Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość 0.1

Citizen BJ2111-08E

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 0.1

citizen-bj2111-08e-012_zpsdf301d98.jpg

citizen-bj2111-08e-004_zps5c7b2b69.jpg

citizen-bj2111-08e-010_zpsae9eaaa7.jpg

citizen-bj2111-08e-009_zpsdec4d26d.jpg

citizen-bj2111-08e-005_zpsbe023e9a.jpg

citizen-bj2111-08e-007_zps9a1aed4f.jpg

citizen-bj2111-08e-003_zps907f8165.jpg

citizen-bj2111-08e-008_zpsf01983ec.jpg

citizen-bj2111-08e-006_zps7c26759f.jpg

citizen-bj2111-08e-011_zps12284a3a.jpg

citizen-bj2111-08e-002_zpsf9f7e5af.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny sprzęt - moje gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne zdjęcia bardzo fajnego zegarka.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Dzieki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo wiadomo :D Ale Citek przeekozacki :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny kawał klocka. :)

Koperta mimo słusznej grubości wydaje się wygodna już z samego wyglądu jej wyprofilowania. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry jest :) Jak on gruby ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najładniejszy Citizen!!!!! Co to jest to wybrzuszenie z lewej strony?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to czasem głębokościomierz?

Sam zegarek nie do końca w moim stylu, ale robi wrażenie. A zdjęcia- mistrzostwo świata.

keep cool but care

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo wiadomo :D Ale Citek przeekozacki :)

Dzieki :)

Konkretny sprzet! Nie ma lipy.

Fajny kawał klocka. :)

Koperta mimo słusznej grubości wydaje się wygodna już z samego wyglądu jej wyprofilowania. :)

Dokladnie, pomimo swojej wagi (143 gram) nie czuc jej, a to dzieki bardzo wygodnemu pasku, kopercie oraz dekielku - ktory jest wypukly.

Zegrek nie wierzga sie po nadgarstku tylko lezy na nadgarstku niczym przyklejony.

Dobry jest :) Jak on gruby ?

Ano jest :) dzieki

16mm

Dzieki ^_^

To kratka sciekowa :D znaczy sie sensor od glebokosciomierza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Nie jest to czasem głębokościomierz?

Sam zegarek nie do końca w moim stylu, ale robi wrażenie. A zdjęcia- mistrzostwo świata.

Na zywo naprawde wyglada swietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No świetny jest!! Chociaż największe wrażenie zrobiło to zdjęcie nadgarstkowe z innego wątku. Wrzuć je też tutaj, please ...bo cały czas myślę czy to nie jest mój następny zakup....a może w wersji pomarańczowej... ;)

Jedyne co mnie trochę powstrzymuje, to takie wrażenie, że te wskazówki i indeksy to takie plastikowe wrażenie robią jak np w casio edifice...ale tarcza i kratka ściekowa...mniami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi czy pasek nie za długi? Miałem kiedyś takiego prostego promastera z GMT i pamiętam że w żadnym innym zegarku nie spotkałem tak długiego paska (przy czym jest on takiej konstrukcji że gdybym go przyciął na końcu to głupio by to wyglądało)?

pozdr i gratuluję super nabytku:)

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem wczoraj na żywo i przyznam że Citek robi wrażenie bardzo dobre. Gratuluje !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Świeżość i energia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

No świetny jest!! Chociaż największe wrażenie zrobiło to zdjęcie nadgarstkowe z innego wątku. Wrzuć je też tutaj, please ...bo cały czas myślę czy to nie jest mój następny zakup....a może w wersji pomarańczowej... ;)

Jedyne co mnie trochę powstrzymuje, to takie wrażenie, że te wskazówki i indeksy to takie plastikowe wrażenie robią jak np w casio edifice...ale tarcza i kratka ściekowa...mniami ;)

Dziekuje :)

To pierwsze zdjecie nadgarstkowe jest nieudane ;) , zrobie lepsze to wrzuce na forum.

Wskazowki, indeksy na zywo wygladaja naprawde bardzo ladnie i super komponuja sie z cala reszta elementow na tarczy - wykonanie jest porzadne, jak to w serii Promaster - nie ma sie do czego przypi$%&lic.

Jesli masz mozliwosc to obejrzyj go gdzies na zywo.

A powiedz mi czy pasek nie za długi? Miałem kiedyś takiego prostego promastera z GMT i pamiętam że w żadnym innym zegarku nie spotkałem tak długiego paska (przy czym jest on takiej konstrukcji że gdybym go przyciął na końcu to głupio by to wyglądało)?

pozdr i gratuluję super nabytku:)

Dziekuje jest super! ^_^

Pasek w tym modelu jest ok - ja zapinam go w polowie tj. 6 dziurka (w sumie jest ich 11).

W innych wersjach to tak jak piszesz pasek moze byc dluzszy - mialem na rece BN085-01E (ponizej foto), pasek byl dluzszy.

BN085-01E-003_zpse4a3530c.jpg

Oglądałem wczoraj na żywo i przyznam że Citek robi wrażenie bardzo dobre. Gratuluje !!!

Tez go wczesniej gdzies widzialem na wystawie i wydawal mi sie za duzy w porownainiu do powyzszego BN085-01E, a wcale tak nie jest :)

Świeżość i energia!

:rolleyes: o tak, nie ma nudy! (nastepnym razem dam plusa za post, bo na forum jest jakies durne ograniczenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle zdjęcia bardzo dobre . Zegarek robi wrażenie , widać ze kawał zegara.

Kratką ściekowa , jak to nazwałeś , skojarzyla mi sie z kratką wentylatora :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

citizen-bj2111-08e-015_zps67d04fcf.jpg

citizen-bj2111-08e-016_zps13d6f39e.jpg

citizen-bj2111-08e-013_zps9028212b.jpg

citizen-bj2111-08e-017_zps4d086121.jpg

citizen-bj2111-08e-018_zps947f8dd1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Odchylka miesieczna: +7 sekund (norma +/-15 sekund)

citizen-bj2111-08e-019_zpsd040f16a.jpg

citizen-bj2111-08e-021_zpsaf04e22e.jpg

citizen-bj2111-08e-022_zps654edf23.jpg

citizen-bj2111-08e-023_zps9bf1d693.jpg

citizen-bj2111-08e-024_zpse5cc2365.jpg

citizen-bj2111-08e-025_zpsc2b55f9c.jpg

citizen-bj2111-08e-026_zps41f1951e.jpg

citizen-bj2111-08e-028_zps7ca68eb3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie . Posiadam citizena bj 2111-08 e . Mam pytanie do Szańownych forumowiczów . Nie ńosze go za często . Dziś sprawdzałem datę i na citku wyświetliło 10 .03 a powinno 13.03 ! Czy ten Model tak ma ze wzgledu na Luty ? Dziekuje za pomoc . Pozdrawiam Zbigniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo on ma tylko Eco Drive. Nie ma synchronizacji. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy może któryś z forumowiczów posiada instrukcję obsługi po polsku do w/w zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez beriam
      Kupię j/w.
    • Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, noszony na zmianę z innym. Świetnie spisuje się w koło chałupy, na ryby, do lasu, zrobił kilkanaście tysięcy km na ciągniku siodłowym, towarzyszył na załadunkach i rozładunkach, słowem - nie boi się wyzwań, do tego był zakupiony i bardzo dobrze spełnia swoje zadanie. Pancerny nie jest, aczkolwiek jak na tę kilka przygód które przeżył, wygląda doskonale. Jedna ryska znajduje się na bezelu (nieobrotowym) na godzinie kwadrans po siódmej i jest widoczna pod pewnym kątem, starałem się ująć ową skazę na fotce, rysa znajduje się na prawo od czerwonej kreski. Na szkiełku dwie drobne ryski, na godzinie 11 oraz wpół do 12, nie ma jak ich ująć aparatem, są bardzo znikome i widoczne pod mocne światło z lampki, koperta również w dobrym stanie, polerowana, bez zadrapań i rys. Dekiel bez skaz. Wygodny gumowy pasek, przyjemnie pachnący, kiedyś oberwał psiknięciem perfum i od tamtej pory, nieprzerwanie, delikatnie nimi pachnie. W skali forumowej, dla bezpieczeństwa dam 7/10.

Lorus zakupiony 04.08.2023 przez pierwszego właściciela, następnie przeze mnie tutaj na bazarku około roku temu. W zestawie wszystko to co daje producent. Trochę specyfikacji:
      szkło mineralne, uszczelnienie na 10 atmosfer, korona typu push. Mechanizm y676c, nic innego jak przebrandowany seikowski 7s26 - ok 40h rezerwy chodu, brak stop sekundy i dokręcania z korony, za to dość popularny, prosty i punktualny. Noszony na codzień spieszy się takie 5 do 8 sekund, zależy w jakiej pozycji odkładamy go na noc. Nienoszony odpoczywa w rotomacie - werk nie ma zastojów. Będąc w rotomacie nieco przyspiesza - do 10-12 sekund na dobę. Wymiary: 42,3 mm b/k, 13,2 mm grubości, szerokość paska między uszami to 18 mm. L2L 48,4 mm. Max obwód nadgarstka to 20,5 cm. Na moim 17,5-18 centymetrowym nadgarstku, zegarek bardzo dobrze leży.

Całość do oddania za 250 zł. Koszt wysyłki wybranym przez Ciebie kurierem po Twojej stronie.  Paczkomat w cenie. Zapraszam do kontaktu, na pewno się dogadamy

Pozdrawiam, Maciej.

• Przez tt55
      Poszukuję tarczy do zegarka z pasującymi wskazówkami do Citizen mech. 5500 - z dniem i datą.
      Może być to stary zegarek z niedzialajacym mechanizmem z tymi częściami.
      Przykładowa tarcza na zdjęciu.

• Przez GostRado
      Dzień dobry 

Moją pasją jest kawa i wszystko, co jest z nią związane, co widać na zdjęciu. Myślę, że osiągnąłem już w tej dziedzinie "game over", no może prawie 😉 W razie pytań związanych z ziarnami kawy, młynkami, ekspresami i kawowymi akcesoriami służę pomocą 🙂 

Co do zegarków mam sprecyzowany gust. Kiedyś marzyłem o Louis Erard 1931 retrograde i Breitling blackbird. Obecnie najbardziej podobają mi się czarne zegarki: sportowe (mam Tissot Supersport Chrono i klasyczne szkieletowe ( posiadam Roamer competence skeleton). Od ponad 20 lat mam Citizena promaster, który dużo przeszedł perypetii i wciąż chodzi, jest niezniszczalny, a jedyna konserwacja to wymiana baterii.

Zapisałem się do Waszego forum, aby zdobyć "zegarkową" wiedzę dla samej przyjemności oraz w celu wykorzystania w przyszłości do zakupów zegarków. 

W Nowym Roku życzę Wszystkim  zdrowia, szczęścia i mnóstwa pieniędzy na zakupy wymarzonych zegarków!

Grzegorz 

PS
      Roamer, po zdobyciu dzięki Wam wiedzy, idzie na sprzedaż 🙂

• Przez enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, szafirowe szkło z wewnętrznym antyrefleksem.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Axios to inny projekt założyciela marki Zelos. Świetna specyfikacja, super wykonanie(porównywalne z Tag Heuer Aquaracerem), a do tego bardzo ciekawie wyglądający zegarek, polecam. 

Cena dla forumowiczów 1899zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.