Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Magik.

Za co zostałem zbanowany ???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magik.

Witam.

Wczoraj w godzinach nocnych nie mogłem zalogować się na forum. Dostałem informację, że nie mam uprawnień do przeglądania forum, bo zostałem zbanowany. Mam więc pytanie do moderatorów - za co zostałem zbanowany ?. Po mailu do Darka możliwość pisania i przeglądania forum została mi przywrócona, ale chciałbym poznać motywy działań moderacji wymierzonych w moją osobę. Jeżeli jestem tu niemile widziany, wystarczy napisać, a nie odwalać cyrk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wykonywalem zadnych dzialan , napisalem ze sprawdze i zanim zdazylem cokolwiek posprawdzac napisałeś ze działa

Wg mnie musiał to byc jakis problem techniczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ban bez poinformowania za co? Nie wydaje mi się.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Skoro tak, to znaczy że są jakieś problemy techniczne. Czasem mam też problem z wysłaniem napisanego posta. Klikam "Napisz" i zostaję wyrzucony z tematu. Muszę logować się ponownie. Radzę sobie w ten sposób, że przed wysłaniem wiadomości kopiuję treść, po wyrzuceniu loguję ponownie i wklejam to, co wcześniej napisałem. Wygląda to tak, jakby były problemy z plikami cookie powiązanymi z sesją.

Ban bez poinformowania za co? Nie wydaje mi się.

banzrzutekranu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Identyczny lub podobny problem miał kolega z działu zegarowego. W jego przypadku "ban" był skutkiem blokady nałożonej na IP. W punktach ostrzeżeń też nic nie było.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Czasami taki komunikat pojawia mi się przy przeglądaniu forum przez tapatalk.

O ile pamiętam, to przy linkach forumowych. Ale nie wszystkich, więc nie znam prawidłowości występowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam  mialem  takiego  bana  ,pisalem  do  admina  o  odblokowanie  adresu IP ,wiem  ze  w  tym  samym momencie kiedy sie  logowalem ostatni raz  to  logowal sie  tez  gosc  ktorego  zbanowano,moze  przy okazji  i  mnie  wtedy  ciach ,ciach?

W  celu  sprawdzenia  poprosilem  kolege  o  zalogowanie  sie  na moje  konto  z  innego  adresu IP  i wtedy  to sie  potwierdzilo.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i serdecznie przepraszam za wszelkie nieporozumienia na forum. Serdecznie bym prosił o ostatnią szansę, zwłaszcza że zaczęło się od głupot., a zależy mi na dalszym udziale w życiu forum. Także mam blokadę na Ip, jednak na niektórych urządzeniach forum działa. Bardzo bym prosił o jej zniesienie i obiecuję zawsze przeczekać regulaminu.

Daniel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

korzystałeś ze zbanowanego adresu IP. Wyświetlanie takiej informacji kiedy piszesz temat może mieć związek z nawiązaniem nowego połączenia z internetem (w tle) na adres IP, który ktoś używał wcześniej i został on jak pisałem zablokowany.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Witam,

korzystałeś ze zbanowanego adresu IP. Wyświetlanie takiej informacji kiedy piszesz temat może mieć związek z nawiązaniem nowego połączenia z internetem (w tle) na adres IP, który ktoś używał wcześniej i został on jak pisałem zablokowany.

Dzięki Dawid za wyjaśnienie. Mam jeszcze pytanie (kiedyś już z Tobą o tym rozmawiałem) - dlaczego jestem notorycznie "wywalany" z forum ?. Dzieje się to podczas pisania wiadomości. Jak klikam "Napisz" to już mam pozamiatane, bo jestem wylogowany. Czasem powrót do poprzedniej strony daje możliwość skopiowania treści napisanego posta, a czasem nie ma takiej możliwości więc na wszelki wypadek zawsze kopiuję to, co napisałem. Dlaczego tak się dzieje ?.

[edit]

Właśnie podczas pisania tego posta przytrafiło mi się to, o czym wspomniałem wyżej. Wiadomość piszę z pracy, a tu mam kompa na Windows 7 i przeglądarkę Firefox. W domu MacOS X + Safari i te same problemy. Nie jest to więc przypadek skoro na różnych komputerach, w różnych lokalizacjach mam ten sam kłopot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, upewnij się, że w pracy czy w miejscu gdzie korzystasz z forum nie zmienia Ci się w tle adres IP. To pierwsze co trzeba zrobić w tej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Hm, upewnij się, że w pracy czy w miejscu gdzie korzystasz z forum nie zmienia Ci się w tle adres IP. To pierwsze co trzeba zrobić w tej sytuacji.

Dawid, w pracy nie ma takiej opcji. Mam stałe IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu dzieją się podobne rzeczy czy jest OK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

W domu dzieją się podobne rzeczy czy jest OK?

I w domu i w pracy ten sam problem. Nawet dzisiaj jak pisałem wiadomości na forum to dwa razy mnie już wyrzuciło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz sprawdzić na innym jeszcze komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Przetestuję i dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też dostałem kiedyś takiego bana, a po kontakcie meilowym dowiedziałem się, że ban był ponoć przeznaczony dla kogoś innego, a ja dostałem go jakby rykoszetem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To samo. Dzisiaj znowu mnie wywaliło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czasami miewałem podobnie gdy skrobałem coś obszernego w dziale sprzedam.

U mnie wyglądało to tak:

1. Wchodzę na forum i się loguję.

2. Zakładam temat w dziale sprzedam.

3. Robię opis produktu ~ 30min.

4. Kilkam Napisz i mnie wywala.

5. Wnerw.

Teraz piszę sobie w pliku tekstowym zawartość teamtu i wklejam.

Moim zdaniem może być coś namieszane z czasami trwania sesji użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Ja czasami miewałem podobnie gdy skrobałem coś obszernego w dziale sprzedam.

U mnie wyglądało to tak:

1. Wchodzę na forum i się loguję.

2. Zakładam temat w dziale sprzedam.

3. Robię opis produktu ~ 30min.

4. Kilkam Napisz i mnie wywala.

5. Wnerw.

Teraz piszę sobie w pliku tekstowym zawartość teamtu i wklejam.

No dokładnie. Wystarczy odejść na chwilę od kompa, dłużej redagować wiadomość, uruchomić coś w dodatkowej zakładce przeglądarki i już jest pozamiatane. Od wczoraj piszę posty na iPhonie, bo nie chce mi się włączać kompa. Co ciekawe, jak na razie nie wyrzuciło mnie z forum.

[edit]

Niestety na kompie wyrzuca. Nie da się normalnie napisać dłuższego posta na forum  :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.