Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak...oczywiście...szczególnie Moskwa :D Gratuluję polotu ;)

bahuone

Napisano dziś, 19:00

Teraz Artur wystawi na allegro, napisze, że to prototyp, że powstało tylko kila sztuk, a ludzie łykną jak pelikany  :)

Jak do mnie dojdzie, to przede wszystkim go pomierzę i porównam z tymi, co mam :) Ale ile sztuk wyszło, nie wiem, być może to błąd - pamiętacie znaczki z błednym wydrukiem? Wiecie jakie osiągają ceny? ;) Nie sądzę, żeby to się przekładało na werki popularnych Łuczy, ale ten jest zastanawiający. A czy go sprzedam....nie wiem :D

Oczywiście, że Moskwa. Na pewno koło naciągowe jest z Moskwy. Z drugiej strony łożyska bębna często się wyrabiały i mostki wymieniano w całości. Faktem jest, że podwójna sygnatura (Łuczi 1MCzZ) świadczy o tym, że mechanizm był kombinowany, co jakby tylko potwierdza teorię, że to zwykłyu 220. Chyba, ze ktoś podmienił tylko koło naciągowe na "ładniejsze", w gwiazdki, ale zauważcie, że fazowanie brzegów płyt nie pokrywa się idealnie, więc któryś z mostków może być wymieniony...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian ja tam nie wiem zakładam że to franken bo moz benedzie taniej :-D

tak naprawdę to koperta jeset oryginalna ntu jest to ta ciekawsza wersja Kopernika :)

Roman.. Pite było? :D

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pmwas Dzięki za cenne uwagi, ale poza kołem naciągiem ja tam z Moskwy nic wiecej nie widzę. Poczekajmy aż przyjdzie i go pomiarze. Wziąłem go właśnie z ciekawości, żeby go pomacac

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że Moskwa. Na pewno koło naciągowe jest z Moskwy. Z drugiej strony łożyska bębna często się wyrabiały i mostki wymieniano w całości. Faktem jest, że podwójna sygnatura (Łuczi 1MCzZ) świadczy o tym, że mechanizm był kombinowany, co jakby tylko potwierdza teorię, że to zwykłyu 220. Chyba, ze ktoś podmienił tylko koło naciągowe na "ładniejsze", w gwiazdki, ale zauważcie, że fazowanie brzegów płyt nie pokrywa się idealnie, więc któryś z mostków może być wymieniony...

Wszystko z wyjątkiem mostka (z późnym logo) jest moskiewskie,balans starego typu z wkrętami,numeracja pod balansem,a skoro wszystko pasuje to jakim cudem może być 23 zamiast 22?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko z wyjątkiem mostka (z późnym logo) jest moskiewskie,balans starego typu z wkrętami,numeracja pod balansem,a skoro wszystko pasuje to jakim cudem może być 23 zamiast 22?

To, że składak, to było wiadomo od początku, ale ciekawostką jest mostek, bo takiego nie widziałem. Sam jestem ciekaw co to jest i z czego. Mam kilka sztuk swoich, to sobie je pomierzę wszerz i wzdłuż :) I nadal nie wiadomo od czego jest ten mostek...Ale nie sądzę, żeby ktoś to wybił błędnie :)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie mechanizm ma poljota. Wiec wszystko ok. Choć noworusy to nie moja działka...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio napalilem sie na komandirskiego wiec szukam zaciekle. Co panowie sadzicie o tej sztuce?

post-66139-0-56294200-1423946326_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest podróba, to jest pasówka z werkiem Poljota, sam mam podobnego, choć z inną kopertą, tarczą itd...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pytanie dotyczy oryginalności tarczy i koronki w tym egzemplarzu kirowskiego.

DSC03860.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pytanie dotyczy oryginalności tarczy i koronki w tym egzemplarzu kirowskiego.

Tarcza wygląda tak świeżo że nie wiadomo, przy takim makro powiedziałby że współczesna, a koronka na pewno zastępcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza chyba nieudolnie pomalowana, zwróćcie uwagę na napos cccp

Tapnięte z fona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.

Pozdrawiam.

Nie bierz do końca naszych opinii jako pewnik bo tak naprawdę dopiero na żywo jesteś w stanie ocenić czy to oryginał. W takim makro to nigdy nie wiadomo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy inaczej podejrzana blaszka ,stanowczo za ładna na swoje lata.

Ponoszę dobrudzę i będzie ok .  :rolleyes:  Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego Kirowskiego i tarcza jest jednak inna, między "C" w napisie CCCP nie ma przerw, dodatkowo te "kreski" na środku tarczy nie dochodzą do okręgu. 

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wczorajszej porażce z licytacją Cornavina de luxe na alle rozważam poszukiwanie poliota z alarmem. Jest z nim wszystko ok?

http://allegro.pl/zegarek-poliot-18-jeweles-alarm-i5079328484.html

Ten mi się wizualnie jeszcze podoba ale z tego co widzę to na tarczy 19 jewelsów a na mechaniźmie 18 kamieniów  :o

http://allegro.pl/poliot-budzik-niezly-stan-zachowania-konserwacja-i5092782587.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden i drugi jest bardzo ok! z tym, ze ten drugi ładniejszy! :)

nie ok są ich ceny, jak dla mnie

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, poobserwuje drugą aukcję, zobaczymy jak się będzie rozwijała chociaż nie ukrywam że ciągnie mnie do zegarków z delfinkiem i nie wiem czy na nie nie zacznę polować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, poobserwuje drugą aukcję, zobaczymy jak się będzie rozwijała chociaż nie ukrywam że ciągnie mnie do zegarków z delfinkiem i nie wiem czy na nie nie zacznę polować.

W kwestii formalnej: ;) ..to nie delfin.. tylko miecznik! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... no właśnie:

czy rybcia na tarczach, to miecznik zwany też włócznikiem (Xiphias gladius) ?

czy może - marlin błękitny (Makaira nigricans) ??

A tak w ogóle, to tą rybcię sowieci sami wymyślili? czy raczej kupili "w pakiecie" razem z brandem cornavin??

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa z tym marlinem..! Lepsza.

W każdym bądź razie nie delfin.. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miecznik vs marlin... już pal licho który?? jedno jest pewne, że żaden w zasięgu plaż Bеликкого Советсккого Союзa :)

Aż wklepnąłem w googla "cornavin geneve watch" i kurna na cyferbaltach cornavinów słismade z lat 60-tych, nie widzę ryby...

Czy ktoś z Was wie, kto jest autorem tej skaczącej po tarczy rybci?

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jest autorem to nie wiem, znak jest formalnie nieużywany co może stanowić podstawę do jego wygaszenia i przejęcia :D Co więcej w opisie znaku nie mamy informacji co to za ryba (The mark consists of a stylized fish design and the word "CORNAVIN" in stylized font) więc ja twierdzę, że to zmutowany śledź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi