoną ilość głosów a rozumieć to można różnie.

(jeden z kolegów oddał głos na 6 wersji -czy to znaczy że kupi 6 zegarków?)

Dekiel to inna bajka moim zdaniem ale ciekawy projekt też na pewno sprawi że zegarek przyciągnie chętnych.

Edit

Do tej chwili głosowało ok 70 forumowiczów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pewien, że znajdzie się 150 chętnych osób a nawet więcej. Wysyp pewnie będzie po Chrono  :D

Chrono ma tylu chętnych bo i cena zegarka inna. Ja się wcale nie dziwię że QV nie pchnie projektu dalej jak 150 osób nie zadeklaruje zakupu i potwierdzi to zaliczką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pełny dekiel będzie pasował idealnie.

Mam pytanie czy jak zdecyduje się na 5 sztuk mogę oddać 5 głosów? 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pełny dekiel będzie pasował idealnie.

Mam pytanie czy jak zdecyduje się na 5 sztuk mogę oddać 5 głosów? 

:)

Napisać do mnie maila w takiej sytuacji w tytule wpisać BAUHAUS projekt, nick z forum  , w treści napisać, że zgłaszam zapotrzebowanie na 5 sztuk. Konkretne zapisy będą niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Ja zgłaszam zapotrzebowanie na 2 sztuki :)

Napisałem na PW.

QV - A może zrobisz tylko limitkę w łącznej ilości 150 sztuk w 3 kolorach? Wszyscy będą zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zgłaszam zapotrzebowanie na 2 sztuki :)

Napisałem na PW.

QV - A może zrobisz tylko limitkę w łącznej ilości 150 sztuk w 3 kolorach? Wszyscy będą zadowoleni.

Wszyscy będą zadowoleni oprócz Chińczyka, który jak się domyślam nie zgodzi się na 150 sztuk :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos w obu ankietach. Czy poza tym mam się jakoś deklarować? Bo co niektórzy już zgłaszają zapotrzebowanie...  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na koniec wystarczy poprosic tych co oddali głos na kilka tarcz żeby zrewidowali swój pogląd i oddali głos tylko na jeden kolor. Myślę, że wtedy wyniki się mogą zradykalizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

niet - dobry plan, jeżeli wyniki ankiety nie będą jednoznaczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.