Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

citizenkane

Steinhart - rozczarowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy,

zastanawiam się nad Stainhert ocean vintage lub ocean black - czy te zegarki to nie są zwykle repliki a zainteresowanie nie jest kwstią dobrego marketingu szemranego.

0_0_productGfx_513b731a65829db993c84bac70_0_productGfx_c32dc03efa023cbccec6cd94c

obeserwuje je już  od ponad roku. W między czasie dokonałem innych skronych zakupów ale cały czas wracam do tych dwóch modeli. Czytałem wiele opini na ich temat, widziałem sporo zdjęć katalogowych. Osoby nie będące tutaj przypadkowo więdzą na jakich modelach są one wzorowane. Zastanawiam się czy te zagerki na żywo robią podobne pozytywne wrażenie jak zdjęciach oraz czy po ich zakupie nie dochodzi ta świadomość, że jest to zwykła ,,replika'' pod nową nazwą z zkupełnie przeciętnym mechanizmem który montuje się w chińskich replikach (tych droższych replikach).

Steinhart - to czar marketingu? czy naprawdę zegarek, który naprawdę chce się nowić dłużej niż rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy,

zastanawiam się nad Stainhert ocean vintage lub ocean black - czy te zegarki to nie są zwykle repliki a zainteresowanie nie jest kwstią dobrego marketingu szemranego.

0_0_productGfx_513b731a65829db993c84bac70_0_productGfx_c32dc03efa023cbccec6cd94c

obeserwuje je już od ponad roku. W między czasie dokonałem innych skronych zakupów ale cały czas wracam do tych dwóch modeli. Czytałem wiele opini na ich temat, widziałem sporo zdjęć katalogowych. Osoby nie będące tutaj przypadkowo więdzą na jakich modelach są one wzorowane. Zastanawiam się czy te zagerki na żywo robią podobne pozytywne wrażenie jak zdjęciach oraz czy po ich zakupie nie dochodzi ta świadomość, że jest to zwykła ,,replika'' pod nową nazwą z zkupełnie przeciętnym mechanizmem który montuje się w chińskich replikach (tych droższych replikach).

Steinhart - to czar marketingu? czy naprawdę zegarek, który naprawdę chce się nowić dłużej niż rok.

Temat wałkowany na forum setki razy...

Jeżeli stać Cię na suba to kup Rolexa, bez sensu się rozdrabniać.

Jeśli chcesz budżetowy zamiennik to jakość wykonania davosy steinharta itp jest ok za cenę którą płacisz. A przede wszystkim masz oryginalny zegarek a nie chińską podróbę...

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie. To nie są repliki. To są zegarki, które naśladują design innych. Tak jak napisał kolega wyżej - stać Cię na SUBa to go kup, jeśli Ci nie stać, a podoba Ci się design Rolexa i nie masz problemu, że nosisz zegarek inspirowany innym kup Steinharta lub np. Davosę. Kwestia osobistego podejścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałbym poważny problem z założeniem rolexa - uważam, że to zegarek dla osób z poważnie zaniżonym poczuciem własnej wartości (osobista opinia).

Tutaj akurat punkt dla Stein.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałbym poważny problem z założeniem rolexa - uważam, że to zegarek dla osób z poważnie zaniżonym poczuciem własnej wartości (osobista opinia).

Tutaj akurat punkt dla Stein.

skoro masz takie zdanie o rolexach i ich właścicielach to po co Ci zegarek, który wygląda jak rolex ale nim nie jest?

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobają mi się produkty Steinharta, ale akurat te divery są tak zerżnięte z Rolexa że ja osobiście bym tego na rękę nie założył. Po prostu są pewne granice. Ja rozumiem że można się na czymś wzrorować, inspirować ale tutaj jest po prostu kopia rolka z innym znaczkiem.

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do mechanizmów to są to Ety stosowane przez wiele firm np. Longinesa, Atlantica i wiele innych. Więc chyba ok. A co do filozofij Steinharta to już wiele zostało i dobrego i złego napisane na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba trzeba kolegę uświadomić że w lepszych podróbach z chin wkładane są mechanizmy chińskie typu asian eta i asian unitas

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie sie podobaja i sam rozważam kupno któregos z nich to ze nasladuja rolka to dlamnie plus. rolex sub to moje marzenie ale nie mam kasy by je zrealizowac. mam tylko pytanie co do steinharda czytałem o nich opinie i pozytywne i negatywne co do jakosci. jak to własciwie jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Apollona i Tritona DLC, bardzo udane zegarki. 
Jakość bez zastrzeżeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki są żałosne. Żeby wywalić półtora tysia na zegarek który jest stylistycznie zerżnięty z rolexa to trzeba być... Sorry ale jeśli ktoś kupuje ten zegarek to tylko pokazuje wszystkim w koło że sie spuszcza na widok rolexa ale go na niego nie stać. Ktoś kto ma w sobie odrobinę klasy, gustu, oraz dobrego smaku to kupi sobie inny zegarek który ma swój własny styl. W tych pieniądzach jest taki wybór że naprawdę można kupić coś fajnego. No ale cóż, niektórych kręci noszenie taniej kopii tylko z innym napisem na tarczy. Ten zegarek jest jak buty adidos z jednym paskiem gratis. Nazwa inna wiec nie są podrobione no i ten jeden pasek gratis. W steinharcie mamy gratis 2 mm wiecej koperty no i nazwa też inna wiec nie jest podróbką. Ale tak samo jak noszenie butów adidos jest obciachem, tak samo noszenie tego steinharta, Niektórzy i tak tego nie zrozumieją. Tylko sie pytam jakie IQ mają osoby które tego nie dostrzegają i się oszukują że ten zegarek jest fajny? Czy jeśli nie stać kogoś na oryginalnego rolexa to warto sobie wmawiać i uzasadniać różnymi argumentami żę steinhart jest fajny??? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu ten de....l.

Citizenkane piszesz, że zastanawiasz się od roku, że czytasz, interesujesz się a mam wrażenie, że jesteś zielony. Inne tematy wyczerpały kwestie. Dla mnie do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny temat w którym może się wypowiedzieć w swoim ulubionym stylu "pan" Ponury. Czas zamknąć temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te zegarki są żałosne. Żeby wywalić półtora tysia na zegarek który jest stylistycznie zerżnięty z rolexa to trzeba być... Sorry ale jeśli ktoś kupuje ten zegarek to tylko pokazuje wszystkim w koło że sie spuszcza na widok rolexa ale go na niego nie stać. Ktoś kto ma w sobie odrobinę klasy, gustu, oraz dobrego smaku to kupi sobie inny zegarek który ma swój własny styl. W tych pieniądzach jest taki wybór że naprawdę można kupić coś fajnego. No ale cóż, niektórych kręci noszenie taniej kopii tylko z innym napisem na tarczy. Ten zegarek jest jak buty adidos z jednym paskiem gratis. Nazwa inna wiec nie są podrobione no i ten jeden pasek gratis. W steinharcie mamy gratis 2 mm wiecej koperty no i nazwa też inna wiec nie jest podróbką. Ale tak samo jak noszenie butów adidos jest obciachem, tak samo noszenie tego steinharta, Niektórzy i tak tego nie zrozumieją. Tylko sie pytam jakie IQ mają osoby które tego nie dostrzegają i się oszukują że ten zegarek jest fajny? Czy jeśli nie stać kogoś na oryginalnego rolexa to warto sobie wmawiać i uzasadniać różnymi argumentami żę steinhart jest fajny??? 

Sorki, nie mogłem już wytrzymać, staram się zawsze tonować różnego rodzaju wpisy i temperować  forumowiczów w ich zapalonych dyskusjach  ale już nie dam rady.......czy TY  jesteś idiotą, że obrażasz innych na tym forum , co to za sformułowania  " spuszcza się na widok rolexa", " jakie IQ mają osoby...."  - myslę, że wyższe niż ty bo nie zachowują się tak prostacko.

I taki OT - jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia/napisania to  lepiej się nie udzielaj, a może byś się kolego w ogóle wypisał z tego forum i udzielał na Onecie i WP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas zamknąć temat.

Przez jednego głupka zamykać temat? Bez przesady, dodawajcie do ignorowanych  użytkowników i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie gościu zasłużył już dostatecznie na bana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, nie mogłem już wytrzymać, staram się zawsze tonować różnego rodzaju wpisy i temperować  forumowiczów w ich zapalonych dyskusjach  ale już nie dam rady.......czy TY  jesteś idiotą, że obrażasz innych na tym forum , co to za sformułowania  " spuszcza się na widok rolexa", " jakie IQ mają osoby...."  - myslę, że wyższe niż ty bo nie zachowują się tak prostacko.

I taki OT - jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia/napisania to  lepiej się nie udzielaj, a może byś się kolego w ogóle wypisał z tego forum i udzielał na Onecie i WP?

co do onetu i wp to też niekiedy się tam udzielam:) Widze że tu tylko można chwalić wszytkie zegarki ale słów krytyki już co niektórzy nie umią przyjąć. Ja wyrażam tylko swoje zdanie. A jak Ciebie tego typu teksty jak ja pisze drażnią to znaczy że już jesteś starym tetrykiem. Sądząc po dacie jaką masz w nicku to masz już 43 lata ale to chyba za wsześnie na takie stetryczenie? Sorry ale każdy tu tępi podróbki tak że by zabili co nie którzy za ich kupno. A jak jakaś firma robi identyczny zegarek tylko nazwa na tarczy inna to już och ach ale super i tanio bo nie stać na oryginał. To jest żałosne.

Przez jednego głupka zamykać temat? Bez przesady, dodawajcie do ignorowanych  użytkowników i po sprawie.

Kogo nazywasz głupkiem weź sprecyzuj? I następnie napisz czy byłbyś w stanie to powiedzieć komuś prosto w oczy w realnym świecie i czy by Ci przy tym sie nie pobrudziły majtki na brązowo? 

Dla mnie gościu zasłużył już dostatecznie na bana.

Wbijam w to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żniwiarz a ty w piaskownicy jesteś ?? Twoje posty są tak prostackie, że nawet szkoda słów na komentowanie. Majtki na brązowo się pobrudziły ?? Jesteś na forum zegarkowym i postaraj się jakoś zachowywać. 

I Panie inteligencie nie ma słowa umią jest za to umieją i jakie masz IQ. 

Wracając do tematu jak się podoba to kup zobacz, że są to wykonane porządnie zegarki.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj Ponury Zniwiarzu...opusc ten temat a najlepiej te forum. Podstawowa idea tego forum de.....lu bylo zrzeszenie milosnikow zegarow i zegarkow. Sa tu mile widziani zarowno wlascicieli Rolexow jak i Steinhartow. Panerai i rosyjskich Wodolazow. Widze ze przerost formy nad trescia u ciebie siegnal 100.

P.s. a w oczy w realu moglbym tobie to powiedziec JA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracajac do tematu z pelna odpowiedzialnoscia moge polecic Stenka...przerobilem dwa.

Sprzedalem z powodu ADHD zegarkowego i teraz nabylem trzeciego;) fajne diverki za fajna kase. Bierz jak sie znudzi nie bedzie problemu z odsprzedaza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem, że pojawi się ten MISZCZ klawiatury, z przecinkami dalej kiepsko :). Nie tykaj klawiatury, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia ! Stenki to fajne  zegarki, miałem kilka egzemplarzy różnych modeli, za te pieniądze jest ok. Co do  ich "rolkowatości", to sam sobie odpowiedz czy Ci to nie przeszkadza.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchaj Ponury Zniwiarzu...opusc ten temat a najlepiej te forum. Podstawowa idea tego forum de.....lu bylo zrzeszenie milosnikow zegarow i zegarkow. Sa tu mile widziani zarowno wlascicieli Rolexow jak i Steinhartow. Panerai i rosyjskich Wodolazow. Widze ze przerost formy nad trescia u ciebie siegnal 100.

P.s. a w oczy w realu moglbym tobie to powiedziec JA.

A co Ty trenujesz że jesteś taki odwarzny?:D Jaka jesteś kategoria wagowa? Może chcesz sie ustawić na jakieś MMA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahaha "odważny" DEBILU!

A w MMA to ty chyba jesteś dobry ale na XBOXie! 

Gdzie jest mod?

P.S. Do moda: proszę o pobłażliwość za mój post - dziś już zostałem ukarany: 300zł i 6 punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.