Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

Zegar nie jest mój, więc wiesz... Miał zostać sprzedany, żeby właściciel mógł kupić sobie nowego BP, ale zabierał się do tego jak pies do jeża. W końcu, po renowacji, jest znów w użyciu. Bardzo się cieszę, że się go pozbyłem z tego depozytu :)

Ale dobrze rozumiem Konrad W?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Dobrze rozumiesz. Właściciel jest bardzo zadowolony.

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tutaj ostatnio cicho. Trzeba trochę podnieść temat do góry :)

Inżynier.

d9e5c93bfd5d3bc270be59aff2987f2b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Trochę zdjęć BP z podziękowaniami dla JFS od właściciela - "za***isty pasek" .

fb8f75edc368544e4b2afb2b1fe47742.jpg7abf179481699563777a02000758e5be.jpg47481aa5124b4531611490f6cbdb6b39.jpg75920070adbf2ce00295a52a93bb6e2c.jpg7e98285c18d451642e8f7208a3ef6400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Big pilot!!! Uwielbiam i w końcu dorwę go do kolekcji. Będzie się świetnie uzupełniał z mniejszym bratem:)

post-96513-0-82154200-1543354983_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zamieni swojego IWC na nowego Tag Heuer Carrera 7 twin time? Raz przymierzony, kupiony w PL, możliwa dopłata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy dysponuje może ktoś katalogami z lat 1940-1942? Najlepiej w wersji elektronicznej ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny ten niebieski pilot :wub:

Czy ktoś zamieni swojego IWC na nowego Tag Heuer Carrera 7 twin time? Raz przymierzony, kupiony w PL, możliwa dopłata

Nie sadze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z tu obecnych ma może wiedzę odnośnie tego gdzie należałoby serwisować zegarek z komplikacją perpetual calendar. Jak rozumiem tak skomplikowany mechanizm zapeene wymaga już wysłania zegarka do IWC? Czy ktoś ma w ogóle pojęcie jaki mógłby być potencjalny koszt takiego serwisu? Jednym z moim marzeń jest posiadanie w kolekcji zegarka z wiecznym kalendarzem - taki np bigpilot top gun, którego można znaleźć na bazarku:) Jednak zegarek używany to zapewne i serwis po zakupie...i o ile zmodyfikowany 7750 z mojego pilot chrono to "drobnostka" to podejrzewam, że serwis takiego bigpilota z kalendarzem to już gruby temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis w IWC to okolo 1000 euro, natomiast nie powinno być problemu z serwisem w Wwie u któregoś z zegarmistrzów ktorzy wiedzą w czym rzecz.

BTW perpetuala IWC Kurt Klauss też zaprojektował na bazie 7750.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis w IWC to okolo 1000 euro, natomiast nie powinno być problemu z serwisem w Wwie u któregoś z zegarmistrzów ktorzy wiedzą w czym rzecz.

BTW perpetuala IWC Kurt Klauss też zaprojektował na bazie 7750.

Dzięki za info. Z jednej strony cieszy mnie to, że cena nie jest jakaś niewyobrażalna, ale z drugiej strony...trochę się rozczarowałem faktem, że jest to kompilacja na bazie 7750. Oczywiście nie widzę nic złego w tym fakcie, natomiast nigdy się nie zagłębiałem w techniczną stronę wiecznego kalendarza i po prostu miałem w głowie wizję niewyobrażalnego wręcz kunsztu zegarmistrzowskiego, a to gryzie mi się z bazowaniem na tak popularnym mechanizmie. Trochę... mi ti zniszczyłeś;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj opracowania nt tego jak Kurt Klauss pracował nad tym mechanizmem, to ciekawe i pewnie zmieni Twoje błędne wyobrażenia nt. "Fajności" tego mechanizmu. Na tamte czasy i możliwości to była nie lada sprawa i Klauss się świetnie wywiązał z zadania.

Ps. Komplikacji nie kompilacji ;)

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Trochę zdjęć BP z podziękowaniami dla JFS od właściciela - "za***isty pasek" .

fb8f75edc368544e4b2afb2b1fe47742.jpg7abf179481699563777a02000758e5be.jpg47481aa5124b4531611490f6cbdb6b39.jpg75920070adbf2ce00295a52a93bb6e2c.jpg7e98285c18d451642e8f7208a3ef6400.jpg

Poznaję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Poznaję :D

Tak, poddawałeś go obróbce ;) Jednak teraz już nie jest taki piękny. Od tego czasu Waldi zdążył już zaliczyć parę futryn i półek ;) A to znaczy że nosi, i to dość intensywnie. O to właśnie chodziło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-105813-0-95646100-1543682177_thumb.jpg77 lat...z czego 60 lezal..czas zaczac nosic..post-105813-0-21720500-1543681998_thumb.jpg

tylko serwis i czysczenie zaliczyl

Edytowane przez molar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Coś tu ostatnio wysypało dziadkowymi zegarkami... Ale za to jakimi... Świetne egzemplarze, Panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokolenie kitrajace wszystko pomalu wymiera...to i dobra  na rynek wracaja...za 50 lat kolejna zmiana warty ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

pokolenie kitrajace wszystko pomalu wymiera...to i dobra na rynek wracaja...za 50 lat kolejna zmiana warty ..

No to chyba wtedy dużo stali pojawi się na rynku wtórnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Odgrzewam kotleta na wielkiej patelni (ze świetlowką w centrum).c25097b2f3fcb0f2743d8f359386fb64.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy czwartku był graal na nadgarstku.. ?.Nie poznaję Cię Hubercie... ;)  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi