lamwoj 341 #626 Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Też zacny! A cytronetta przypłynęła zza wielkiej wody w kociołku obfitości . Ciekawostką jest też skórka z epoki , kupiona u nas na bajzlu z jakimś złomkiem .Klamerka jest wydziergana z jednego kawałka alumunium lub jakiegoś podobnego stopu .Czekała na zegarek ze 2 latka .Więc to też staroć vintage! Pzdr Edytowane 29 Listopada 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub22 0 #627 Napisano 29 Listopada 2015 nosi się - czekamy na klamerke z kepsydra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #628 Napisano 30 Listopada 2015 No ten dostał w kość. Pasek od Andrzeja? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #629 Napisano 30 Listopada 2015 Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #630 Napisano 30 Listopada 2015 Piękny Warsik 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #631 Napisano 30 Listopada 2015 Dziękować dziękować Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6350 #632 Napisano 30 Listopada 2015 Świetny! Jak Ci się znudzi - daj znać To chyba najfajniejszy (wraz z Zodiakiem) polski czasomierz. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #633 Napisano 30 Listopada 2015 A dziś na przelot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #634 Napisano 30 Listopada 2015 Świetny! Jak Ci się znudzi - daj znać To chyba najfajniejszy (wraz z Zodiakiem) polski czasomierz.Raczej nie znudzi się bo taki sam miał mój pradziadek więc lekki sentyment jest do tego modelu (oryginalne pradziadkowe zegarki zaginęły w akcji ) Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #635 Napisano 30 Listopada 2015 Wars, wita Was, Wars wita Was! Kultowa firma,kultowy dom handlowy,kultowy zegarek,kultowa piosenka Rudiego! To coś co wywołuje sympatię,uśmiech jak idioty,bowiem do własnych myśli i wspomnień! E...ch, szkoda, że życie tak szybko przemijaaaaa! Hubercie synu Wojciecha! Zniewolony żeś modą jak gimbaza. Przypatrz się na fotkę tej wspaniałej Helwetina swym nadgarstku. Te NATO pasuje jej jak pięść do oka! Stary wycieruch z podkładką w ostateczności parciakuszyty własnoręcznie z brezentui to było by to czego ten zegarekpotrzebuje.Ale to moje tylko odczucie,a Ty noś go jak uważasz. Tym czasem mój nadgarstek gościł dziś taką posuniętą w latach Duśkę.Dawno nie była wietrzona! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #636 Napisano 30 Listopada 2015 Ładna Doxa Leszek a ja wietrzyłem ostatnio takie sztuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #637 Napisano 30 Listopada 2015 Fiu, fiu! Na bogato 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #638 Napisano 30 Listopada 2015 Sie inwestuje w Omegi "na bogato" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #639 Napisano 30 Listopada 2015 Leszku ja tam swoje gimbusowe NATO lubię :>Co do doxy fajny klasyk a i omegi tez niczego sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #640 Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) A ja będę jednak monotonny i znów pokażę kolejną Delbanę na ręku Recordmaster. Tym razem w wersji białej. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #641 Napisano 2 Grudnia 2015 Nie powiem ładna sucz!!! U mnie taki leśny dziadek. Kiedyś może i brylował w kręgach zbliżonych do osobników gnębionych domiarem. Dziś raczej na obrzeżach historii. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #642 Napisano 2 Grudnia 2015 Ale historia kołem się toczy. Śliczny 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #643 Napisano 2 Grudnia 2015 A takie tam Zenki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #644 Napisano 2 Grudnia 2015 Fajne zegareczki, ale i tło niczego dobie. Twoja sto dwudziestka dwójka sprawna? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #645 Napisano 2 Grudnia 2015 Chodzi dokładnie jak i zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #646 Napisano 2 Grudnia 2015 12XP to był starczy czy nowszy model? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #647 Napisano 2 Grudnia 2015 12xp był starszy. Mam oda, tylko w 122 poszła mi firanka na migawce. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #648 Napisano 2 Grudnia 2015 Dzięki, mam 12XP z lat młodości i w pełni sprawny. Dzisiejsze aparaty cyfrowe zatraciły w nas dbałość o dobrą fotografię. Z kilkudziesięciu wybieramy jedno dobre zdjęcie, a resztę wyrzucamy. Kiedyś pracowało się nad każdym zdjęciem. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #649 Napisano 2 Grudnia 2015 To prawda. Mieliśmy 36 klatek do wykorzystania i zawsze chciało się wykorzystać 100% Przecież klisza i wywołanie kosztowało Eehhh. Piękne czasy. Szkoda, że minęły bezpowrotnie. I mam tu na myśli nasze dzieci i młodzież, która bardzo często szanuje coraz mniej bo... nie musi. Nie pisze tego oczywiście jako jakąś zawoluowaną pretensję do dzisiejszych młodych ludzi. Po prostu takie mamy czasy i jest to naturalną ich konsekwencją. Żeby nie otować, dzisiaj tak: Lepiej z Zenitami, tymi od pstrykania, koresponduje niż moje wszechobecne Delbany 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #650 Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) E...ch!Wspominacie czasy fascynacji jeszcze czarno/białą fotografią.Cała filozofia oprócz dobrania parametrów w czasie wykonywania foty,drzemała też we właściwym doborze papieru odczynników rozrabianych w kuwetach jak i czasu naświetlania tegoż papieru z takiego urządzenia jakim był powiększalnik "Krokus"!Diabelskie urządzenie które tak trudno było upchać w domu.A ile to razy na sznurkach w chacie wisiały suszące się foty naszych fotograficznych dokonań.Nie każdy bowiem dysponował profi suszarką a i ta też robiła niespodzianki klejącżmudnie wywołane zdjęcia do blachy.Koreks to też był wymysł diabła!Nawinięcie pod kołdrą "błony" - dobra, filmu na tego jeża i zamknięcie dostarczało sporo emocji.Jednak zalanie tego badziewia odpowiednio spreparowanym "sosem" i wyczucie kiedy tego aparata rozkręcić, dla mnie osobiście było nie do opanowania!Zawsze przeginałem pałę i ile razy targały mną wielkie emocje okraszane stosownym choć nie parlamentarnym słownictwem mogli by potwierdzić sąsiedzi,bo w mej łazienkowej ciemni akustyka była jak w filharmonii.Tak więc tą czynność zawsze przekazywałem bardziej kumatym osobnikom.Podrzucę jeszcze pozostałości po....... mych foto zabawach,bo Paktica FX 3 bywała na salonach. Nie ma co!Fajne czasy. Dziś wychodne zaliczyła taka stalówa którą mam jeszcze na stanie. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach