Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość 0.1

Citizen BJ2111-08E

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 0.1

citizen-bj2111-08e-012_zpsdf301d98.jpg

citizen-bj2111-08e-004_zps5c7b2b69.jpg

citizen-bj2111-08e-010_zpsae9eaaa7.jpg

citizen-bj2111-08e-009_zpsdec4d26d.jpg

citizen-bj2111-08e-005_zpsbe023e9a.jpg

citizen-bj2111-08e-007_zps9a1aed4f.jpg

citizen-bj2111-08e-003_zps907f8165.jpg

citizen-bj2111-08e-008_zpsf01983ec.jpg

citizen-bj2111-08e-006_zps7c26759f.jpg

citizen-bj2111-08e-011_zps12284a3a.jpg

citizen-bj2111-08e-002_zpsf9f7e5af.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny sprzęt - moje gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcia bardzo fajnego zegarka.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Dzieki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo wiadomo :D Ale Citek przeekozacki :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny kawał klocka. :)

Koperta mimo słusznej grubości wydaje się wygodna już z samego wyglądu jej wyprofilowania. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry jest :) Jak on gruby ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najładniejszy Citizen!!!!! Co to jest to wybrzuszenie z lewej strony?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to czasem głębokościomierz?

Sam zegarek nie do końca w moim stylu, ale robi wrażenie. A zdjęcia- mistrzostwo świata.

keep cool but care

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo wiadomo :D Ale Citek przeekozacki :)

Dzieki :)

Konkretny sprzet! Nie ma lipy.

Fajny kawał klocka. :)

Koperta mimo słusznej grubości wydaje się wygodna już z samego wyglądu jej wyprofilowania. :)

Dokladnie, pomimo swojej wagi (143 gram) nie czuc jej, a to dzieki bardzo wygodnemu pasku, kopercie oraz dekielku - ktory jest wypukly.

Zegrek nie wierzga sie po nadgarstku tylko lezy na nadgarstku niczym przyklejony.

Dobry jest :) Jak on gruby ?

Ano jest :) dzieki

16mm

Dzieki ^_^

To kratka sciekowa :D znaczy sie sensor od glebokosciomierza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Nie jest to czasem głębokościomierz?

Sam zegarek nie do końca w moim stylu, ale robi wrażenie. A zdjęcia- mistrzostwo świata.

Na zywo naprawde wyglada swietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No świetny jest!! Chociaż największe wrażenie zrobiło to zdjęcie nadgarstkowe z innego wątku. Wrzuć je też tutaj, please ...bo cały czas myślę czy to nie jest mój następny zakup....a może w wersji pomarańczowej... ;)

Jedyne co mnie trochę powstrzymuje, to takie wrażenie, że te wskazówki i indeksy to takie plastikowe wrażenie robią jak np w casio edifice...ale tarcza i kratka ściekowa...mniami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi czy pasek nie za długi? Miałem kiedyś takiego prostego promastera z GMT i pamiętam że w żadnym innym zegarku nie spotkałem tak długiego paska (przy czym jest on takiej konstrukcji że gdybym go przyciął na końcu to głupio by to wyglądało)?

pozdr i gratuluję super nabytku:)

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem wczoraj na żywo i przyznam że Citek robi wrażenie bardzo dobre. Gratuluje !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Świeżość i energia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

No świetny jest!! Chociaż największe wrażenie zrobiło to zdjęcie nadgarstkowe z innego wątku. Wrzuć je też tutaj, please ...bo cały czas myślę czy to nie jest mój następny zakup....a może w wersji pomarańczowej... ;)

Jedyne co mnie trochę powstrzymuje, to takie wrażenie, że te wskazówki i indeksy to takie plastikowe wrażenie robią jak np w casio edifice...ale tarcza i kratka ściekowa...mniami ;)

Dziekuje :)

To pierwsze zdjecie nadgarstkowe jest nieudane ;) , zrobie lepsze to wrzuce na forum.

Wskazowki, indeksy na zywo wygladaja naprawde bardzo ladnie i super komponuja sie z cala reszta elementow na tarczy - wykonanie jest porzadne, jak to w serii Promaster - nie ma sie do czego przypi$%&lic.

Jesli masz mozliwosc to obejrzyj go gdzies na zywo.

A powiedz mi czy pasek nie za długi? Miałem kiedyś takiego prostego promastera z GMT i pamiętam że w żadnym innym zegarku nie spotkałem tak długiego paska (przy czym jest on takiej konstrukcji że gdybym go przyciął na końcu to głupio by to wyglądało)?

pozdr i gratuluję super nabytku:)

Dziekuje jest super! ^_^

Pasek w tym modelu jest ok - ja zapinam go w polowie tj. 6 dziurka (w sumie jest ich 11).

W innych wersjach to tak jak piszesz pasek moze byc dluzszy - mialem na rece BN085-01E (ponizej foto), pasek byl dluzszy.

BN085-01E-003_zpse4a3530c.jpg

Oglądałem wczoraj na żywo i przyznam że Citek robi wrażenie bardzo dobre. Gratuluje !!!

Tez go wczesniej gdzies widzialem na wystawie i wydawal mi sie za duzy w porownainiu do powyzszego BN085-01E, a wcale tak nie jest :)

Świeżość i energia!

:rolleyes: o tak, nie ma nudy! (nastepnym razem dam plusa za post, bo na forum jest jakies durne ograniczenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle zdjęcia bardzo dobre . Zegarek robi wrażenie , widać ze kawał zegara.

Kratką ściekowa , jak to nazwałeś , skojarzyla mi sie z kratką wentylatora :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

citizen-bj2111-08e-015_zps67d04fcf.jpg

citizen-bj2111-08e-016_zps13d6f39e.jpg

citizen-bj2111-08e-013_zps9028212b.jpg

citizen-bj2111-08e-017_zps4d086121.jpg

citizen-bj2111-08e-018_zps947f8dd1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Odchylka miesieczna: +7 sekund (norma +/-15 sekund)

citizen-bj2111-08e-019_zpsd040f16a.jpg

citizen-bj2111-08e-021_zpsaf04e22e.jpg

citizen-bj2111-08e-022_zps654edf23.jpg

citizen-bj2111-08e-023_zps9bf1d693.jpg

citizen-bj2111-08e-024_zpse5cc2365.jpg

citizen-bj2111-08e-025_zpsc2b55f9c.jpg

citizen-bj2111-08e-026_zps41f1951e.jpg

citizen-bj2111-08e-028_zps7ca68eb3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie . Posiadam citizena bj 2111-08 e . Mam pytanie do Szańownych forumowiczów . Nie ńosze go za często . Dziś sprawdzałem datę i na citku wyświetliło 10 .03 a powinno 13.03 ! Czy ten Model tak ma ze wzgledu na Luty ? Dziekuje za pomoc . Pozdrawiam Zbigniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo on ma tylko Eco Drive. Nie ma synchronizacji. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy może któryś z forumowiczów posiada instrukcję obsługi po polsku do w/w zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      OBNIŻKA                                      

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm.

Do sprzedania oferuję zegarek w świetnym stanie OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm, Ref. 210.30.42.20.10.001. Jest to referencja na bransolecie. Do zegarka można spokojnie dokupić pasujący pasek kauczukowy, zarówno oryginalny Omegi jak i tańsze ale świetnej jakości gumy innych producentów.

Myślę, że to jeden z tych zegarków, które nie wymagają specjalnej prezentacji. To jeden z popularniejszych i najbardziej docenianych modeli Omegi. Świetnie sprawdzi się zarówno jako zegarek casualowy na co dzień jak i wakacyjny, któremu niestraszne przygody w wodzie.
      Poniżej link to przedmiotowej referencji na stronie producenta.

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422010001?q=210.30.42.20/10.001

Zegarek jest w bardzo dobrym/ wyśmienitym stanie. Załączone do oferty zdjęcia mają na celu ukazanie wszystkich dostrzeżonych mankamentów wynikających z noszenia. Większość z nich jest mało widoczna i wymaga dokładnego przyjrzenia się lub szczególnego doświetlenia.
      Sprzedawany zestaw jest kompletny. Zawiera wszystkie, pudełka, karty, etui na karty, instrukcję i fakturę zakupu.

Dane techniczne:
      Referencja:                               210.30.42.20.10.001
      Średnica:                                  Ø 42mm
      Grubość:                                  13,56mm
      L2L:                                          49,93mm
      Waga:                                      198g (bransoleta)
      Koperta:                                   Stal
      Bezel:                                       Ceramikal
      Szkiełko:                                   Szkło szafirowe z obustronną powłoką AR
      Dekiel:                                      Szkło szafirowe
      Napęd:                                     Automatyczny, Omega 8800
      Rezerwa chodu:                        55h
      Data:                                        tak
      Wodoszczelność:                      30 ATM
      Rozmiar paska/ bransolety:        20mm

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 25/10/2022 u oficjalnego sprzedawcy Omegi w Hiszpanii. Od tego czasu biegnie 5 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Tak więc pozostaje prawie 2 lata aktywnej gwarancji.

Stan wizualny:
      8.5-9/10
      Podana ocena jest moim zdaniem bardzo zachowawcza. Zegarek jest używany, ale w bardzo dobrym stanie. Był noszony z poszanowaniem. Wyszczególniony poniżej opis wynika ze zwykłego noszenia. Mi.in możliwe włoskowate płytkie ryski na polerowanych    elementach. Te można bez problemu zniwelować ale przy noszeniu zaraz pojawią się nowe.
      Koperta:
      Bardzo dobra+ Możliwe nieliczne mikro-ryski na polerowanych płaszczyznach. Osobiście zauważyłem jeden „punkcik” (może 0.25mm) na lewym górnym uchu blisko krawędzi. Nie wiem, kiedy ten powstał a nawet czy nie było go już w momencie, kiedy kupowałem zegarek.
      Bransoleta:       
      Bardzo dobra+ Kilka płytkich rysek na zapięciu. Nie uniknionych przy noszeniu zegarka i tzw. Desk-divingu. Bez problemu do usunięcia. Ryski są ledwo widoczne. Zrobiłem specjalne zdjęcie, gdzie ustawiłem światło i zegarek tak aby były one widoczne, jednoczenie są przejaskrawione. Jestem przekonany, że potencjalny kupiec uzna, iż są one nieistotne. Bransoleta jest skrócona na nadgarstek 19,5cm. Są dodatkowe ogniwa: 1 pełne i 2 połówki.
      Szkiełko:           
      Bez skaz.
      Dekiel:              
      Bez skaz.
      Pasek:             
       -----------

Cena:
      17500PLN  (do negocjacji*) z przesyłką z Austrii. Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 6500EUR

Istnieje bardzo ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
      *Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez thommas001
      Witam,

Czy wg waszej wiedzy można kupić model AQ4080-52E w Unii Europejskiej czy pozostaje tylko Chrono24?

Tomek
    • Przez mikeone
      Witam forumowiczów,

Może ktoś ma oryginalną bransoletę do Citizena NY0040 i jej nie potrzebuje (bo wymienił sobie na pasek / inną bransoletę) - wtedy ja chętnie odkupię za jakąś rozsądną cenę. Czekam na info na PW.

Michał
    • Przez ledr
      Sinn U2 W LE 
      Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
      Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
      Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
      Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
      Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
      Cena: REZERWACJA
      Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).

• Przez beriam
      Obecnie mam trzech obywateli na oku i jak zawsze kolejny dylemat zakupowy 🤫
      - BN0118-12L
      - PMD56-2952
      - BN0241-59H

Od zawsze jakoś przemawiały do mnie modele Tough,Land i Ray Mears.

Konstruktywne sugestie mile widziane 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.