Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

montik

Aztorin czy ktoś może powiedziec coś na temat tej marki ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie czy ktoś może powiedzieć coś na temat tej marki (Aztorin) bo naczytałem sie sporo sprzecznych opini jedna pozytywne ze stal solidna ze szkoło szafirowe a w tej cenie szafir to duży bonus inne ze zegarki zbyt drogie jak na jakosc wykonia itd itd a osobiscie biorę tą marke pod uwagę przy zakupie zegarka ktorego właśnie szukam :) z góry dziekuję ze wszystkie opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to niby marka szwajcarska, ale z doświadczenia mojego i znjomych zegarki są słabe.

Seiko Orange Monster                                                                                                                                    G-Shock Riseman
Citizen NY0040-09EE                                                                                                                         Certina DS1 Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sądziłem, że polska...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duża ilosc modeli ze stałą zniżką -50% w sieci Apart. Natomiast ze Szeajcarią mają niewiele wspólnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety znoiżka tylko na te mało ciekawe modele ktorych chyba nikt nie chce kupować z pewnie z tąd ta znizka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby szwajcarska to może Bisset :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska marka, bo Apart to polska sieć. A te zegarki są robione dla nich. Przynajmniej to, że są tylko u nich dostępne na to wskazuje. Nie miałem tego w ręku, na pierwszy rzut oka na wystawach wyglądają ok, ale są na pewno za drogie. Bo za co tu płacić? Zwykłe kwarcowniki, a marka żadna, żeby za nią dopłacać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki zegarek. Szczerze mówiąc jestem zadowolony, choć noszę go rzadko, więcej czasu spędza w pudełku, więc w zasadzie nic się prawa zepsuć nie miało. Zegarki dostępne są chyba w każdym salonie Apartu, więc łatwo możesz obejrzeć je na żywo, przymierzyć i ocenić.

Sama marka zupełnie bez historii. Z jednej strony to minus, z drugiej... za mniejszą cenę masz mimo wszystko niezłe wykonanie, szafirowe szkło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marką "swiss made" Apartu jest Albert Riele. Aztorin to ich "tańsza marka". Pozostałe marki Apartu to Elixa, am:pm, paski Peter Handmann.
Co do jakości wykonania Aztorinów to nie można się za bardzo przyczepić, szkła faktycznie szafirowe we wszystkich modelach.
Pytanie czy warto wydawać pieniądze na markę sieci jubilerskiej czy może poszukać czegoś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie byłem w salonie Aparatu. Pytam się gdzie są wyprodukowane Azortiny? Pani odpowiedziała: Są to porządne szwajcarskie zegarki. Co do jakości fakt nie doczepiam się, ale znajomym kilka takich zegarków zepsulo się (skuszeni niską ceną kupili)

Seiko Orange Monster                                                                                                                                    G-Shock Riseman
Citizen NY0040-09EE                                                                                                                         Certina DS1 Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani tak powiedziała, bo ją na szkoleniu nauczyli, że Apart sprzedaje tylko i wyłącznie porządne szwajcarskie zegarki. :D

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak, ja oczywiście się nie nabrałem. Tak swoją drogą nie jest to oszukanie klienta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam że chińska produkcja + polska dystrybucja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak, ja ogólnie nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak, ja oczywiście się nie nabrałem. Tak swoją drogą nie jest to oszukanie klienta?

Oszustwem tego nazwać nie można, bo ta pani nie ma pojęcia jak naprawdę jest i tylko powtarza to, co jej na szkoleniu przekazali. Oszukują ci, co wiedzą jak jest, ale pewnie nazwą to działaniem PR.

Obstawiam że chińska produkcja + polska dystrybucja.

Dokładnie.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze kojarzę to po prostu marka własna Apartu. Tak jak Biedronka produkuje swoje napoje i chipsy tak Apart stworzył swoją markę którą kreuje na luksusową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha

Ale gdzie oni je produkują i z jakich części to nie mam pojęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze kojarzę to po prostu marka własna Apartu. Tak jak Biedronka produkuje swoje napoje i chipsy tak Apart stworzył swoją markę którą kreuje na luksową.

Zgadzam sie tylko zauważ ze wszystkie wspomniane pzrez Ciebie chipsy i napoje produkuja pod nazwą marki włąsnej Biedronki znani krajowi producenci :) tak więc pojawia się pytanie kto tak naprawdę i gdzie robi te zegarki czego się tam mozna spodziewac w srodku ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że w Polsce nie ma żadnego producenta części zegarkowych (pomijając paski) czy mechanizmów.

To, że Aztorin jest chiński, to nie jest wada. I Chińczycy umieją produkować dobre zegarki. Kwestia tylko kontroli jakości.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The watches AZTORIN are equipped with quartz movements from the renowned Japanese manufacturers Miyota and Time Module. Manufacturers brzmi tu zabawnie, ale niech im będzie ;)

Szkoda, że przy konkretnych modelach nie doszukałem się, jakie konkretnie są to mechanizmy (może słabo szukałem). Do perfectów też wsadzają miyotę, więc to czym się chwalą wiele nie mówi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Zapewne doświadczony forumowicz TIK TAK  potrafi udzielić jednoznacznej odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.