Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Albo dla czerwonego pierscienia. Trza wiedziec ze te z brazowym to wyblakla czerwien. Kiedys jak robilem podobnego, gdy zdjalem pierscien, w miejcach ktore byly ukryte pod zebami, ukazala sie piekna rubinowa czerwien. 

Edytowane przez MamCzas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może licytują dla samej koperty?

Takich kopert jest dużo. Zdecydowanie wewnętrzny pierścień tu zaważył. Kolor unikalny - chyba nawet bardziej niż turkusowa wersja. Ale ja nie wierzę, żeby licytowano dla samego pierścienia. Dla niewprawnego kolekcjonera ten zegarek prezentuje się po prostu ładnie - szczególnie z oddali i bez szczegółów. Dopiero bezpośrednie porównanie z właściwą wersją odziera go z atrakcyjności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezła Sława ale cena już jest na pograniczu zasadności albo ją jednak przekroczyła - w tym momencie 150zł. Nie do końca łatwo jest tu się ustosunkować do ceny bo jednak [1] tego typu Sławy (kształt datowników) i [2] w dobrym stanie pojawiają się rzadko. Ja na A. nie widziałem takiej przynajmniej od pół roku.

http://allegro.pl/zlota-pozlacana-slava-limitowana-seria-i3504479732.html

post-60300-0-47732300-1378336458.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/zegarek-rakieta-nowa-i3525641014.html

Piękny opis a szczególnie to "..... cenę można targować ale nie na żarty ....." -czyli chętnie sprzedam poza alle z wiadomych względów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Piękny opis a szczególnie to "..... cenę można targować ale nie na żarty ....." -czyli chętnie sprzedam poza alle z wiadomych względów.

Rakieta powinna mieć w tytule nie "nowa" ale "nowoposkładana" chyba - jak mnie wzrok nie myli to koperta taka jak w większości zegarków użytkownika basiagaja swego czasu...

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca łatwo jest tu się ustosunkować do ceny bo jednak [1] tego typu Sławy (kształt datowników) i [2] w dobrym stanie pojawiają się rzadko. Ja na A. nie widziałem takiej przynajmniej od pół roku.

Byly tylko kazda miala jakies kuku.

Byla zielono tarczowa i w identycznym kolorze, w gorszym stanie jednej brakowalo chyba sekundnika druga byla "nie na chodzodzie" 

Ksztalt datownika w tym modelu jest fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On pewnie myśli ze cała koperta jest ze złota a to Au10 czy 20 to próba. Bo inaczej nie umiem tego wytłumaczyć.

"Nim się odezwiesz pomyśl pierw nieco, bo często słowa jak by z worka lecą!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powariowali ludzie z tą pobiedą. Zależnie od grubości złocenia na kopercie ten zegarek jest wart maksymalnie 50 zł. Albo ktoś poprosił znajomego o podbijanie ceny albo trzeba ze sprzedażą zegarków przenosić się z zatoki na alledrogo bo tu mimo że w PLN-ach płacą strasznie dużo.  B)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jej szaro-granatową siostrzyczkę upolowałem na A. zaledwie ponad tydzień temu za 38zł ! Choć fakt faktem, że pewnie dawałem cenę do licytacji wyraźnie wyżej. A jej stan w realu okazał się bardzo mocny :).

http://allegro.pl/zegarek-nareczny-meski-pobieda-i3493413288.html#tabsAnchor

Przy okazji - gregch - jeszcze raz dziękuję za nakierowanie mojej uwagi podczas mojego weekendowego pobytu w Białymstoku na wasz sobotni targ staroci . Sam bym o tym nie pomyślał a tak to poczyniłem całkiem satysfakcjonujące zakupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś mnie oświecić czy ten ural jest ok? Chciałbym go kupić, ale zastanawiam się nad oryginalnością.

post-60883-0-33930100-1378840346_thumb.jpg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz cytuję samego siebie niewiedząc nawet czy nie jest to sprzeczne z regulaminem. Pokazywana wcześniej licytacja dotyczyła tego samego zegarka w cenie 140 pln.

Dziś jest już inna cena i opis, mniej kontrowersyjny ponieważ skrócony :ph34r:

"zegarmistrz zegarek odkręcił i stwierdził iż to zegarek całkowicie nowy mechanizm rakieta sygnowany antywstrząsowy,chód zegarka dokladny sred.37 mm do koronki"

Edit

Zapomniałem napisać aby sprzedający o ile czyta nasze posty na forum dodał jeszcze że koperta jest chińska a zegarek to składak.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Jak sobie pomyślę, że różne wersje tego modelu kupowałem dotychczas po 35-55zł....

- a tu jest po 125zł? Ktoś musi naprawdę chcieć skolekcjonować ten egzemplarz..

http://allegro.pl/piekna-pobeda-z-lat-60-tych-stan-idealny-i3522960557.html

Panie drogi, toż to okazja jakich mało! Za bezcen rozdaje! Bierz Pan i patrz ile żeś złotych zaoszczędził – http://allegro.pl/pobieda-2802-stan-idealny-i3526114468.html

post-64334-0-22244200-1378846066_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orzesz!!!
No to "popij wodą"
Te zegarki robią się droższe niż Sputniki, Wołny, Rodiny, Ałmazy, Amfibie, Urale, Mołnie, Iskry itd.
Nie zdziwi mnie niedługo jak przeczytam - "zamienię Pobiedę na Kosmosa"
Cena za Pobiedę iście z kosmosa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji - gregch - jeszcze raz dziękuję za nakierowanie mojej uwagi podczas mojego weekendowego pobytu w Białymstoku na wasz sobotni targ staroci . Sam bym o tym nie pomyślał a tak to poczyniłem całkiem satysfakcjonujące zakupy.

Nie ma sprawy i polecam sie na przyszłość. Cieszę się że przyjazd nie był bezowocny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego też trzeba omijać szerokim łukiem a ile już tam osób i jaka już cena (76zł). A w zamian: starta tarcza bez 2 napisów i indeksów, wskazówki h. i min. od czegoś innego, koronka nie ta. A na końcu werk. Tutaj chyba podziałał urok kolorystyki ringu.

http://allegro.pl/kirowski-ladny-stan-lata-70te-i3507465685.html#tabsAnchor

...i właśnie dzisiaj się ta aukcja zakończyła... Cena - 157,50zł !   :blink:  Nie do wiary!  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i właśnie dzisiaj się ta aukcja zakończyła... Cena - 157,50zł !   :blink:  Nie do wiary!  

To ja chyba za swojego za mało wołam ;)

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi