Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mariusz888

zegarkiipiora.com: Longines Heritage Diver

Rekomendowane odpowiedzi

"W dniu dzisiejszym firma Longines zaprezentowała dwa nowe czasomierze będące hołdem dla wszystkich pionierów głębin. Zegarki te są reedycją modeli wyprodukowanych w 1970 roku. Nabywcy będą mieli do wyboru wersję z trzema wskazówkami tzw. ” three hands” lub wersję wyposażoną w funkcję stopera."

Czytaj całość

PS. Jak nie lubię takich "poduszkowców", to tak te mi się mega podobają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zegarek fajny, nie wiem jak sprawdzi się 2824-2 z modułem stopera. Miał ktoś przyjemność z takim werkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podobają. Ten ze stoperem szczególnie. Wie ktoś jakie będą ceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Analog 2550usd, chrono 3750usd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet przyzwoite. Koniecznie trzeba się będzie gdzieś wybrać na przymiarkę.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny, nie wiem jak sprawdzi się 2824-2 z modułem stopera. Miał ktoś przyjemność z takim werkiem?

Już odpowiedziałęm w innym wątku:

Ale 2824 jest w normalnej wersji - w chrono jest 2894-2, a to nie pierwszy przypadek zegarka ze stoperem na tym werku :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek.

Jak nazywa sie pasek, ten z przeszyciem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwa zegarki w fajnym stylu retro .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash tu akurat jest 2894, to sprawdzona konstrukcja, a odpowiadając na pytanie, istnieje i jest od lat używana 2824 ze stoperem. Nie jest tak popularna jak 2894 ale egzystuje na rynku.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dzięki za wyjaśnienie, zastanawia mnie jednak, jeśli to dwa zupełnie inne mechanizmy to dlaczego oba mają oznaczenie L663.5? Tak przynajmniej wynika z artykułu zamieszczonego na ablogtowatch.com

Edyta:

Jednak na stronie napisali źle, bo na www.longines.com jest napisane, że chrono ma L651 - czyli tak jak pisaliście 2894 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines mnie ostatnimi czasy bardzo pozytywnie zaskakuje. Co nowość, to robi bardzo dobre wrażenie. Widać, że wracają na właściwe tory, co tylko może cieszyć :) Jeszcze jakby popracowali nad mechanizmami, to byłby wielki comeback tej bądź co bądź zacnej manufaktury sprzed wielu lat.

Super. Choć mimo wszystko Longines Heritage 1935 zrobił na mnie trochę większe wrażenie (zegarek do koszuli prawie że idealny, coś pięknego).

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ceny były ciut bardziej przyzwoite....

Co do 2824 z modułem stopera - to mam i posiadam Armanda z modułem DD2020 i nie narzekam na działanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba taka propozycja, a jeszcze bardziej fakt, że w końcu jest parę modeli tej firmy które chętnie bym nosił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.