kiniol 2281 #1626 Napisano 4 Października 2018 Kornik...k... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wosiu24 1 #1627 Napisano 4 Października 2018 no kornik ku... jest wszędzie, ale cała okleina jest do wymianyi na bokach i na drzwiach, chyba nie ma sensu się nad tym produkować i łatać bo wyjdzie dalmatyńczyk. Chyba lepiej i prościej całość położyć od nowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1628 Napisano 5 Października 2018 no kornik ku... jest wszędzie, ale cała okleina jest do wymianyi na bokach i na drzwiach, chyba nie ma sensu się nad tym produkować i łatać bo wyjdzie dalmatyńczyk. Chyba lepiej i prościej całość położyć od nowaJak kornika nie ma , to w otworki wstrzyknąć wzmacniacze drewna i zaklajstrować je ( na forum dużo pisze , co i jak można ) A okleina , no to sam oceń , jak lepiej . Dobrze ,... jak będzie to zegar po poważnej renowacji . Gorzej ,... jak ktoś będzie miał wątpliwości , czy to oryginał , czy podróba .Jak trzeba , bo nie do uratowania i w ogóle masakra , to zmień , ale dobierz podobną . Na pewno się uda !!! Powodzenia !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1629 Napisano 5 Października 2018 Zrób sobie dokumentację zdjęciową z takiego "remonciku" i zarchiwizuj - przyda się na 100%.Ps. uważam że fornir zewnętrzny nie jest w tragicznym stanie, do uratowania, a z próchnem i kornikiem to betka ...powodzenia 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1630 Napisano 5 Października 2018 Kornik...k...Ja tam nie widze kornika ..... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wosiu24 1 #1631 Napisano 5 Października 2018 (edytowane) Ja tam nie widze kornika ..... przwdopodobnie będę chciał uzyskać coś takiego?wzór jaśniejszej a kolory z ciemniejszejTe rzeźby to drewno czy możliwe że garsso? Edytowane 5 Października 2018 przez wosiu24 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1632 Napisano 5 Października 2018 Wielce możliwe, że gesso. Mam Lenzkircha z lat 70, który obklejony jest wyłącznie odlewami. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1633 Napisano 5 Października 2018 Widziałem kiedyś taką miniaturę na aukcji w Bristolu. Ozdoby były z gesso, zainteresowało mnie to i dobrze pamiętam. Od wczoraj szukam zdjęć, jednak musiały przepaść ze starym dyskiem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wosiu24 1 #1634 Napisano 5 Października 2018 stan aktualny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1635 Napisano 5 Października 2018 100% gesso. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1636 Napisano 6 Października 2018 Ja tam nie widze kornika ..... Amatorzy, Janek... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1637 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Idzie kornik do Obornik, skrzynkę dziurek niesie...A ten kornik, ten niesfornik to kołatek przecie.. Taki mało finezyjny mój "poemat" - nie na temat ☺ Edytowane 6 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1638 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Wielu myśli nad wierszykiem, takim jak ten Twój...A kołatków, ich zegary, wpieprza cały rój...Mi na usta, zaś się ciśnie, słowo no i ch... Edytowane 6 Października 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1639 Napisano 6 Października 2018 Bądź podobny do Teresy Matkinie zatruwaj, nie zalepiaj skrzynekczyniąc zacny ten uczynekżycia dar pozyszczą twe kołatki 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1640 Napisano 6 Października 2018 Woroniecki.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1641 Napisano 6 Października 2018 Woroniecki zez WarszawyNie przewidział jednej sprawyJego skrzynki żrą kołatkiChrupiąc za dnia oraz nocąJeszcze się bezczelnie kocą... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1642 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) I w tym temacie i stylu "... Jeśli po tym rzucie oka na zadania i trudności hagiografii zapytamy, co się na tym polu u nas robi, to będziemy musieli niestety dać bardzo smutną odpowiedź. Nie robi się nic! ..."Cudu nie będzie ... kołatki i spuszczele trupem padły w mym domu. Korniki w lesie się dobrze mają. ...aż się "połezyja" kołatkowa rozwinęła Edytowane 6 Października 2018 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1643 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Ty kołatku - świnio jedna..Ja przez ciebie, taka biedna! I Beckera, i EndleraMorda twoja je pożera,We dnie, w nocy i od święta,Każden antyk cię pamięta...Terpentyną cię podleję,Choć już sama całkiem mdlejęAle ty - hen w cholerę! Edytowane 6 Października 2018 przez Yodek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1644 Napisano 6 Października 2018 Gosia - mówię Ci MIstrzu ! (lepiej brzmi niż mistrzyni) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1645 Napisano 6 Października 2018 O kurde... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1646 Napisano 6 Października 2018 Mistrzowie są zarezerwowani dla Was, a Kiniol (nie zdrabniam tu ;-) )trzaska lepsze kawałki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1647 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Srało babsko w garczek, ręcznie malowanydoopa jej warczała jak stare organy... Aaaa to nie o kołatku, przepraszam... Gośka jesteś bośka... Edytowane 6 Października 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1648 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Ale czaderski rym.. no takich to ja nie umiem :-D Zaraz nas przechrzczą bo to temat do "doopy Martyny" - Edytowane 6 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1649 Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Świetny ten Lenzkirch, zawsze takiego chciałem mieć przez tę zawadiacką dziurkę na boczku i taki totalnie bez ładu i składu mechanizm... Z resztą to mechanizm Japy...bez papy... W ogóle te Lenze są świetne... I ajerkoniak własnej roboty jest świetny... Edytowane 6 Października 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1650 Napisano 6 Października 2018 Nie pij już proszę???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach