zasadas 5084 #151 Napisano 15 Czerwca 2014 Po tylu pilotach, to wypadałoby coś innego wiec Sporto 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #152 Napisano 15 Czerwca 2014 Piotrze! Wszystkie w służbie?Jednakże generale,by całkowicie skopiować eskadrę barona Coberteina,to jeszcze musisz pofarbkować facjaty tym swym lotczykom. Pożycz od syna farbki kup ławkowca i do dzieła!Kolorki znane, to se poradzisz. Wiesiu,Twój zmordowany "król lew", jeszcze daje radęi w puszczy nie daje sew kaszę dmuchać! Ja też na wczorajszą okolicznośćtego swego wylniałego źwierzakapuściłem na salony. Młodziaków była fura,ale jeszcze nie dał sięzagryźć! Jeden z ładniejszych rolków jakie widziałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #153 Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) A tu nówka sztuka. Poskładany, wypolerowany i na łapę.. *tu link do powiekszenia:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe2e22dae77b1438.html Jeszcze takiego mecha nie miałem - BFG 670 - ten ma stop sekundę niezależną od reszty układu tzn nie zatrzymuje balansu. Taki rodzaj stopera ... Edytowane 15 Czerwca 2014 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #154 Napisano 15 Czerwca 2014 Gratulacje, pokazałbyś werk. Co to jest ta "kropka" pomiędzy 9 a 10? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #155 Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Gratulacje, pokazałbyś werk. Co to jest ta "kropka" pomiędzy 9 a 10?A to jest mocowanie tarczy co by się nie kręciła. Z werku wystaje taki bolec, który wchodzi we wgłebienie na spodzie tarczy. Sam cyferblat dociska pierścień ze szkłem. A werk sam wygląda jak inne..http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=162df7411bf61107 ...kołki ) Edytowane 15 Czerwca 2014 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #156 Napisano 15 Czerwca 2014 Gratulacje, pokazałbyś werk. Co to jest ta "kropka" pomiędzy 9 a 10?To nóżka tarczy przebiła ją - stąd ten pryszcz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #157 Napisano 15 Czerwca 2014 zapytałem o ten "pryszcz" ale na to, że może blokować tarczę by się nie kręciła nigdy bym nie wpadł . Takiej komplikacji jeszcze nie widziałem. Ponieważ poprzednie pytanie było głupawe, to i następne spróbuję utrzymać na tym samym poziomie. Na zdjęciu z tarczą widać dwa przyciski jakby od "chrono", na zdjęciu z mechanizmem już nie. Czy to jakiś cud, czy tylko moja ślepota? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #158 Napisano 15 Czerwca 2014 Nie ślepota .. sorki, zrobiłem wrzutkę modelowego, ulubionego kołka bo ten się prawie niczym nie różni ale już się poprawiam: 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #159 Napisano 15 Czerwca 2014 Mechanizm tego zegarka nie jest taki rzadki..I nie jest to ani mechanizm ze stop sekunda ani chronograf tylko jednokamieniowy chronostop Baumgartner BFG 670, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #160 Napisano 15 Czerwca 2014 Czy on w ogóle ma choć ten jeden kamień? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #161 Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Mechanizm tego zegarka nie jest taki rzadki..I nie jest to ani mechanizm ze stop sekunda ani chronograf tylko jednokamieniowy chronostop Baumgartner BFG 670,E ... nie pisałem, że rzadki ale "takiego jeszcze nie miałem". Bardzo lubię te werki Baumgartne, Lapanous'y i inne z kołkowej rodzinki Wcześniejsze zdobycze miały rozwiązanie, które blokowało koło balansu i zatrzymywało zegarek całkiem.Tak jak tu: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Baumgartner_677& Ten model (BFG 670) rozdziela przekładnię stopera zatrzymując go a zegarek dalej idzie pokazując czas. A kamień... a kamień... jest jeden i amortyzuje oś balansu Edytowane 15 Czerwca 2014 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #162 Napisano 16 Czerwca 2014 najczęściej... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #163 Napisano 16 Czerwca 2014 Najczęściej, jak wiele, wiele innych zegarków: Nie mam lotniska, ani nawet osobistego pilota, tak więc wiem, ten samolot się nie liczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #164 Napisano 16 Czerwca 2014 Zaciekawił mnie ten zegarek, mógłbyś o nim napisać coś więcej? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #165 Napisano 16 Czerwca 2014 Ciekawy jest ten "kołek", który facjatę ma też kołkiem zaprawioną,co by się nie omykała. Przynajmniej w żółciowym woreczku,wychodował se tylko jednego bambulcai Staszku żółci tak nie drażni,co by wypływała. Tak myślę,iż Wiesiu musisz uważać,by se dziurek jak u bratowej nie wyrajbować przy zmianie tychnaklejek z "bambo" na "aryjczyka". Mój Mateuszu,to jak świeży ministrantposługuje tylkoprzy mszach ""okolicznościowych". Takich lotów jak ty Marcinie zaliczasz, nie jeden by sobie życzyła ten "Hanhard",to niczymfrancuski "Panhard"nie do zdarcia. To, że wskazy rzeźbionez jakiegoś kredensowego witrażuchyba nie bardzo jest wspominać,no chyba, że właścicielka meblanarobiła zdrowego churgotu. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #166 Napisano 17 Czerwca 2014 Zaciekawił mnie ten zegarek, mógłbyś o nim napisać coś więcej? To jest Hanhart Fliegerchronograph, lotnicze chrono z okresu II wojny. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #167 Napisano 17 Czerwca 2014 Najczęściej, jak wiele, wiele innych zegarków: Nie mam lotniska, ani nawet osobistego pilota, tak więc wiem, ten samolot się nie liczy ..........a już prawie o nim zapomniałem Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #168 Napisano 17 Czerwca 2014 O tym zegarku nie da się zapomnieć... 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #169 Napisano 17 Czerwca 2014 I nie da sie nie pozazdrościć!Trzeba by samochod sprzedac.... W realu wyglada jeszcze piekniej!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KapitanMagellan 1 #170 Napisano 17 Czerwca 2014 jimmy nie pozbywaj się go nigdy. Zegar wygląda świetnie, widzę że pasek również wiekowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #171 Napisano 17 Czerwca 2014 ............to zegarek Marcina tak samo jak fota...............z tego co wiem pasek hand made, stworzony dla Hamiego.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #172 Napisano 17 Czerwca 2014 Ja też noszę swoje staruszki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #173 Napisano 17 Czerwca 2014 (edytowane) pozdrawiamNarfas Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #174 Napisano 17 Czerwca 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #175 Napisano 17 Czerwca 2014 dzisiaj powrót do przeszłości 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach