Owczar 282 #2126 Napisano 26 Lutego 2018 Dzisiaj w pracy towarzyszy mi Fortis: 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2127 Napisano 26 Lutego 2018 I niech ktoś powie, że zegarki z przełomu lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych nie miały charakteru i czytelnych tarcz. Fortis, Atlantic, Tissot, Delbana i wiele innych w bardzo podobnym stylu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6497 #2128 Napisano 2 Marca 2018 Zgadza się - jako przykład Doxa z 1965r. (te kreski na godzinie 11-12 to popękane szkiełko). P.S. Szkoda, że w dzisiejszych czasach nie produkuje się mechanicznych zegarków w stylu np. Poljota De Luxe lub takiej Doxy. Może z małymi wyjątkami: Frederique Constant Slimline i Hamilton Intra-Matic, które są przepiękne. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art_69 1907 #2129 Napisano 6 Marca 2018 To ja dołączę się do tematu: Doxa, prawdopodobnie z połowy lat pięćdziesiątych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2130 Napisano 6 Marca 2018 Super klimacik tej Dosi 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art_69 1907 #2131 Napisano 6 Marca 2018 Trudno było mi znaleźć z takim klimatem bo często podziałkę sekundową domalowali w tych Doxach i to psuło klimat...Na Delbanie 57 jewels czy ja do dobrze widzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2132 Napisano 6 Marca 2018 Dobrze dobrze. Robili coś takiego. Twoja Dosia naprawdę bardzo ładna. Gratuluję 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #2133 Napisano 6 Marca 2018 Ona ma 57 kamieni? gdzie to dam dali? luzem chyba wsypane? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2134 Napisano 6 Marca 2018 Marakasy 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #2135 Napisano 6 Marca 2018 mechanizm juz sobie wygooglowałem no i niby ma 57 na wachniku nabite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2136 Napisano 6 Marca 2018 Słabe trochę bo telefonem robione a światło już nie te 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #2137 Napisano 6 Marca 2018 W kółkach naciągu na wklejali 22 sztuki tam są taki pic na wodę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2138 Napisano 6 Marca 2018 Jaki pic???Estetyka panie! 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #2139 Napisano 6 Marca 2018 Zgadza się, raczej estetyka niż coś przydatnego Swoją drogą nie rozumem po co marki upiększają swoje mechanizmy... Dobra, Patek za 300 tysięcy złotych to rozumiem, bo za coś trzeba płacić, ale ten powyżej? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art_69 1907 #2140 Napisano 6 Marca 2018 Jaki pic???Estetyka panie! Wyczytałem, że kamienie miały chronić wachnik przed skutkami uderzeń, przy wstrząsie, ale to się nie sprawdziło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2141 Napisano 6 Marca 2018 Dobra, Patek za 300 tysięcy złotych to rozumiem, bo za coś trzeba płacić, ale ten powyżej? No teraz to mnie ubodłeś do żywego 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #2142 Napisano 6 Marca 2018 Nie no, śliczny zegarek Chodziło mi o to, że jednak to nie ta sama półka cenowa co np. PP czy AP Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2143 Napisano 6 Marca 2018 Wybaczone 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2144 Napisano 6 Marca 2018 Chyba te kamienie w kołach miały inne przeznaczenie, jeśli dobrze pamiętam to chodziło o trwałość sprzęgieł, ale bez tych kamieni i tak wiele innych mechanizmów świetnie dawały sobie radę. Nie zmienia to faktu, że czy luzem czy nie to 57 jest. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art_69 1907 #2145 Napisano 6 Marca 2018 (edytowane) Stąd wziąłem info, drugi wpis http://zegarkiclub.pl/forum/topic/34493-kamienie-i-fazy/ Edytowane 7 Marca 2018 przez art_69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #2146 Napisano 9 Marca 2018 Na dzisiejszą podróż 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2147 Napisano 9 Marca 2018 To jest to. Wysłane z mojego HTC 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
art_69 1907 #2148 Napisano 9 Marca 2018 Na dzisiejszą podróż Niby zwykła, bez czerwonego sekundnika, a ładna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #2149 Napisano 9 Marca 2018 Nosimy z dumą! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #2150 Napisano 11 Marca 2018 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach