-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez alex_k
Sprzedam,
piękny zegarek Breitling Aviator 8 B35 Automatic Unitime 43.
Zegarek zakupiony w maju 2022 roku w Aparcie, na 5-letniej gwarancji do maja 2027 r. Gwarancję można wydłużyć w Breitlingu za dopłatą na kolejne 3 lata.
Cena katalogowa w 2022 roku 35 200 zł, moja cena 17 000 zł.
Podstawowe dane:
średnica 43 mm
bransoleta Professional III
mechanizm in-house Breitling B35 z certyfikatem COSC
70 godzin rezerwy chodu
wodoszczelność 100 m
Zegarek używany wprawdzie na zmianę z innymi ale złapał trochę śladów. Koperta stan super, trzeba z bliska się przyjrzeć dopiero, że na polerowanym bezelu są otarcia od rękawów, na bransolecie i zapięciu widać trochę rysek - bransoleta łapie szybko. Zegarek według mnie jest w bardzo dobrym stanie, określiłbym go na co najmniej 8/10. W razie zainteresowania podeślę video.
Sama bransoleta Professional III wygląda bardzo fajnie z polerowanymi elementami w środku a szczotkowanymi zewnętrznymi, do tego kształt poszczególnych linków jest przekoszony.
Generalnie na żywo zegarek wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Nosi się świetnie, szczególnie na większych nadgarstkach. Komplikacja wortldtimera pokazuje czas w 24 strefach czasowych. Daje dużo radości przy ustawianiu, kiedy tarcze się obracają i cały zegarek żyje.
Odbiór osobisty i możliwość obejrzenia w Bielsku-Białej.
Oddaję oczywiście cały zestaw z paragonem z Apartu.
A tutaj link do video z procesem ustawiania czasu. Przy okazji dobrze widać stan zegarka.
-
Przez alex_k
Sprzedam,
piękny zegarek Breitling Aviator 8 B35 Automatic Unitime 43.
Zegarek zakupiony w maju 2022 roku w Aparcie, na 5-letniej gwarancji do maja 2027 r. Gwarancję można wydłużyć w Breitlingu za dopłatą na kolejne 3 lata.
Cena katalogowa w 2022 roku 35 200 zł, moja cena 18 500 zł.
Podstawowe dane:
średnica 43 mm
bransoleta Professional III
mechanizm in-house Breitling B35 z certyfikatem COSC
70 godzin rezerwy chodu
wodoszczelność 100 m
Zegarek używany wprawdzie na zmianę z innymi ale złapał trochę śladów. Koperta stan super, trzeba z bliska się przyjrzeć dopiero, że na polerowanym bezelu są otarcia od rękawów, na bransolecie i zapięciu widać trochę rysek - bransoleta łapie szybko. Zegarek według mnie jest w bardzo dobrym stanie, określiłbym go na co najmniej 8/10. W razie zainteresowania podeślę video.
Sama bransoleta Professional III wygląda bardzo fajnie z polerowanymi elementami w środku a szczotkowanymi zewnętrznymi, do tego kształt poszczególnych linków jest przekoszony.
Generalnie na żywo zegarek wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Nosi się świetnie, szczególnie na większych nadgarstkach. Komplikacja wortldtimera pokazuje czas w 24 strefach czasowych. Daje dużo radości przy ustawianiu, kiedy tarcze się obracają i cały zegarek żyje.
Odbiór osobisty i możliwość obejrzenia w Bielsku-Białej.
Oddaję oczywiście cały zestaw z paragonem z Apartu.
-
Przez D_G
Witam!
Poszukuję worldtimerów, koniecznie z wyraźną, zaakcentowaną, najlepiej kolorową mapą świata. Takie bez mapy mnie nie interesują...
Chodzi mi o budżetową alternatywę dla tych idealnych, worldtimerów moich marzeń : Edox Geoscope GMT - zarówno ten z lat '70 jak i reedycja albo Mont Blanc 4810 Orbis Terrarum.
Tak jak wyjaśniłem. Na te kultowe dla mnie zegarki mnie nie stać. Górna granica cenowa - 6/8 tysięcy złotych.
Czy istnieją jakieś alternatywy w takim budżecie ?
-
Przez Krokodyl Tik-Tak
Szanowni Koledzy!
Nazywam się Łukasz Radziszewski. Jestem artystą i od kilku lat aktywnym uczestnikiem Forum. Przygotowuję właśnie projekt „Słońca”. Polega on na budowie zupełnie nowego, niespotykanego, czasomierza. Dzięki temu w trakcie trwającej dwadzieścia cztery godziny wystawy, uda się zatrzymać upływ czasu. Jestem zaszczycony, że Klub Miłośników Zegarów i Zegarków zechciał zostać Oficjalnym Partnerem wydarzenia.
Punktem odniesienia jest tu tytułowe słońce. Wytyczyliśmy globalny szlak, wzdłuż wszystkich stref czasowych dookoła Ziemi. To sieć miejsc, na kilku kontynentach, z których jednego dnia, 23 września nagrane zostaną wschód i zachód Słońca.
Płynne przeskakiwanie do następnych stref i połączenie ze sobą wszystkich filmów "na żywo", umożliwi stworzenie ciągłej projekcji. Słońce dosłownie zatrzyma się nad horyzontem. W jednym miejscu, na dwóch dużych ekranach, pokazane zostaną bliźniacze filmy, ukazujące oddzielnie o wschód i zachód.
Więcej informacji w dokumencie pdf. (...)
Projekt wszedł teraz w ostatnią fazę działań. To odpowiedni moment, bo każdy z nas może już przewidzieć co będzie robił za trzy tygodnie, 23 września. Wspólnie z KMZiZ szukamy osób, które zechciałyby nagrać krótki, 20 minutowy film wschodu i zachodu Słońca. Może być słabej jakości, wręcz takiej oczekujemy. Wystarczy telefon czy tablet, dostęp do Internetu (i jakaś podpórka). Dzięki temu można transmitować słońca w miejscu, w którym się aktualnie znajdujecie. Prosta rzecz, a kluczowa dla projektu.
Wiadomo, że nagranie na żywo może się nie udać. Dlatego chcemy zabezpieczyć siebie i Was w zapasową kopię, którą ewentualnie będzie można odtworzyć. Prosilibyśmy Was o nagranie filmów parę dni wcześniej i przesłanie materiału do nas.
Więcej informacji już wkrótce. Obserwujcie temat i pomyślcie czy nie macie kogoś np. w Rosji, Kazachstanie, Chinach, Australii, Alasce albo nawet gdzieś w Europie. Im bardziej egzotyczne miejsca, dziwne wyspy, tym lepiej!
Łukasz & KMZiZ
Słońca, PL, Łukasz Radziszewski.pdf
-
Przez lauda86
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Temat o zegarkach "world time" znalazłem na forum, jednak mi w tym temacie chodzi o coś innego. Poszukuję zegarka "budżetowego", "world time" w kwocie do 2tyś. Za dużo ich nie znalazłem stąd ten temat do bardziej zagłębionych w temacie Kolegów. W moich poszukiwaniach wchodzą w rachubę również wchodzą zegarki używane. Najbardziej by mnie cieszył oczywiście automat, ale nie odrzucam z góry również kwarców.
W oko wpadł mi Vostok Europe GAZ-14 Limousine World Timer. Obecnie dostępny jest w dówch umaszczeniach:
Znalazłem również ciekawe używki. W oko wpadły mi:
Orient crystal worldtimer 469ba21-8a ca
Seiko World Time 6117-6010
Ricoh World Timer Automatic
Clinton
Z góry dziękuje za podpowiedzi opinię i liki.
Pozdrawiam Mikołaj.
-