Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Było dziś mierzone. Ciężko wybrać rozmiar, nie mówiąc o modelu:)

Ale przekonałem się jakie PAMy są piękne w swej prostocie.

post-69167-0-68283300-1439394277_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może mniejszy, sam nie wiem, jeszcze.

post-69167-0-46206900-1439394428_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sanik, jeśli chodzi o wielkość to ten drugi, jeśli natomiast o urodę to pierwszy ;)

Gdzie było mierzone?

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warszawa

A może model zerowy.

post-69167-0-80830100-1439396629_thumb.jpg

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ok 17mm, ale faktem jest, że zdjęcia przekłamują, w rzeczywistości żaden z pamów nie wystawał poza obrys nadgarstka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają już 610 w Jansenie? Po ile jest teraz 000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam 17 cm w nadgarstku i 000 leży idealnie

Wysłane z mojego iPhone 5s

przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie tyle obwód co kształt nadgarstka ma znaczenie - 17 cm ( w obwodzie ) bagietka ( taki eufemizm ;-) nie ma szans z 17 cm ciabattą... warto też rzucić okiem na proporcje zegarka do ...całej sylwetki. Tak czy siak - jak nie przymierzysz to się nie przekonasz. Zdjęcia przekłamują bo są w różnej odległości, pod różnym kątem i z różnym spozycjonowaniem i dopięciem zegarka. Na zaprezentowanych najlepiej leży " zero" a przecież ma taką samą kopertę jak 111 i większą niż ten Radiomir :-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo PAM zagina czasoprzestrzeń i nie poddaje się prawom fizyki. Oceniając po wystawie - krówsko, spaślak, patelnia, Gargantua... taki hamulec do karuzeli, a nie zegarek. Po przymiarce - zupełnie inna historia :).

Chociaż... widziałem przedwczoraj Wietnamczyka ciętego na metr pińdziesiąt, z chudzieńkimi łapiętami. U niego faktycznie PAM wyglądał jak północnokoreański kajdan w kopalni. Jeśli idzie o ludzi standardowej postury, to chyba efekt "odstawania" minimalizują grube paski, które sprawiają, że nawet u szczupłych osobników, PAM wygląda po prostu masywnie, ale nie "odstaje".

Tyle moich mundrości po obserwacjach "nosicieli" PAM'a i po moich przymiarkach (a w Paryżu Panerai jest dość popularny, więc często go widzę u różnych przechodniów).

Tak więc ja bym się chyba nie przejmował... na większości moich zdjęć, Panerai też wygląda na zbyt wielkiego, ale może to kwestia perspektywy. Oglądając całokształt w lustrze, westchnąłem tylko marzycielsko i stwierdziłem, że jednak szkoda mi pieniędzy na ten nieco droższy wentylator i te dobrej klasy perfumy ;) ;) ;).

Dodam tylko, że o ile po przymiarce Radiomira 45mm, miałem wrażenie, że wszystko jest ok, tak większość klasycznych zegarków wydawała mi się za duża już przy 42mm>...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc o 000, to spytam jeszcze z ciekawości - co za mechanizm w nim siedzi?

W Internecie znalazłem taką informację: "All the historic movements used by Panerai are STOCK Unitas 6497 movements. There is no modification by Panerai, as all the bells and whistles on this movement (swan's neck, longer main spring to give it more PR and a higher beat rate) are all options right out of the Unitas catalogue. Panerai makes no modifications to the movement, rather, they order out of the catalogue and has them make the pretty bridges with the OP engraving on them".

Może in-housowość nie stanowi dla mnie aż tak sporego czynnika, jako że panuje opinia, że zegarek jest niezawodny, ale wolałbym wiedzieć, jak wygląda kwestia mechanizmu w tym podstawowym modelu. Będę wdzięczny za podkręcenie jasności ;).

Przy okazji również dołączę się do pytania o cenę. 000 również mi się bardzo podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tej przymiarkowej euforii najmniej ceny pamiętam:)

0000 jest za 21,8k - 10% (jeśli gotówka). Większego upustu nie targowałem bo nie po to tam tym razem poszedłem, niestety:)

@atrax - w 0000 siedzi eta, wg info ze sklepu.

@spy - radiomirów nie macałem, więc w sprawie 610 nie pomogę.

Przy okazji chyba rozgryzłem czemu radiomiry są tak rzadkie. Otóż z rozmowy w Jensenie wynika, że kupują je osoby, które już posiadają lub posiadały luminora, ktory jest najczęściej wybierany jako pierwszy PAM. Wiec Panowie, to też może być przed Wami:)

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info cenowe.

W 000 siedzi Unitas 6497-2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można się dowiedzieć gdzie tak tanio jest? 15% poniżej Jansena to już naprawdę nieźle.

Wejdź na chrono24

Dyziek - tez łazi mi to po głowie od dawna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź na chrono24

Dyziek - tez łazi mi to po głowie od dawna ;)

Bartek polecam :) Miałem wcześniej model Sidekick ale tu jest  inna bajeczka:)

Nie no Dyziek - co Ty tak se musisz tej meskosci dodawac? :P:D;)

hehhe Mariusz to naprawdę jest spoko rzecz, przydaje się w aucie, w terenie czasem w robocie:)

ps. jak pójdziesz do Jansena z gotówką na ręku to zejdzie jeszcze deczko poniżej 10%:)

Edytowane przez Dyziek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21800 kpln kosztuje 000?  :o  :o  :o

To nie pomyłka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21800 kpln kosztuje 000?  :o  :o  :o

To nie pomyłka?

Pewien na 100% nie jestem jak pisałem, ale tak mi się kojarzy, a co za dużo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewien na 100% nie jestem jak pisałem, ale tak mi się kojarzy, a co za dużo?

No jeżeli tyle kosztuje to przegięcie pały. 

Lubię pama ale jeżeli ta cena jest prawdziwa to zakrawa na "skandal".  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być pomyłka. Według nowego cennika miało być 4200EUR. Czyli na metce pewnie 17600PLN.

Edytowane przez spy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta cena 000 jest możliwa - katalogow to chyba $4800 co daje 18k PLN przy obecnym kursie. Jak dają standardowo 10% rabatu to ma to ręce i nogi

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni mają ceny katalogowe na metkach. Przynajmniej mieli jak ja kupowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni mają ceny katalogowe na metkach. Przynajmniej mieli jak ja kupowałem...

Oczywiście, nadal mają ceny na metkach.

Upewniłem się ceny 0000, a więc 20.400 zł - po rabacie (za płatność gotówkową) wychodzi 18.360 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi