Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość piotrloren

G-SHOCK GW-M5600

Rekomendowane odpowiedzi

Znalezione. Wysłałem PW. W razie jak coś mam nagranie rozmowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się ma nr telefonu   z OLX do tego który Wy posiadacie? Ten sam?

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer z OLX jest inny, niż ten z naszego Forum...

Mam ten sam, co Mandaryn ( trzymaj tę nagraną rozmowę, może się przydać ).

Generalnie nasuwa mi się wniosek, że jakiś baran założył sobie konto na Forum, 

Popisał, aby zdobyć możliwość wystawienia oferty i skopiował ogłoszenie z OLX, zmieniając imię.

Także oprócz konta wszystkie dane prawdopodobnie są z Księżyca....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki chłopaki, żeby oszusta spotkała zasłużona kara...

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer z OLX jest inny, niż ten z naszego Forum...

Mam ten sam, co Mandaryn ( trzymaj tę nagraną rozmowę, może się przydać ).

Generalnie nasuwa mi się wniosek, że jakiś baran założył sobie konto na Forum, 

Popisał, aby zdobyć możliwość wystawienia oferty i skopiował ogłoszenie z OLX, zmieniając imię.

Także oprócz konta wszystkie dane prawdopodobnie są z Księżyca....

Kontaktowałeś się ze sprzedającym z OLX, żeby skonfrontować czy to ten sam ?

Zanim skasował konto u Nas, byłem na jego profilu i jesli dobrze pamiętam to chyba miał konto od kilku lat a posty też nie wyglądały na "naciągane" pod możliwość dostania się na bazarek. Ale kto wie, może to wszystko zaplanował od początku.

Ostatnio podchodzę z dystansem do sprzedających z przedziałem postów 50-60. Nie chce nikogo urazić, ale wiadomo, że magiczne 50 postów otwiera bramy do bazarku.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strach zawierać jakiekolwiek transakcje, z mało aktywnymi użytkowaniami, czy takimi z krótkim stażem. Jak ktoś się regularnie udziela, i jest już trochę czasu, to można zakładać że robisz interes z miłośnikiem i pasjonatem, a nie szybkim biznesmenem. 50 postów można nastukać w tydzień czy dwa, mało takich miłośników na forum ? Jak ta pięćdziesiątka pęknie, to od razu oferta na bazarze przeważnie jakaś ląduje od takiego forumowicza. No i potem różnie się takie interesy kończą :(

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki...czemu nie ujawnicie danych tego człowieka...tych z przelewu? Osobiście chciałbym wiedzieć na kogo uważać przy zawieraniu transakcji.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki...czemu nie ujawnicie danych tego człowieka...tych z przelewu? Osobiście chciałbym wiedzieć na kogo uważać przy zawieraniu transakcji.

Bo się okazać się może, iż ujawniający będzie miał większe kłopoty niż ujawniony. Takie prawo...

MOD. Przeniosłem tematy tutaj, bo chociaż nie jest to temat lekki, miły i przyjemny, to zachowajmy jednak zwyczaj braku dyskusji w dziale sprzedam.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja chętnie poproszę te informacje na pw.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu gadamy a może on już ma drugie konto na forum, czyta ten temat i nabija nowe posty żeby znowu kogoś przekręcić na bazarku. Wcale bym się nie zdziwił.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie był nowy użytkownik. Jak mi odbije, to też mogę wystawić używane Casio, pobrać kasę i zniknąć...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nowy ?

Zarejestrował się pod koniec marca tego roku...

Taki ufny jestem, że nawet to nie wzbudziło mych obaw :(

wymęczone z fona....

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do banku kilka godzin po zrobieniu przelewu - nie można już było go wycofać, co jeszcze można zgłosić ?

Można złożyć reklamację na niezgodność numeru rachunku z danymi odbiorcy. Zrób tak, być może tak właśnie było.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem ten temat i mam parę propozycji.

1. Należy jak najszybciej zgłosić sprawę na policję.

2. Należy to zrobić w sposób połączony czyli najpierw składa jeden z kolegów, a potem drugi powołując się na nr sprawy tego pierwszego. Daje to taki efekt, że Policja mając sprawę zbiorową inaczej się do tego zabiera.

3. Zażądać w banku podania danych właściciela konta, a jak odmówią (a na pewno tak zrobią) to tak jak napisał Marcinkowski złożyć reklamację na niezgodność nr rachunku z danymi odbiorcy.

Edit

Przecież Admini mają namiary IP tego gościa, to też można podać Policji, będą mieli łatwiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję publicznie tutaj podać numer IP tego typka. Numer IP to nie dane osobowe a być może któryś z kolegów ma jakieś "dojścia" ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę IP, z którego dostałem zdjęcie risemana...

209.85.213.195

Z tego co się zorientowałem, to gdzieś w Kalifornii :)

A imię, nazwisko ? Proste...Piotr Loren.

Numer telefonu, hmmm....pripaid a teraz wyłączony.

Tylko mail był z nazwiska Słowik...ale też Piotr :)

IP z którego się logował na Forum niestety nie jestem w stanie ustalić...to już pewnie leży w mocy i gestii Administracji.

A w kwestii ewentualnych pytań, że podaję dane...może mnie oszust oskarży, to szybciej i prościej się spotkamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policji powinno wystarczyć konto żeby znaleźć gościa. Jednak znając życie powiedzą, że co oni mogą zrobić i najlepiej byłoby jakbyś im przyniósł gościa na tacy. To już będzie zależało od Twojej determinacji. Może warto aby zaangażowało się w to stowarzyszenie?

No i chyba trzeba się zastanowić jak zapobiegać takim rzeczom na przyszłość. Z drugiej strony jak ktoś będzie chciał oszukać to oszuka i nic nie poradzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Nie wiem czy ma to zwiazek ze sprawa czy nie ale ostatnimi czasy jest akcja z OLX i innymi portalami ofertowymi o kolesiu który wyłudzał kase ale ze niby rzeczy oddawał prosił tylko o przelew za przesyłke.Było to o tyle rozpowrzechnione ze jest podobno ok 2tys poszkodowanych.

Ten gosc co oszukuje jest najprawdopodobniej z Trójmiasta tak jak i ten c*** co Cie oszukał.

Moze to ten sam....

Na forum nie ma nikogo kto pracuje  " we fabryce" aby ruszył sprawe jakos z kopyta po znajomosci???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście Ip z okolic Palo Alto  w Usa , może inaczej , prędzej ktoś będzie miał w banku znajomości i kogoś kto po numerze konta poda dane i adres delikwenta...

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Panowie, nie teoretyzujcie. Jedynie jeszcze nasi Admini mogą wyciągnąć IP, z których złodziej pisał swoje posty. Te hamerykańskie IP, to taki urok Gmaila - przed chwilą sam sobie wysłałem pocztę z Gmaila i okazało się że pisałem z Mountain View (gdziekolwiek to jest). Na żadnego "znajomego z banku" też nie można liczyć - za ujawnienie danych klienta poza określoną procedurą jest dyscyplinarka i to bez żadnej dyskusji.

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli robicie przelew, to system nie wymaga od Was podania danych adresowych wlasciciela rachunku na ktory maja zostac przekazane pieniadze  ? Wystarcza sam numer rachunku ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest maly problem bo kradziez  czy tez oszustwo do kwoty 400 zl moze byc potraktowane jako niska szkodliwosc spoleczna czynu i potraktowane jako zwykle wykroczenie. Dobrze by bylo aby obaj poszkodowani razem zglisili sie na policje wtedy kwota bedzie odpowiednia co moze pomoc we wszczeciu dochodzenia o oszustwo bo inaczej obawiam sie ze mendzie moze sie upiec

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wystarczy imie nazwisko i numer rachunku.

Ale ma jego adres, choć przypuszczam, że raczej błędny.

Podejrzewam, że reszta danych też lipns, oprócz numeru rachunku - on musi istnieć.

wymęczone z fona....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę IP, z którego dostałem zdjęcie risemana...

209.85.213.195

Z tego co się zorientowałem, to gdzieś w Kalifornii :)

A imię, nazwisko ? Proste...Piotr Loren.

Numer telefonu, hmmm....pripaid a teraz wyłączony.

IP gdzieś w Kalifornii - jak przy rejestracji i kolejnych wpisach na forum, zwykłe stosowanie serwera pośredniczącego... - sprawa dla operatora

Nazwisko jak i pripaid - to jasne

Z wielu powodów sprawa dla Policji.

<script src="//widget.time.is/t.js"></script>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez buczybutch
      Witam,
      mój jakże wysłużony glx5600 doczekał się zamiany paska i obudowy,
      niestety na allegro wszystkie tego typu akcje dotyczą modelu dw5600 do glx nie mogę znaleźć, czy ktoś może wie gdzie mogę takie akcesoria zakupić?

Ewentualnie jeszcze widzę na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/bezel-casio-gw-m5600-gw-m5610-g-5600e-oryginal-i4350772332.html

http://allegro.pl/oryginalny-pasek-do-zegarka-casio-g-6900-gw-6900-i4340293780.html

Czy ten bezel i pasek będzie pasował do glx-5600?

Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez ptaku
      Zapraszam do ogladania

• Przez Krzys78
      witam zamierzam kupić dw 5600c na module 901, pytanko mam czy do tego zegaeka będzie pasował moduł od dw 5600e moduł 1545 , głuwnie chodzi o iluminator 901 nie ma. z góry dziękuje za opdpowiedz.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.