Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mimo wszystko szerokim łukiem omijam wszystkie aukcje tego pana, więc nawet jeżeli wyjątkowo trafił się jakiś oryginał a nie składak to i tak mam pewność, że aukcja zostanie napompowana z lipnych kont i w efekcie, osoba która wygra licytację, sporo przepłaci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko szerokim łukiem omijam wszystkie aukcje tego pana, więc nawet jeżeli wyjątkowo trafił się jakiś oryginał a nie składak to i tak mam pewność, że aukcja zostanie napompowana z lipnych kont i w efekcie, osoba która wygra licytację, sporo przepłaci.

Ten Pan (zbigniew 12_2005) też mnie oszukał zanim trafiłem na forum, pytałem o stan i oryginalność - kłamał ewidentnie, jak chciałem zwrócić podróby/ składaki telefon odbierała mamusia mówiąc, że go nie ma, wreszcie przestał odbierać, żadnego odzewu na maile to zwykły oszust... Ni więcej ni mniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem, żebym się nie zdziwił ceną tego Ljuksa - 294zł! :blink:

http://allegro.pl/ljuks-poljot-rzadkosc-wersja-pozlacana-i4768444683.html#tabsAnchor

Niby rozumiem kwestię koperty ale stan samej tarczy też średni (kwestia sekundnika osobna). Jak dla mnie to grubo przepłacone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem, żebym się nie zdziwił ceną tego Ljuksa - 294zł! :blink:

http://allegro.pl/ljuks-poljot-rzadkosc-wersja-pozlacana-i4768444683.html#tabsAnchor

Niby rozumiem kwestię koperty ale stan samej tarczy też średni (kwestia sekundnika osobna). Jak dla mnie to grubo przepłacone.

Chciałem mieć to mam, nawet jeśli przepłaciłem :D Uważam że stan jest całkiem dobry, a kwestia ceny? Kiedy widziałeś Ljuksa na alle?

Bo ja nie pamiętam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem mieć to mam, nawet jeśli przepłaciłem :D Uważam że stan jest całkiem dobry, a kwestia ceny? Kiedy widziałeś Ljuksa na alle?

Bo ja nie pamiętam...

Ostatni co był to bardziej zmeczony, tez forumowicz wziął.... gratulacje, zapomniałem o tej aukcji eh...;)

Edytowane przez rav_c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie pytaj :) Jeszcze nie widziałem oryginalnego sputnika w tak intensywnych kolorach, wszystkie po latach wyblakły.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie pytaj :) Jeszcze nie widziałem oryginalnego sputnika w tak intensywnych kolorach, wszystkie po latach wyblakły.

fakt! No ale tu ostrzegamy...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja nie pamiętam...

Kto bogatemu zabroni :)  rzeczywiście rzadkość na aukcjach, ale pomyslałem że więcej niż 190 nie dam, tym bardziej że trzeba jeszcze sekundnik wymienić. Mam wrazenie że ceny na alle są coraz bardziej absurdalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

A tutaj znów 'jak z fabryki' (wysokich cen):

http://allegro.pl/zlocony-poljot-de-luxe-lata-60-te-jak-z-fabryki-i4780095614.html#tabsAnchor

Ciekaw jestem za ile pójdzie   ;)

Także jestem ciekaw? Szkoda tylko, że aukcja kończy się za 8 dni... . Tyle czasu będę musiał poczekać by podzielić się swoimi spostrzeżeniami. A jest się czym podzielić :) . Jak za wcześnie bym napisał to zabrałbym całą frajdę zwycięzcy a to przecież barbarzyństwo.

Dla urozmaicenia czasu oczekiwania, proponuję Koledzy mały konkursik   :) :

1. Oryginał czy składak (dlaczego)?

2. Mechnanizm o.k. czy nie o.k. (dlaczego)?

3. Wart obecnej ceny czy nie?

(dlaczego) - jest oczywiście jedynie opcjonalne. Nie ma sensu na siłę wymyślać odpowiedzi.

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także jestem ciekaw? Szkoda tylko, że aukcja kończy się za 8 dni... . Tyle czasu będę musiał poczekać by podzielić się swoimi spostrzeżeniami. A jest się czym podzielić :) . Jak za wcześnie bym napisał to zabrałbym całą frajdę zwycięzcy a to przecież barbarzyństwo.

Może Koledzy mały konkursik  :) ?

1. Oryginał czy składak (dlaczego)?

2. Mechnanizm o.k. czy nie o.k. (dlaczego)?

3. Wart obecnej ceny czy nie?

ze wgledu na sprzedajacego to raczej nikt z aktywnych forumowiczów nie zalicytuje... konkurs ostry;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto bogatemu zabroni :)  rzeczywiście rzadkość na aukcjach, ale pomyslałem że więcej niż 190 nie dam, tym bardziej że trzeba jeszcze sekundnik wymienić. Mam wrazenie że ceny na alle są coraz bardziej absurdalne.

Może i ceny są absurdalne ale nie wiem czy będą niższe. Ljuksa szukam już dawno i jego po prostu nie ma. Ok na ebay się zdarza ale wtedy kosztuje przynajmniej 200$. Jak się gdzieś trafiał to totalny trup. Więc jeśli zapłaciłem połowę ceny z ebay to jeszcze nie jest źle. Ljuksów przybywać nie będzie, nawet na aukro czy molotok ich nie ma.

Zdarzają się różne rzadkie zegarki ale nie te. Tyle samo zapłaciłem za szturmańskie gagarin. Dużo? Nie wiem. Ale gagarinów jest mnóstwo co najwyżej trzeba uważać na różne składaki, a Ljuksów nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i ceny są absurdalne ale nie wiem czy będą niższe. Ljuksa szukam już dawno i jego po prostu nie ma. Ok na ebay się zdarza ale wtedy kosztuje przynajmniej 200$. Jak się gdzieś trafiał to totalny trup. Więc jeśli zapłaciłem połowę ceny z ebay to jeszcze nie jest źle. Ljuksów przybywać nie będzie, nawet na aukro czy molotok ich nie ma.

Zdarzają się różne rzadkie zegarki ale nie te. Tyle samo zapłaciłem za szturmańskie gagarin. Dużo? Nie wiem. Ale gagarinów jest mnóstwo co najwyżej trzeba uważać na różne składaki, a Ljuksów nie.

dokładnie, w punkt. Nie ma ich nigdzie od dawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

To nie allegro napędza ten absurd lecz ludzkie pragnienia. Przytłaczająca większość kupuje oczami. Trudno wymagać od kupujących by w głowie robili kosztorys tego co przyjdzie im później począć z danym zegarkiem. Jest wprawdzie grupa licytujących, którzy tak postrzegają ten odcinek rzeczywistości ale rzadko grają w grę z absurdalnym poziomem ceny. Może to i lepiej, że tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, są. To przypadłość tych radzieckich farb: na słońcu blakną albo zmieniają barwy nie do poznania. Jak przeleżał w szufladzie albo unikał słońca to barwy są nadal intensywne.

Inna sprawa, że ta farba ma tendencję do pękania i robią się "pajączki" na tarczy.

No i, przede wszystkim, nowe tarcze różnią się co najmniej jednym dość istotnym szczegółem (zainteresowani wiedzą). I jeszcze składacze mają problem z dostępnością właściwej sekundowej, oczywiście.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie sprzedający sam go sobie podbijał z drugiego konta i skończyło się tym że kupił od siebie. Ponowne chromowanie koperty musiało trochę kosztować więc cena musi to uwzględnić. Inna sprawa że to chromowanie słabo wyszło i może  na zdjęciach ładnie błyszczy, ale widać nierówności po poprzednich przetarciach. Osobiście bym nie ryzykował. Koronka też nie jest oryginalna.

Edytowane przez sowa2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie sprzedający sam go sobie podbijał z drugiego konta i skończyło się tym że kupił od siebie. Ponowne chromowanie koperty musiało trochę kosztować więc cena musi to uwzględnić. Inna sprawa że to chromowanie słabo wyszło i może  na zdjęciach ładnie błyszczy, ale widać nierówności po poprzednich przetarciach. Osobiście bym nie ryzykował. Koronka też nie jest oryginalna.

...no i nadal nie wiadomo co tam jest w środku.

Przypomnę też poprzednią licytację:

http://allegro.pl/kirowski-krab-kirowskie-kirovski-unikat-i4722300561.html

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie allegro napędza ten absurd lecz ludzkie pragnienia. Przytłaczająca większość kupuje oczami.

racja, kilka dobrych fotek przy odpowiednim świetle i pod odpowiednim kątem potrawi zdziałać cuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi