Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Mołnia spasowana bardzo ładnie, a cena jak cena - Sprzedający może sobie nawet tysiąc cenić, jego prawo.

Komuś się bardzo spodoba to kupi.

Za to ta Rakieta na giloszowanej tarczy genialna - pierwszy raz taką widzę! Byłby idealny materiał do półfinału Stawki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że Stawka to turniej zegarków radzieckich, a tarcza i wskazówki tej rakiety to współczesny wyrób :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tommly, dnia 17 Gru 2014 - 22:28, napisał: snapback.png

to wiem, ale czy ta akurat MOŁNIA konkretnie jest aż tyle warta? Przecież MOŁNIE bez koperty z uszami, tylko kieszonkową z białą tarczą można kupić za 70-100 zł.

Podoba mi się strasznie kolor i faktura tarczy...ale nie chcę przepłacać ;-)

Tak ci tylko odpowiem absolutnie nie negując twojej wypowiedzi

Spóbuj chociaż raz złożyć sobie pasówkę - koperta 150-350zł zalezy jaka , mechanizm sprawny to 50-80zł , tarcza 50-70zł do tego wskazówki jakieś 15-30zł o ile uda ci sie je fajnie dopasować , koronka 15zł  

wszystko to trzeba zorganizowac , gdzieś kupić bo w jednym sklepie nie leży no i złożyć - jak potrafisz samemu to OK jak nie to zegarmistrz weźmie kolejne minumu 5 dyszek a gwarantuje ci że tak dobrze nie wyjdzie jak to opanowali Ukraińcy

Dodam że koperty sa specjalnie robione do mołni to nie te koperty z lutowanymi uszami to w całości stalowa koperta

A do sprzedającego zawsze warto napisać kto wie moze jest skłonny się dogadać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spóbuj chociaż raz złożyć sobie pasówkę - koperta 150-350zł zalezy jaka , mechanizm sprawny to 50-80zł , tarcza 50-70zł do tego wskazówki jakieś 15-30zł o ile uda ci sie je fajnie dopasować , koronka 15zł  

wszystko to trzeba zorganizowac , gdzieś kupić bo w jednym sklepie nie leży no i złożyć - jak potrafisz samemu to OK jak nie to zegarmistrz weźmie kolejne minumu 5 dyszek a gwarantuje ci że tak dobrze nie wyjdzie jak to opanowali Ukraińcy

Dodam że koperty sa specjalnie robione do mołni to nie te koperty z lutowanymi uszami to w całości stalowa koperta

A do sprzedającego zawsze warto napisać kto wie moze jest skłonny się dogadać ;)

Zdawałem sobie sprawę z ogromu pracy, ale nie sądziłem, że sama koperta to aż taki koszt, z resztą części dużo się nie pomyliłem ;-) Widziałem gdzieś kiedyś Mołnię pasówkę samoróbkę z "przyspawanymi uszami" i przerobionym wałkiem i koronką, to nie to samo.

Są chyba ze 2 aukcje z taką samą bordową, tyle że kieszonkową Mołnią w cieniutkim stanie za 120-130 zł.

No nic może się troszkę potarguję, jeżeli nic innego w kolorze nie znajdę.

Przegapiłem fajnego Poljota kostkę w automacie w niemal idealnym stanie, kurczaki i poszedł za 125 zł, ech...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magia świąt. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka cena za taki stan? Jestem w szoku, przecież nawet nie jest to jakiś tam unikat. Na ebay'u w stanie idealnym bywa taniej. http://allegro.pl/wostok-olimpiada-moskwa-1980-ciekawy-model-i4895793804.html

W tym stanie powinien kosztować ok. 50% tej ceny.

Ale to rynek wycenia... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym stanie powinien kosztować ok. 50% tej ceny.

Ale to rynek wycenia... :D

A moim zdaniem powinien kosztować końcówkę ceny finalnej, czyli 70zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śmiać się.. :(

Nie mam wersji włoskiej..

Duże wydatki przede mną.. :angry:

post-60300-0-90755700-1419104734.jpg

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spóbuj chociaż raz złożyć sobie pasówkę - koperta 150-350zł zalezy jaka , mechanizm sprawny to 50-80zł , tarcza 50-70zł do tego wskazówki jakieś 15-30zł o ile uda ci sie je fajnie dopasować , koronka 15zł

Paweł nie negując tego co piszesz.... Pasówka w Stalowej kopercie z mechanizmem wczesnej Mołni lub zima , co prawda ze współczesną tarczą (ale bez przesady tarcza do Mołni nie jest problemem, nie kosztuje aż tyle) kosztuje na giełdzie 180 zet bez negocjacji. Nie trzeba samemu składać pasówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo niemal hurtowych zakupów tych zegarków nigdy nie dostaliśmy takiej ceny za ten konktretny zegarek czyli nie lutowana koperta i cienki zdobiony mechanizm - masz mozliwość zakupu za taką kwotę to tylko pogratulować źródełka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo niemal hurtowych zakupów tych zegarków nigdy nie dostaliśmy takiej ceny za ten konktretny zegarek czyli nie lutowana koperta i cienki zdobiony mechanizm - masz mozliwość zakupu za taką kwotę to tylko pogratulować źródełka

Moje negocjacje utknęły na poziomie 400 zł ze sprzedającą, ale to i tak za dużo teraz dla mnie, a poza tym był już dla kogoś testowany i zarezerwowany.

Oczywiście import z Ukrainy.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje negocjacje utknęły na poziomie 400 zł ze sprzedającą, ale to i tak za dużo teraz dla mnie, a poza tym był już dla kogoś testowany i zarezerwowany.

Oczywiście import z Ukrainy.

Pisałeś ze mną akurat o tym zegarku a testowany był dla kolegi forumowego - test wypadł bardzo pozytywnie około 30sekund odchyłki i ponad 38,5 godzin po pełnym nakręceniu

Tak zegarki jak juz pisałem wielokrotnie pochodzą z Ukrainy a konkretnie z Charkowa

Zegarek juz sprzedany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo niemal hurtowych zakupów tych zegarków nigdy nie dostaliśmy takiej ceny za ten konktretny zegarek czyli nie lutowana koperta i cienki zdobiony mechanizm - masz mozliwość zakupu za taką kwotę to tylko pogratulować źródełka

Ale to żadne źródło. Byłem w tamtym miesiącu na giełdzie w Rzeszowie. Sympatyczna pani z ukrainy miała takie cztery. Otworzyłem dwa jeden na cienkiej Mołni jeden na zimie. Potrzebuję sam mechanizm więc myślałem że tylko to się uda zdobyć. Mam też "prawdziwą" pasówkę jedną z pierwszych jakie zrobił sose z ręcznie toczoną kopertą z mosiądzu więc temat co nieco jest mi znany ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak..nie mało, ale to my dyktujemy cenę :) Tym razem ja :P Nie jestem sępem, który liczy na kupno czegoś ładnego za tani barszcz ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi