Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

czerralf

Zegary jednowagowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cie pieron. Pierścień zmutował, skrzynka jak salamandrze ogon, ten tego...

No i ten odliczający w dół LBND...*

Liquid Brass Number Display

post-6402-0-08785100-1394815962.jpg

post-6402-0-46092300-1394816117.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Tarant, przeciez ty masz te zdjecia od dawna,wiec dziwie sie twojego zachowania...Sprawe ramki juz wyjasnialismy tu na forum jak i wskazowek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo, moje rarytaski - Beckerek. :-) :-)

Ja to juz widzialem. Kolego z tymi numerkami w zegareczkach to cos nie tak?. Fachman co je nanosil to po kielichu  byl?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca tak jest jak piszesz i pewny bym nie był. 

Kumite masz racje - zdemontowalem wskazowki, minutowa jest lutowana :angry:. Wie ktos jak mogla wygladac w orginale?

post-38332-0-88860600-1394821355_thumb.jpg

post-38332-0-98313800-1394821380_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedział że nie przylutowano tego, co się odłamało ?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to juz widzialem. Kolego z tymi numerkami w zegareczkach to cos nie tak?. Fachman co je nanosil to po kielichu  byl?.

Tak tak a swistak zawija w te sreberka i tlucze werki...Dla twojej wiadomosci mialem tez chodzika Beckerka o nr 33333 tez tu byl pokazany.Forumowicze przyjezdzaja do mnie z roznych czesci kraju po te niskie zegary.Skrzynie w 90 procentach sa nie od tych zegarow i nie ma co sie dziwic.Widze ze troszke zazdrosc przemawia.Dodam do tego ze tylko 1 zegar kosztowal 1600kr co kupilem byl to Lenzkirch.A Beckerki zaden nie kosztowal wiecej niz 1000kr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak a swistak zawija w te sreberka i tlucze werki...Dla twojej wiadomosci mialem tez chodzika Beckerka o nr 33333 tez tu byl pokazany.Forumowicze przyjezdzaja do mnie z roznych czesci kraju po te niskie zegary.Skrzynie w 90 procentach sa nie od tych zegarow i nie ma co sie dziwic.Widze ze troszke zazdrosc przemawia.Dodam do tego ze tylko 1 zegar kosztowal 1600kr co kupilem byl to Lenzkirch.A Beckerki zaden nie kosztowal wiecej niz 1000kr.

Niczego tobie nie zazdroszcze, widac dokladnie nie sa to orginalne numery zegarow, jesli ty je lubisz to dobrze :)  - do rarytasow to im bardzo,bardzo daleko. Kolego wcale nie jestem zlosliwy, po prostu opisuje co widze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kolegów nie rozumiem, dla mnie rarytas to jest młoda d...

Właśnie z takich powodów jak dyskusja powyżej nie interesują mnie już zegary "meblowe" :P .

post-27317-0-16753400-1394825377_thumb.jpg

Tak wygląda wczesna sygnatura Beckera, już nie mojego...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co racja to racja...... wykasowalem, szkoda czasu na glupoty lepiej isc na mlode d....  :).

....albo piwko

post-38332-0-00155000-1394826649_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał, ale młode d... to nie jest kit... one są takie miętkie... i ... pachniące... :wub:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobiełki...

Rozmarzyłem się, wracajmy do jednojajowych. Przepraszam, jednowagowych.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kolegów nie rozumiem, dla mnie rarytas to jest młoda d...

Właśnie z takich powodów jak dyskusja powyżej nie interesują mnie już zegary "meblowe" :P .

attachicon.gifDSCN6703.JPG

Tak wygląda wczesna sygnatura Beckera, już nie mojego...

Ta sygnatura jest juz pozna.Sanki u ciebie juz sa na 2 srubki przykrecane.Wczesniejsze tylko 1 z prawej strony.Obawiam sie czy sanki przy tym numerze posiadaja jeszcze kotwice?Dla wiadomosci Becker w pierwszych latach produkcji zlapal kontrakt sprzedazy na skandynawie poczta itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to żeś przepłacił i to mocno, to co pokazałeś powyżej to składaki i to jeszcze dość nieudolnie złożone. Jeżeli dobrze wskazują czas, to moim zdaniem mają wartość tylko użytkową. :) 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chetnie kupie od ciebie takie skladaki place po 1000kr.Kazdy kto ma prosze pisac na priv. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fretka!!! Dosyc glupot. Lepiej idz na piwo :) . To moj post pisz sensownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie rece opadaja,ludzie 90 procent zegarow jak nie wiecej co macie to sa skladaki.Juz brakujaca sterczyna czy sprezynka lub itp podchodzi pod skladak..Najlepiej co wychodzi to krytykowanie wysmiewanie itp.Niewarto nic pokazac a majac kilka zegarow chodzikow to moglem zlozyc 1 na tip top by nie bylo gadania ze ramka nie ta lub wskazowki.Ciesze sie ze kupujecie zegary 150 letnie bez brakow i kombinacji.Zycze wszystkim tylko by trafialy sie zegary bez brakow...ale takich juz nie ma.Tym koncze ten temat.Mialem dodawac po troszku duzo innych zegarow linkowych ale nie warto sobie glowy zawracac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba faktycznie szkoda byś sobie głowę zawracał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumite masz racje - zdemontowalem wskazowki, minutowa jest lutowana :angry:. Wie ktos jak mogla wygladac w orginale?

attachicon.gifIMG_1698.JPG

attachicon.gifIMG_1699.JPG

Mogła być przylutowana z powrotem, nawet więcej, minutowa winna być w drugą stronę dłuższą częścią i być może ktoś polutował odwrotnie.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie rece opadaja,ludzie 90 procent zegarow jak nie wiecej co macie to sa skladaki.Juz brakujaca sterczyna czy sprezynka lub itp podchodzi pod skladak..Najlepiej co wychodzi to krytykowanie wysmiewanie itp.Niewarto nic pokazac a majac kilka zegarow chodzikow to moglem zlozyc 1 na tip top by nie bylo gadania ze ramka nie ta lub wskazowki.Ciesze sie ze kupujecie zegary 150 letnie bez brakow i kombinacji.Zycze wszystkim tylko by trafialy sie zegary bez brakow...ale takich juz nie ma.Tym koncze ten temat.Mialem dodawac po troszku duzo innych zegarow linkowych ale nie warto sobie glowy zawracac.

Rzadko odpowiadam na posty tego typu, ale tym razem odpowiem.

Kol. Fretka, większość kolegów tu piszących dokładnie wie, jakie są w większości oferowane do sprzedaży zegary i jakie zegary ma w swojej kolekcji i nikt się temu nie dziwi. Ponadto, każdy tu z nas piszących jest dorosłym i wolnym człowiekiem i może kupować zegary jakie chce, za ile chce i gdzie chce, jest to wyłącznie jego osobista sprawa. Niestety, zdecydowana większość Twoich postów które napisałeś w tym temacie ma treści krytykujące Kol. Czerrafa, które to moim zdaniem uwzględniając to co napisałem powyżej, są nieuzasadnione, nic nie wnoszące do tematu i mało konstruktywne.

Napiszę Ci wprost, jeżeli jeden krytyczny post napisany pod adresem części Twoich zegarów przeznaczonych do sprzedaży wytrąca Ci chęć do dyskusji i pokazywania tego co jeszcze masz, to może i lepiej żebyś więcej nie pokazywał tych składaków, bo tego typu "rarytaski"  można oglądać w dużych ilościach i o każdej porze dnia i nocy na Allegro.

PS.

Zmień w tych zegarach które pokazałeś śruby mocujące mechanizm do sanek, bo to co masz teraz to partactwo najwyższych lotów. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał, ale młode d... to nie jest kit... one są takie miętkie... i ... pachniące... :wub:

Na zegarach się nie znam ,ale kolega @ kiniol ma rację.... :) ,choć twarde też są dobre,tu się znam bo cały[ prawie] personel w mojej pracy to studentki :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zegarach się nie znam ,ale kolega @ kiniol ma rację.... :) ,choć twarde też są dobre,tu się znam bo cały[ prawie] personel w mojej pracy to studentki :);)

Szczęściarz:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wiadomosci Becker w pierwszych latach produkcji zlapal kontrakt sprzedazy na skandynawie poczta itp.

To bardzo ciekawe, dysponujesz jakimiś źródłami historycznymi na potwierdzenie tych informacji?

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.