Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Rekomendowane odpowiedzi

Przewietrzyłem Staruszka. Chyba zostanie forever
20250830_092623.thumb.jpg.647a5a535ca1e314f946bb2950fd25d3.jpg

On taki odświeżony czy od nowości ? Pokaż mechanizm jak możesz Też myślałem o tym, że fajnie by było mieć w kolekcji jakąś fajną kieszonkę - jedną, wybraną, z jakiejś fajnej manufaktury 🫠

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie podoba mi się złota koperta, ale przeżyłbym ten dyskomfort 😉

Screenshot_20250906_120809_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, gdyby ktoś szukał - mam MARKA XVIII do oddania w dobre ręce -  FULL set z Apartu. Szczegóły na priv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250920_133139.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_2422.thumb.jpeg.3ca44350a1f77eba94b76dbcafe0b20f.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś chce zakończyć swoją związek z aquatimerem z dokumentami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miał ktoś z was do czynienia z tym wiecznym kalendarzem ? Może ktoś z was przymierzał ? 
IMG_4442.thumb.jpeg.7ae00bdb29faa126ac2d85018f78bc69.jpeg
IMG_4443.thumb.jpeg.37f75e3536bf8ace4e69b3eb51441e58.jpeg

Ja mam z nim do czynienia, co 2-3 dzień widzę go na chrono Obserwuje podobny model, ale 7-daysa bez kalendarza. Chodził mi po głowie, ale jak forumowy kolega mi pokazał, że serwis tego zegarka, to ok 10K PLN, to trochę emocje opadły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ja mam z nim do czynienia, co 2-3 dzień widzę go na chrono emoji38.png Obserwuje podobny model, ale 7-daysa bez kalendarza. Chodził mi po głowie, ale jak forumowy kolega mi pokazał, że serwis tego zegarka, to ok 10K PLN, to trochę emocje opadły emoji6.png

Tak zgadza się też znalazłem jeden model i był akurat po serwisie a na potwierdzeniu widniała kwota 2.000£ z groszem także jest moc 👊 nawet chcąc zaoszczędzić to bałbym się chyba oddać go do normalnego zegarmistrza wątpię żeby którykolwiek się podjął jego serwisowania, ta busola jest przepotężna chciałbym poczuć jak leży na nadgarstku, ten ze zdjęcia nowy kosztuje jakieś 40.000£ 🤪 ake musi być ciężki to tak jak by ci pewnie sztabkę złota do łapy przywiązali 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam z nim do czynienia, co 2-3 dzień widzę go na chrono emoji38.png Obserwuje podobny model, ale 7-daysa bez kalendarza. Chodził mi po głowie, ale jak forumowy kolega mi pokazał, że serwis tego zegarka, to ok 10K PLN, to trochę emocje opadły emoji6.png

Podobają mi się wieczne kalendarze, ładne zegarki ale koszty naprawy serwisu są ogromne tak dla przykładu ci powiem, że miałem Blancpaina Villeret za którego zapłaciłem 3.200£ podczas ustawiania daty doszło do zablokowania mechanizmu, żaden zegarmistrz w uk nie chciał podjąć się naprawy musiałem go oddać do autoryzowanego serwisu Blancpain w Londynie po miesiącu wysłali mi pokwitowanie to zdębiałem, musiałem to zapłacić i odebrać ten zegarek ale sprzedałem go niech ktoś inny się nacieszy 🤭 do czasu aż się coś nie zepsuje 👌serwis i naprawa był wart prawie tyle co sam zegarek 2.100£ 

IMG_4446.jpeg

Wiele razy widziałem, że Wojewódzki jest miłośnikiem tych IWC no ale on nie jest taki biedny jak my jego stać na ten serwis 😀

IMG_4448.jpeg

IMG_4447.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak zgadza się też znalazłem jeden model i był akurat po serwisie a na potwierdzeniu widniała kwota 2.000£ z groszem także jest moc nawet chcąc zaoszczędzić to bałbym się chyba oddać go do normalnego zegarmistrza wątpię żeby którykolwiek się podjął jego serwisowania, ta busola jest przepotężna chciałbym poczuć jak leży na nadgarstku, ten ze zdjęcia nowy kosztuje jakieś 40.000£ ake musi być ciężki to tak jak by ci pewnie sztabkę złota do łapy przywiązali

Na chrono widziałem jednego handlarza z Czech. Wystawiał go chyba za 78K PLN. Z pudełkiem, ale chyba był bez dokumentów. Dobra cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Undziak napisał(-a):

Chodził po głowie aż w końcu wylądował na ręku i został:) Mój pierwszy Iwucek. Mogłem wybrać między wersją starszą i nowszą, wybrałem starszą (ponoć ostatnia nowa sztuka w Europie).

To wersja starsza, którą kupiłem:

IMG_7407.JPG

IMG_E7396.JPG

A ta to nowsza wersja:

IMG_7362x.jpg

A w perspektywie może coś takiego:)

IMG_E7376.JPG

@Piotr Piątkowski Ci tego zakupu nie daruje. 😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Undziak napisał(-a):

A z jakiego powodu?:) też chciał tą sztukę? :)

Taką lub bardzo podobną. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Taką lub bardzo podobną. 

Ten model chyba w tamtym roku jeszcze wychodził a teraz już nowsze z nieco innym odcieniem cyferblatu i nieco innymi indexami. Może gdzieś jeszcze się zachowały niedobitki. Mi powiedziano, że u producenta też nie ma. Trzeba szukać. Używki chyba jedna widziałem.

A ja poszedłem po zupełnie inny zegarek a przypadkiem wszedłem do butiku - takie to koleje losu.

Edytowane przez Undziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Undziak napisał(-a):

Chodził po głowie aż w końcu wylądował na ręku i został:) Mój pierwszy Iwucek. Mogłem wybrać między wersją starszą i nowszą, wybrałem starszą (ponoć ostatnia nowa sztuka w Europie).

IMG_7407.JPG

IMG_E7396.JPG

A ta to nowsza wersja:

IMG_7362x.jpg

IMG_E7376.JPG

Bardzo fajnie się prezentuje, nie dziwię się że został 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten IWC jest elegancki, pasuje do garnituru ale jak najbardziej do dżinsów i koszuli a tak chodzę najczęściej. Chyba sprzedam Montblaca teraz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_7407.thumb.JPG.e90463c5dca35be1e734969716f5843a.JPG
IMG_E7396.thumb.JPG.4b779eef91080d7230da1ded906fb7a0.JPG

A ta to nowsza wersja:
IMG_7362x.thumb.jpg.468cb436736485cf2dc2dcd6e08a7882.jpg

IMG_E7376.thumb.JPG.2961dccb1fb415f61076260c83a50121.JPG

Masz ref jednobębnową czy dwu ? Napisz jak z dokładnością chodu Gratulacje i niech cieszy
[mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention] Ci tego zakupu nie daruje.

Ja poluje na wersję w złotej kopercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To werk 52010, więc dwa bębny. Z dokładnością poczekajmy, wczoraj ustawiłem, trochę ponosiłem i poczekam parę dni aż zejdzie do rezerwy. Nie oczekuję zbyt dobrych wyników jak to bywa przy dużej rezerwie chodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi