kasiaMF 234 #726 Napisano 29 Października 2013 Franciszku, a może Ty wiesz co z tym liściem zamiast igieł w sygnaturze? Czy były stosowane obie wersje? jesli tak to w jakich latach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #727 Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Franciszku, a może Ty wiesz co z tym liściem zamiast igieł w sygnaturze? Czy były stosowane obie wersje? jesli tak to w jakich latach?Nie było innej sygnatury .W budzikach logo firmy lenzkirch ma wymiary 6 X 5 milimetrów .Ponieważ jest takie małe to trudno było je dokładnie wykonać(wybić) . To tylko Piotrowi się wydaje,że to są liście ja widzę igły. Edytowane 29 Października 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #728 Napisano 29 Października 2013 Nie było innej sygnatury .W budzikach logo firmy lenzkirch ma wymiary 6 X 5 milimetrów .Ponieważ jest takie małe to trudno było je dokładnie wykonać . To tylko Piotrowi się wydaje,że to są liście ja widzę igły. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #729 Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Ja pisałem o sygnaturze wybijanej na płycie mechanizmu a nie na rysunkach na tarczy.Malowane sygnatury w większości na tarczach papierowych były różnie .Natomiast na tarczach porcelanowych w budzikach starano się wykonywać gałązkę z igiełkami i szyszką. Edytowane 29 Października 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #730 Napisano 30 Października 2013 Ja tam widze galazke z listkami i do tego szyszke. Aby sie zgadzalo z natura, powinno byc - jak u Potra - galazka z iglami i szyszka. Chyba ze tworca znaku mial na mysli jakas przenosnie - w stylu gruszki na wierzbie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #731 Napisano 15 Listopada 2013 Taki mały, niepozorny Lenz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #732 Napisano 16 Listopada 2013 Jest to oryginalny zegar lenzkirch z ładną tarczą i wahadlem.Model skrzyni nr 730 Wszystkie sterczynki widać,że oryginalne takie są w katalogu.Kobas gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #733 Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Franciszku, a czy sterczyny nie powinny być zamienione: dolne do góry, górne na dół? Bo mnie jakoś kompozycyjnie gryzie... Kolego Kobas, mam prośbę: dodaj jeszcze wyraźne zdjęcie brody- jest bardzo ładna i chciałbym zerknąć na szczegóły. Edytowane 16 Listopada 2013 przez fibo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #734 Napisano 17 Listopada 2013 Z największą przyjemnością.Pragnę jeszcze zwrócić uwagę na tarczę i kolorystycznie dobrane wahadło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #735 Napisano 17 Listopada 2013 Franciszku, a czy sterczyny nie powinny być zamienione: dolne do góry, górne na dół? Bo mnie jakoś kompozycyjnie gryzie... Kolego Kobas, mam prośbę: dodaj jeszcze wyraźne zdjęcie brody- jest bardzo ładna i chciałbym zerknąć na szczegóły.Piotrze zgadza się w moim zegarze jak i w katalogu sterczynki są założone odwrotnie.Gdzieś mi to ućkło.Leszek weż załóż sterczynki dolne na górę górne na dół i będzie git. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #736 Napisano 17 Listopada 2013 Nooo zupełnie inny zegar ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #737 Napisano 17 Listopada 2013 Nooo zupełnie inny zegar !Tak to powinno wyglądać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #738 Napisano 17 Listopada 2013 No!A broda fajnista, taka przyciężkawa, ale bardzo stylowa. Bardzo ładnie wygląda! Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #739 Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Dołączam się do gratulacji, ciekawy zegar i co najważniejsze, że cały w oryginale. Edytowane 17 Listopada 2013 przez krzykon1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #740 Napisano 17 Listopada 2013 dziękuję za zainteresowanie i ciepłe słowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #741 Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Nooo zupełnie inny zegar !Piekny zegar, a jaka tarcza! Kobas - gratulacje A Tobie Fibo za spostrzegawczość Edytowane 18 Listopada 2013 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #742 Napisano 26 Listopada 2013 Przedstawiam ostatni zakup .Zegar w bardzo ciekawej skrzyni z kręconymi kolumienkami na zewnątrz drzwi model 52 . Wymiary skrzyni 119cmx40cm z mechanizmem ,który posiada pierwszą sygnaturę lenzkircha numer 198275. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #743 Napisano 26 Listopada 2013 Zegar poddałem delikatnemu odnowieniu likwidując lakier z aplikacij 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #744 Napisano 26 Listopada 2013 Zapomniałem zrobić fotki pleców ,na których znajduje się przyklejony biały papier co często się spotyka w pierwszych zegarach tej firmy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #745 Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Na tarczy były założone nieoryginalne wskazówki , które wymieniłem na stare takie jakie powinny być.Zapomniałem założyć skórkę do młotka. Edytowane 26 Listopada 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #746 Napisano 26 Listopada 2013 Ostatnia fotka tego niepowtarzalnego zegara(taki sam numer jak na mechaniżmie wybity z tyłu na tarczy). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #747 Napisano 26 Listopada 2013 Frank skąd TY to wszystko bierzesz ? czy pracowałeś w wywiadzie ?przyznaj się kto Ci donosi o takich cackach gdzie je kupić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #748 Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Frank skąd TY to wszystko bierzesz ? czy pracowałeś w wywiadzie ?przyznaj się kto Ci donosi o takich cackach gdzie je kupić?Był niedawno sprzedawany na Allegro i tam go kupiłem. Edytowane 26 Listopada 2013 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #749 Napisano 26 Listopada 2013 Gratulacje, cudowny stan zachowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #750 Napisano 26 Listopada 2013 Gratulacje, cudowny stan zachowania.Dziękuję za gratulacje.Faktycznie stan zachowania bardzo dobry ale cena za ten zegar była wysoka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach