Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ErykMierzejewski

Rolex Submariner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie może mi ktoś pomoże chcę kupić Rolexa submariner w polsce wiem że salon znajduje się w Warszawie, czy ktoś może mi powiedzieć jakie są ceny tego modelu nie mogę się doszukać tego w internecie a solny na swoich stronach tego nie podają, dodzwonić też się nie mogę. Słyszałem że Roleź podniosł ceny o 10% ja mam do dyspozycji max 30 tyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalnym przedstawicielem Rolexa w Polsce jest firma W.Kruk. Salony firmy oferujące zegarki marki Rolex są w Warszawie i w Katowicach. Ceny salonowe Rolexa Submarinera bez daty to ok 27 tys. z datą to ok 31 tys. zł.

Warszawa

ROLEX BUTIK

Plac Trzech Krzyży 8

Tel. 607-664-724

ROLEX BUTIK

Galeria Mokotów,

ul. Wołoska 12

Tel. 782-666-007

SALON W.KRUK

Plac. Konstytucji 6

Tel. 661-980-576

Katowice

ROLEX BUTIK

CH Silesia

ul. Chorzowska 111

Tel. 783-782-720

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zastąpi wizyty w salonie ,przymiarek i negocjacji ze sprzedawcą a dzwonienie i pytanie ile kosztuje Rolex jest chyba nie na miejscu , takie jest moje zdanie . Wybierz się do któregoś z warszawskich punktów sprzedaży .

Ceny podstawowych modeli Suba w angielskich sklepach kształtują sie na poziomie 4500-5000 GBP i tu masz punkt wyjścia do negocjacji .

Przykładowe modele

http://www.iconicwatches.co.uk/rolex-submariner-114060.html

http://www.iconicwatches.co.uk/rolex-submariner-116610ln.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zastąpi wizyty w salonie ,przymiarek i negocjacji ze sprzedawcą a dzwonienie i pytanie ile kosztuje Rolex jest chyba nie na miejscu , takie jest moje zdanie . Wybierz się do któregoś z warszawskich punktów sprzedaży .Ceny podstawowych modeli Suba w angielskich sklepach kształtują sie na poziomie 4500-5000 GBP i tu masz punkt wyjścia do negocjacji .

Po to masz telefon żeby pytać. Nie rozumiem dlaczego miałbym nie zapytać przez telefon o cenę.

Czasem warto zadzwonić i sprawdzić, czy w salonie jest akurat dany model. No chyba, że ktoś lubi dreszczyk emocji i wybiera się kilkaset kilometrów w ciemno ;).

Submariner to model, który sprzedaje się bardzo szybko. Daytona zresztą też nie leżakuje w gablotach.

Co do cen, życzę powodzenia w negocjacjach i zakupu wersji no date za 22k pln :) u AD w Polsce - hihihi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dzwonienie i pytanie ile kosztuje Rolex jest chyba nie na miejscu , takie jest moje zdanie

Zapachniało podejściem w stylu "jeśli pytasz o cenę, to znaczy że cię nie stać", no ale chyba bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapachniało podejściem w stylu "jeśli pytasz o cenę, to znaczy że cię nie stać", no ale chyba bez przesady.

nie o to chodziło kolego , zauważ ,że Rolex a w zasadzie jego autoryzowani dealerzy w wielu miejscach w sieci nie podają celowo cen , wyświetla sie rubryczka i proszą o bezpośredni kontakt mailowy to chyba taka specyficzna polityka prestiżowej marki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aczkolwiek nie widzę niczego niestosownego w tym, jeśli ktoś zapyta przez telefon. Po prostu w odpowiedzi usłyszy najwyższą możliwą cenę, ale będzie miał przynajmniej rozeznanie na temat rzędu wielkości i jeśli np. myślał, że nowego Suba kupi za 20k, to nawet nie będzie się fatygował z pisaniem maili czy wizytą w salonie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zerknij tez na nasz bazarek jest chyba pare Rolkow, ktore wygladaja naprawde przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Także przymierzam się do Suba bez daty i najlepsze ceny sa na chrono24. U niemieckich sprzedawców można wyrwać za niecałe 21 tysięcy.

Nie jestem z Was pewnie kupował w ten sposób - moglibyście coś powiedzieć, doradzić czy warto? Mimo wszystko 5-6k to kupa kasy, którą niekoniecznie chcę zostawić w salonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ceny Rokexow skacza ok15% rocznie. Jakos nie zauwazylem takiego skoku np. Submarinera zarowno u Kruka jak i u wolnych strzelcow. We wrzesniu ubieglego roku to bylo odpowiednio 32k i 25k (okolo) i teraz 33k i 26k (okolo).

Czy moze jednak sie myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhm, tak samo jak kiedyś Rolls-Royce nie podawał mocy, bo mówili, że jest "wystarczająca". Dla mnie nie podawanie cen jest conajmniej dziwne. Nie pije do Chronos Art oczywiście, ale też się dziwie, że na stronie nie ma cen! Jest popyt, jest podaż, jest klient, jest sprzedawca/producent - logicznie jest podać cenę, ale może zbyt upraszczam życie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ceny Rokexow skacza ok15% rocznie. Jakos nie zauwazylem takiego skoku np. Submarinera zarowno u Kruka jak i u wolnych strzelcow. We wrzesniu ubieglego roku to bylo odpowiednio 32k i 25k (okolo) i teraz 33k i 26k (okolo).

ceny katalogowe bardzo często oderwane są od rzeczywistych, dotyczy to większości producentów z Patkiem włącznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... W katalogu Chronosa 2013 - sub z datą kosztował 6250 euro, a w katalogu 2014 ten sam sub (ten sam nr ref.)

kosztuje 6850 euro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15%? W życiu...

Średnio 3-4%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15%? W życiu...

Średnio 3-4%

Ok.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzwonienie i pytanie ile kosztuje Rolex jest chyba nie na miejscu , takie jest moje zdanie .

Nie na miejscu to byłoby zadzwonienie i naubliżanie sprzedawcy, albo składanie dwuznacznych propozycji sprzedawczyni ;)

Ale pytanie o cenę?

Może zresztą w salonie Rolexa należy poprosić o zegarek, podać kartę i dopiero w domu na wyciągu bankowym sprawdzić ile kosztował? Nie wiem, nie kupowałem ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może troszkę odkopię ale co tam. Po prostu nie rozumiem jak może być nie na miejscu pytanie przez tel o ceny Rolexów w salonie? Ja tak robiłem i Pan z obsługi bardzo uprzejmie odpowiedział na moje pytania i podał dokładne ceny. Zegarek Rolex to przecież tylko produkt na sprzedaż i jak każdy tego typu przedmiot ma swoją cenę i nie ma tu żadnych tajemnic :). Tak więc zawsze warto zapytać o cenę aby później się nie rozczarować przy kasie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.