Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne "arcydzieło" sztuki ludowej:

http://allegro.pl/wostok-amfibia-i3659380548.html

Ale za to cena niezła -  jak komuś brakuje koperty amfibii, tarczy, mechanizmu i wałka do komandira. :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga na te tarcze. Nie są to tarcze oryginalne. Druga nie powinna budzić wątpliwości. Pierwsza…za szeroko wykonany indeks godziny 12 ;) Ale to wciąż ten sam sprzedawca.

http://allegro.pl/tarcza-lucz-de-luxe-23-jewels-shockproof-ideal-i3661058459.html

http://allegro.pl/tarcza-lucz-de-luxe-23-jewels-shockproof-ideal-i3661052492.html

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

No i są płaskie, w przeciwieństwie do oryginału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

212,50  B)

Nieźle. Nawet chciałem tam powalczyć ale jednak dzisiaj głównym celem dla mnie była Sława prom Buran :wub: i tam musiałem przerzucić aktywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tą Rakietą 24h to człowiek mocno poszedł :blink:

Edit

Dajcie proszę link do tej Sławy Buran

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą Rakietą to rzeczywiście cenowa przesada. W tym przypadku liczę na rozsądek zainteresowanych kupnem takiego zegarka. Aż strach pomyśleć, że za jakiś czas takie ceny mogą być standardem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się dzieje z tym światem, że zwykla Kama, jakich mam chyba ze 3 sztuki, poszła za 96zł!

http://allegro.pl/zegarek-kama-17-kamieni-ciekawy-polecam-i3659636448.html

Po prostu potencjalni kupujący zostali zahipnotyzowani tą tarczą :D I jeszcze ta nieoryginalna odstająca koronka...

A tak na poważnie, to coraz więcej jest takich kruczków na Allegro: stary przechodzony zegarek na aukcji z fajnymi zdjęciami i opisem sprzedaje się za grube pieniądze, a NOS-y przemykają się niekiedy w skromnych aukcjach za mały pieniądz :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojciech może to przez wpis na Twoim blogu.

To na pewno. Jestem prawie pewien, że ceny napędza też temat "Ruskie okazje na aukcjach". Wskazany tu zegarek jako okazja rodzi większy apetyt…bo to przecież okazja!

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta Kama ma po prostu bardzo oryginalną grafikę tarczy. Nie sądzę aby licytujący włącznie ze zwycięzcą czytali namiętnie niniejsze Forum i na tej podstawie szacowali wystawione na aukcji zegarki. Gdyby tak było, to musiałaby zaistnieć jakaś prawidłowość, reguła, tj. każdy opisywany tutaj zegarek osiągał nienormalnie wysokie ceny na aukcji. Takiej prawidłowości na szczęście i na razie nie zauważam. Nota bene przedmiotowa Kama ma też chyba nieoryginalne wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Nie, żebym od razu marudził ale mi w tej Kamie też kilka rzeczy nie pasuje. Mostek naciągu wygląda jakby z innej bajki względem pozostałych, śrubka przy cyfrze 3 w dacie produkcji też istotnie odbiega od reszty. Przesuwka regulacji chodu jest w położeniu dalekim od doskonałości.

Nie wiem jak to było w przypadku Kam ale w przypadku Majaków były tarcze tzw. warszawskie? Tutaj tak mi jakoś ona podchodzi. Tarcza jest znacznie mniej zużyta jak koperta a ta nie należy do tych najszczelniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi