FRANK 1 #926 Napisano 19 Stycznia 2014 Twoje wskazówki są od tarczy zegara stojącego.A takie zegary posiadam w kolekcji . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #927 Napisano 19 Stycznia 2014 Winny być przyznawane MALINY za opis i i inne takie, jak ten Lenz z właścicielem . Nie sprzedawałbym za bezcen takiej pozycji. Pozdrawiam:)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klonsi1995 1 #928 Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Chodziło mi raczej o secesyjne zegary , pokazane przed chwilą na skanie .A może wiesz z jakiego gatunku drzew je produkowali ? Secesja , jako styl uwielbia rzeczy z dębu , więc być może jest tak i w tym przypadku ? Chciałbym zauważyć , że aukcja jeszcze trwa ... ale w Warszawie to penie wyższe ceny co ? Edytowane 19 Stycznia 2014 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #929 Napisano 19 Stycznia 2014 Toż stoi w katalogowym opisie jak byk z czego je robiono.A na przyszłość. Jeszcze raz bardzo uprzejmie proszę o niezamieszczanie linków do trwających aukcji. Że własnych - już nie wspomnę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #930 Napisano 19 Stycznia 2014 Chciałbym zauważyć , że aukcja jeszcze trwa ... ale w Warszawie to penie wyższe ceny co ?Jestem z Wa-wy i jest jak piszesz , tu warto sprzedać.:)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #931 Napisano 19 Stycznia 2014 kolejne.Franku gratuluję rodzynka. Zegar jest ciekawy i przypuszczam, że w realu pięknie wygląda. W Rosji otaczali się pięknymi rzeczami z Europy, głównie z Francji. Dziś sytuacja się powtarza, oligarchowie również kupują nieprzyzwoicie drogie przedmioty.W Moskwie dostał byś niezłą kasę za to cacko.Jeszcze raz gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #932 Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Przedstawiam zegar po zakończonej mojej renowacji w skrzyni numer 327 Tarcza o średnicy 20 cm ,mechanizm numer 319588 z rzadko spotykaną zawieszką,którą lenzkirch stosował w latach sześćdziesiątych XIX wieku.Skrzynia w całości zachowana w oryginale łącznie ze sterczynkami. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #933 Napisano 22 Stycznia 2014 kolejne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docent 1 #934 Napisano 22 Stycznia 2014 Piękny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #935 Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Broda skrzyni z oryginalną odlaną sterczynką.ciekawy wieszak z wybitym patentem DRP z 1878 roku Edytowane 22 Stycznia 2014 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #936 Napisano 22 Stycznia 2014 Lewy bok ze ścianą w pracowni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #937 Napisano 22 Stycznia 2014 Pieczęć na plecach + mechanizm z zawieszką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #938 Napisano 22 Stycznia 2014 Numer mechanizmu powtórzony na tarczy.Ciekawe zakończenie patyka ze śrubką ,która ściska wahadło z zawieszką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #939 Napisano 22 Stycznia 2014 Połączone wahadło z zawieszką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #940 Napisano 22 Stycznia 2014 PięknyDzięki ja też tak uważam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #941 Napisano 22 Stycznia 2014 Noooo Panie Franciszku ładnie tam u Pana na pięterku. Mianujemy Ciebie Wielkim Lenzkiriuszem z Żar. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #942 Napisano 22 Stycznia 2014 Dzięki ja też tak uważamFranku, dech zapiera... Czym barwiłeś skrzynię? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #943 Napisano 22 Stycznia 2014 Była od zawsze czarna.Jak ją otrzymałem była pomalowana grubym pędzlem czarną politurą.Wszystko zdzierałem i równałem papierem 400 póżniej 800 a na końcu wełna stalową 000 oraz dodatkowo kładłem politurę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #944 Napisano 22 Stycznia 2014 Noooo Panie Franciszku ładnie tam u Pana na pięterku. Mianujemy Ciebie Wielkim Lenzkiriuszem z Żar.Następnym razem pokarzę kawałek prawej strony pracowni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomass 5 #945 Napisano 22 Stycznia 2014 Muszę przyznać, że masz fach w ręku, wyszedł zaje..fajnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #946 Napisano 22 Stycznia 2014 Szczere gratulacje. Piękny i dostojny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #947 Napisano 22 Stycznia 2014 Szczere gratulacje. Piękny i dostojny.Dzięki Leszku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2094 0 #948 Napisano 22 Stycznia 2014 Cudo panie rank prosimy o zdjęcia pracowni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #949 Napisano 23 Stycznia 2014 Następnym razem pokarzę kawałek prawej strony pracowni.To supper. Czy te wiszczace mechanizmy to magazynek czesci zamiennych lub te do skompletowania?Swietny pomysl - zawsze przed oczami i przypomina co potrzebne. A moze roboty w toku....? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #950 Napisano 23 Stycznia 2014 Następnym razem pokarzę kawałek prawej strony pracowni.bardzom ciekawa twojej pracowni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach