Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

foti

Folia na zegarku

Rekomendowane odpowiedzi

Wielokrotnie na bazarku widuję ogłoszenia gdzie sprzedający pisze: "założony kilka razy. Jeszcze folia na deklu"

Czy to znaczy że ludzie noszą zegarki z naklejoną na nie folią ochronną? Tak jak kiedyś ludzie nie sciągali folii z siedzeń w nowym maluchu???

Czy to możliwe???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym dziwnego?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Folię w maluchu widziałeś z zewnątrz, folię na deklu zegarka widzisz tylko gdy zegarek jest nienoszony. Po co od razu zrywać wszystkie zabezpieczenia skoro nierzadko nie jesteśmy przekonani, że zegarek zostanie u nas na dłużej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A folia na pilotach od sprzętu RTV też obowiązkowo bo mogą się zniszczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mnie to dziwi troche. Nawet jak czuje, ze zegarek dlugo ze mna nie pobedzie to i tak pierwsza rzeczy po otwarciu paczki to zrywanie wszystkich folii :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz001

Tak ale   większość    folii można   jeszcze raz  nakleić  ja umiejętnie  się  ją oderwie i zabezpieczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam haratam wszystkie folie zaraz jak zegar wyciągnę z pudełka przed pierwszym założeniem zegarka na łapsko - inna sprawa że staram się to zrobić tak by folii nie uszkodzić.

Jakoś nie wyobrażam sobie żeby zakładać zegarek z foliami na rękę i wyjść z nim np do pracy - przecież jakby ktoś chciał  obejrzeć nowy zegarek z bliska i wyczaił te folie to żyć by mi nie dali i mieli by zemnie polew przez tydzień co najmniej :D 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym dziwnego?

No jest to dziwne (przynajmniej dla mnie) , a kolega uzyl bardzo dobrego przykladu, zeby unaocznic zjawisko kupna zegarka i jego uzytkowania z fabrycznymi naklejkami. Rozumiem, ze nie kazdy zarabia, ile by chcial, i zdarzaja sie przypadki, kiedy ludzie poswiecaja wiele miesiecy wyrzeczen na kupno zegarka. Ale skoro ktos poswiecil tyle czasu na kupno takowego powinno o nim swiadczyc jako o pasjonacie a nie o kims, kto zimno kalkuluje spadek wartosci przy powtornej sprzedazy. Rowniez rozumiem, ze to jest jeden z faktorow decydujacych o kupnie modelu, lecz jesli jest on decydujacy nie wrozy dobrze. Zegarki nie byly i nie beda synonimem pozycjonowania siebie, jest wiele innych rzeczy ktore o wiele bardziej to podkreslaja, wiec po co kupowac cos, jesli nie mozna sie nacieszyc pelnia uzytkowania danego przedmiotu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem ludzie ponosza troche zegar, szybko sie znudzi, szybka polerka, naklejenie ponownie folii i dawaj jako nowka na sprzedaz. Do nikogo nie pije ale widzialem juz takie przypadki.

Mysle oczywiscie o foliach na pleckach i tarczy bo np takiego Submarinera ktory ma ok 30 :-) roznych rozkiarow folijek, ciezko byloby przywrocic do stanu salonowej nowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym dziwnego?

Dziwne dla mnie jest że ktoś użytkuje zegarek przez folie. nie sićaga folii z dekla, z bransolety. To po co w ogóle zegarek zakłada. Przecież może go oglądać w pudełku??

TO mu nawet folia na szkiełku zostanie  :-)

Po prostu zaskakuje mnie to zjawisko bo w życiu bym nie pomyślał żeby założyć zegarek z foliami zabezpieczającymi. I tylko tyle. Śmieszy mnie to, zaskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie folia sugeruje ze kogoś nie stać na zegarek który kupil.Przed oczami mam obraz z Rosji gdzie nizsza klasa spoleczna dywany ma na ścianach... Jako symbol bogactwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Citizena compressora z 68 roku z folią na deklu i jakoś nie mam zamiaru jej ściągać

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosisz zegarek razem z folia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zawsze zrywam, ale być może niektórzy chcą trochę poużywać, a potem przekazać nowemu właścicielowi z dziewiczym deklem :D

A wiadomo, że jak folijka pójdzie, to już nie zacerujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żenujący problem.....najlepiej to jeszcze z metką nosić by inni wiedzieli ile kosztował...... :angry:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

To już nawet to podrabiają?;O do czego dąży ten świat:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już "baby"du...  podrabiają? ;) ,patrz pan jak ich do "chłopów"ciągnie...... :D

Koniec świata :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już nawet to podrabiają?;O do czego dąży ten świat:P

To już "baby"du...  podrabiają? ;) ,patrz pan jak ich do "chłopów"ciągnie...... :D

Koniec świata :D

Se przestawcie na grafikę... Nic już nie będzie takie samo ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe na ile człowiek "trafił "w życiu "podróbek" ;) ,a tu z zegarkami jeszcze problem..... ;) -że koronka nie oryginalna....szlag by trafił :D:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

Faktycznie jak ogląda się samą grafikę  można by się nabrać że to oryginał a tu taka ,,Warszawska"  :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jak ogląda się samą grafikę  można by się nabrać że to oryginał a tu taka ,,Warszawska"  :-P

hehe-"warszawska"....... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.