Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

000 jak ja byłem przed kupnem swojego w jansenie kosztował ok 16-17 tys po jakichś rabatach

Wysłane z mojego iPhone 5s

przez Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa, chrono24. Tak myślałem...

A co to za kłopot ?

Rozumiem że lepiej kupić w Jansenie i niezasadnie przepłacić....co kto woli ;)

Edytowane przez Bartekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za kłopot ?

Bartek niby nie kłopot ale jak zauważysz i poczytasz stare tematy,  a jest ich kilka jak chłopaki kupowali za granicą (wysyłkowo oczywiście) to zawsze jakieś problemy. Szczególnie z Włoch, Holandii itp. Albo coś z papierami nie tak albo z zegarkiem, więc jednak ryzyko jest. Co innego pojechać, dotknąć na miejscu i kupić.

A tak BTW

właśnie wróciłem z Jansen, byłem zobaczyć co tam nowego i sprawdzić cenę 000. Jak już wcześniej ktoś napisał, kosztuje 20400 minus 10% przy płatności gotówką.

Mają na półkach trochę towaru. Mnie interesowały 233, 390 i 372. Wszystko było na miejscu.

Nowość 390 robi robotę, cena znośna chyba 30400 pln z metki.

37324687255643737768.jpg

372, duży ale fajny cena coś ok 34 kpln.

Pasek jak od Chińczyków z Parnisa, dramat.

38723334897437752108.jpg

233 super szkiełko ale cena już wysoka grubo ponad 50 kpln

40322858654766795575.jpg

I razem z moją 560.

72411600761696527567.jpg

Jutro będę w Berlinie to porównam ceny, zobaczymy co i jak.

Edytowane przez S-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek jak od Chińczyków z Parnisa, dramat.

Właśnie też to zauważyłem.

Łącznie przymierzałem z pięć modeli i w każdym pasek był dramatyczny, a szczególnie w 0000 jakby z tworzywa był, choć niby skóra.

To z kolei cud-miód dla naszych forumowych twórców. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też to zauważyłem.

Łącznie przymierzałem z pięć modeli i w każdym pasek był dramatyczny, a szczególnie w 0000 jakby z tworzywa był, choć niby skóra.

To z kolei cud-miód dla naszych forumowych twórców. 

Za to pasek w 390 jest fenomenalny ale kosztuje 230 ojro. Trzeba będzie się do Filipa uśmiechnąć po coś takiego, ale to już we wrześniu jak mi "oranga" wcześniej ogarnie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za kłopot ?

Rozumiem że lepiej kupić w Jansenie i niezasadnie przepłacić....co kto woli ;)

O czym ty mówisz? Gdzie ty na chrono widzisz jakieś butiki? Pokaż mi chociaż AD Paneraia.

Skoro jesteśmy przy 000 - na chrono najtańszy nowy jest za 4350EUR od jakiegoś no-name'a (to jest ten pierwszy lepszy butik?).

Czyli za tyle samo co cena w Jansenie po podstawowym rabacie... Jansen jest AD!

Nie wszystko co na zachodzie jest tańsze/lepsze. Ceny w Jansenie są jednymi z najniższych jakie można znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym ty mówisz? Gdzie ty na chrono widzisz jakieś butiki? Pokaż mi chociaż AD Paneraia.

Skoro jesteśmy przy 000 - na chrono najtańszy nowy jest za 4350EUR od jakiegoś no-name'a (to jest ten pierwszy lepszy butik?).

Czyli za tyle samo co cena w Jansenie po podstawowym rabacie... Jansen jest AD!

Nie wszystko co na zachodzie jest tańsze/lepsze. Ceny w Jansenie są jednymi z najniższych jakie można znaleźć.

Pisałem w kontekście 560 i 510 nad którymi się akurat zastanawiałem. Oczywiście w grę wchodzi tylko i wyłącznie osobisty przyjazd - jeśli  ty musisz mieć salon Paneraia jako partnera do rozmów to faktycznie leć do Jansena :)

Rozmawiałem chociażby z http://www.joyerialibremol.com/eng/inicio.php w Madrycie gdzie 560-tka jest za 5100 Euro czy z podobnym salonem ze Stuttgartu gdzie dla odmiany przy odbiorze osobistym tenże zegarek był w cenie 5000 Euro - i o tym właśnie pisze. Jak dla mnie oba miejsca wyglądają wiarygodnie i nie jest to no-name.....   

Edytowane przez Bartekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek pamiętaj że do tego Madrytu czy Stuttgartu musisz dolecieć/dojechać co kosztuje dość sporo, musisz tam coś zjeść (no chyba że zabierzesz ze sobą suchy prowiant  ;) ) no i musisz się gdzieś przekimać (no chyba że dworzec ale z pamem strach w nocy  ;)). A trzeba jeszcze wrócić. Myślę że taka wycieczka trochę kosztuje.

Jak pociśniesz Jansen to nie wiele więcej zapłacisz na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek pamiętaj że do tego Madrytu czy Stuttgartu musisz dolecieć/dojechać co kosztuje dość sporo, musisz tam coś zjeść (no chyba że zabierzesz ze sobą suchy prowiant  ;) ) no i musisz się gdzieś przekimać (no chyba że dworzec ale z pamem strach w nocy  ;)). A trzeba jeszcze wrócić. Myślę że taka wycieczka trochę kosztuje.

Jak pociśniesz Jansen to nie wiele więcej zapłacisz na miejscu.

No dobra :) Nie ma co zaśmiecać wątku, ale da się to ogarnąć - uwierz mi że w 1k pln się z tym zmieścisz. Nadal jesteś do przodu na 4k pln - dla mnie to sporo także jak się zdecyduje na sprzedaż 111 i kupno 560/510 to pewnie tak zrobię - zdam relację kosztową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak patrze na te Pamy kolo siebie, to stwierdzam, ze pasek w nowym 233 jest beznadziejny - jak nie od tego zegarka :wacko:

Co jak co, ale dobor paskow powinni miec na o wiele wyzszym poziomie, bo walnac lakierowanego croco do takiego Pama, to juz jakies bezguscie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-3 jesteś pewien że pam na pierwszym zdjęciu to 390 ?

390 to limitka butikowa z 2011r więc w Jansenie nijak się znaleźć nie mogła.

Ten nowy model też ma nr 390? Chyba niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-3 jesteś pewien że pam na pierwszym zdjęciu to 390 ?

390 to limitka butikowa z 2011r więc w Jansenie nijak się znaleźć nie mogła.

Ten nowy model też ma nr 390? Chyba niemożliwe.

Sorry Waldii to 590. Mój błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to pasek w 390 jest fenomenalny ale kosztuje 230 ojro

W Hirschu kosztował 215, ale złotych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

d64658eaba71f6104641041fd546941f.jpg

Czytam i czytam ten temat i w końcu mogę się zapisać!:)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki!:)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, choć muszę przyznać, że Zenitha szkoda..

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno szkoda, ale z drugiej strony trochę rozumiem. Panerai był pierwszym moim "odkryciem", które podsunęło mi myśl o wymianie mojej skromniuteńkiej kolekcji na jeden zegarek. Tyle, że wydaje mi się to diablo ryzykowne. Musiałbym najpierw wiedzieć, jak się taki PAM sprawdza jako jedyny zegarek i właściwie - zastępstwo dla kolekcji ;). A tego chyba nikt nie będzie mi w stanie powiedzieć.

A problem jest taki, że chyba by mi serducho pękło przy wystawianiu aukcji, bo obydwa moje zegarki, to w moim prywatnym zestawieniu absolutne perełki. Meh... dramat konfrontacji marzeń z budżetem :D. A na razie, wbrew pewnemu powiedzeniu - mam i zegarki i czas, zatem jeszcze z niczym mi się nie spieszy.

P.S. również gratuluję zakupu.

Edytowane przez atrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Szymon, gratuluję. Świetny wybór ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany to działa jak giełda, wystarczy żeby kilku użytkowników zaczęło mocniej wymieniać się fotkami i uwagami i po kilkunastu tygodniach - miesiącach przybywa kolejnych ...użytkowników.

Ok, czasem zegarki pomagają ;-) Gratulacje Szymon - coraz więcej PAMów z komplikacjami - to dobrze - moja prosta 112 dzięki Wam staje się coraz bradziej wyjątkowa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie mow :P

Jeszcze troche posiedzisz w tym dziale i zatesknisz za komplikacjami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, mnie tam zwykła data denerwuje ...a te wszystkie wirujące wskazówki - chyba bym oszalał ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany to działa jak giełda, wystarczy żeby kilku użytkowników zaczęło mocniej wymieniać się fotkami i uwagami i po kilkunastu tygodniach - miesiącach przybywa kolejnych ...użytkowników.

Ok, czasem zegarki pomagają ;-) Gratulacje Szymon - coraz więcej PAMów z komplikacjami - to dobrze - moja prosta 112 dzięki Wam staje się coraz bradziej wyjątkowa ;-)

Bo to jest wirus zwany Panerai

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też ale faktem jest ,że można tu wywołać " falę zainteresowania" marką czy konkretnym modelem ...pół biedy jak zegarek na to zasługuje ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się Robercie.

Wystarczy zwrócić uwagę jakie obecnie jest zainteresowanie Victorinoxem Inox, a przekłada się to na pokazywane na forum zegarki ;)

Mieliśmy już bum na wiele marek/modeli, można by wymieniać np.

Omega PO, Bond z falami, Bond "w ceramice", Moonwatch, Eterna Kontiki, Tudor Black Bay itp.

Można by rzec, że jesteśmy "kreatorami" zegarkowej mody, choćby tej forumowej :D

Edytowane przez mikolaj78

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi