Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

"Przyzwoite" to są ceny ;)

Zegarki sa zwyczajne. Foty za to są dobre :D

Ująłbym to inaczej.

Zegarki są dobre (a zdarzają się naprawdę niezłe sztuki). Foty też są dobre.

Ceny bywają więc "przyzwoite" (tj. takie "nie bazarkowe").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie!

Może nie powinienem pokazywać, ale ja nie pies ogrodnika. :D

Może ktoś się skusi, naprawdę okazja.

Jak za darmo, aż się dziwię, że jeszcze nikt nie kupił.

http://www.allegro.pl/item491724362_dwa_ze..._pozlacane.html

A tutaj absolutny rarytas, jak komuś jeszcze zostanie trochę kasy po zakupie dwóch powyższych. :)

http://www.allegro.pl/item491729835_zegarek_stojacy.html

Stojący zegar dwa razy na dobę pokazuje idealną godzinę. Chodzący prawie nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie!

Może nie powinienem pokazywać, ale ja nie pies ogrodnika. :D

Może ktoś się skusi, naprawdę okazja.

Jak za darmo, aż się dziwię, że jeszcze nikt nie kupił.

http://www.allegro.pl/item491724362_dwa_ze..._pozlacane.html

A tutaj absolutny rarytas, jak komuś jeszcze zostanie trochę kasy po zakupie dwóch powyższych. :)

http://www.allegro.pl/item491729835_zegarek_stojacy.html

E tam czepiasz się :) Chłopak ma jakąś dysgrafię czy inną dys... i poprostu wszędzie o dwa zera za dużo mu się wpisało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze no, znów mnie ominął :rolleyes:

post-3565-0-51365100-1331080160.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba tylko na ebay.com ostatnio sporo tam kupuję a ten mi umknął za 8 eur więcej niż dawałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
chyba tylko na ebay.com ostatnio sporo tam kupuję a ten mi umknął za 8 eur więcej niż dawałem

Za tę cenę co on poszedł można Strieły szukać :rolleyes:! Szalejesz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba też licytowałem w tej aukcji - wysoko poszedł! ale i ty wysoko licytowałeś - ja spasowałem ok. 50 ojro niżej ale za to trafiłem szturmańca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie tylko u nas szaleństwo przedświąteczne

Klik :rolleyes:

w tej cenie za taki stan to w sumie nie jest aż tak dużo

chyba też licytowałem w tej aukcji - wysoko poszedł! ale i ty wysoko licytowałeś - ja spasowałem ok. 50 ojro niżej ale za to trafiłem szturmańca

w sumie to się cieszę bo jednak trochę kasy bym wywalił :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa nie dotyczy allegro, ale chciałbym sie Was poradzić. mam okazje zakupu Komandira za 25 zł. wiem tylko tyle ze jest niesprawny. nie wiem nic co to za usterka.

opłaca mi sie go kupić?

kilka miesiecy temu nabyłem innego komandira za 20 kilka zlotych. po naprawie śmiga i wygląda nie najgorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na podorędziu zegarmistrza, który ma części, to bierz i nie zastanawiaj się.

Pod jednym warunkiem - koperta, wskazówki i tarcza w dobrym stanie. Z werkiem fachowiec da sobie rady, szukanie elementów oprawy to z reguły większy problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sprawa nie dotyczy allegro, ale chciałbym sie Was poradzić. mam okazje zakupu Komandira za 25 zł. wiem tylko tyle ze jest niesprawny. nie wiem nic co to za usterka.

opłaca mi sie go kupić?

Zależy od stanu wizualnego. Kilka razu kupiłem za grosze nówki "bo nie działa", a potem okazało się że zastał się z braku nakręcania. Ale jeśli jest zniszczony to nie warto, bo ogólnie komandiry nie należą do najdroższych :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

opłaca mi sie go kupić?

kilka miesiecy temu nabyłem innego komandira za 20 kilka zlotych. po naprawie śmiga i wygląda nie najgorzej.

Jeśli masz stałego majstra, to za żadną naprawę nie skasuje cię więcej niż 50-60 zł, bo tam po prostu nie ma czego wymienić za więcej :angry: Mój automat z wymianą połowy bebechów naprawia za 60 zł. Jeśli zegarek jest w dobrym stanie wizualnym, to się nie masz czego bać. Jesteś w stanie choć zgrubnie zdiagnozować problem ? Bo "niesprawny" może oznaczać "do czyszczenia"... :lol: 80-90 zł za Komandira po serwisie - jedni powiedzą dużo, drudzy normalnie... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie allegro ale ebay, ale patrzcie jaki łądny zestawik ogórów :)

ebay 350138699774

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co prawda nie allegro ale ebay, ale patrzcie jaki łądny zestawik ogórów :)

ebay 350138699774

Ale co trzeba przyznać, gwiazda lepiej trzyma kolor niż w oryginałach. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha:) Właśnie wczoraj zawiesiłem oko na tym "dobru". Najśmieszniejsze są te czołgi na tarczy, jakby były nadmuchane:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I aukcja się skończyła i nikt tego nie kupił??

Taka okazja przeszła...

I przy okazji:

Zegarek jak zegarek, cena jak cena, ale za to jakże twórcze automatyczne tłumaczenie ze strony producenta. ;)

http://allegro.pl/item505935339_oryginalny...im_c091007.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I przy okazji:

Zegarek jak zegarek, cena jak cena, ale za to jakże twórcze automatyczne tłumaczenie ze strony producenta. ;)

http://allegro.pl/item505935339_oryginalny...im_c091007.html

Coś mi podejrzanie wygląda ten Prim, na stronie producenta nie ma takiego ani chociażby podobnego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Piotr 'Orlinos' Kozłowsk

Nie wiem, czy moja anegdota pasuje do tego wątku, ale do innych jeszcze mniej (a nowego nie warto zakładać).

Byłem dzisiaj w Łodzi na Struga 7, pokazać się z własnie nabytym Wostokiem (prosty, mały, z białym cyferblatem i rzymskimi indeksami), kupić pasek, dowiedzieć się o stan mechanizmu itp. Jak już miałem wychodzić, jakiś mężczyzna przyszedł, zapewne ze swoim znajomym, odebrać starego, przemoczonego Komandira.

Oczywiście zostałem, by jako świeżo upieczony noob zegarkowy napawać się i podziwiać wspomniany mechanizm (faktycznie, mocno zużyty i zniszczony, ale śliczny).

Przy okazji nawiązała się krótka wymiana zdań, między zebranymi, dotycząca Wostoków dawnych i obecnych. Ja przy okazji napomknąłem o znanych dobrze wszystkim forumowiczom, "najprostrzych" współczesnych rosyjskich Wostokach i Komandirach (z nurkiem, czołgiem itp.), dostępnych choćby przez Allegro.

Na co zostałem pouczony poważnym tonem przez drugiego z klientów, że na Allegro "to wszystko podróby, bo Wostoki kosztują minimum 500-700 zł". Gość z lekkim powątpiewaniem przyjął moje wyjaśnienie, że "tradycyjne" modele Wostoka są dużo tańsze, a tak dużo, to kosztują nowe modele (Deep Sea, Red) - oraz zegarki Vostok Europe (czyli właściwie innej marki, jak rozumiem, chociaż z werkami pochodzącymi z tej samej fabryki, co "normalne" Wostoki?).

Cóż, nawet powołanie się na autorytet forumowiczów (którzy niejednego nurasa tutaj zachwalali) wróciłem zakłopotany do domu - bo za jakiś czas planuję kupić czarnego nurka - Amfibię. Hm, krótka wizyta na stronie Wostok Inc. definitywnie rozwiała wątpliwości - ceny w rublach są jasno podane, a Wostok sam siebie chyba nie podrabia? ;)

(Mam nadzieję, że powyższe było w miarę jasne i nie pokręciłem czegoś z firmami i markami - uczę się czytając stare tematy na forum) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem sobie w listopadzie vostoka z Czistopola (zamówiłem ze strony po rosyjsku), razem z przesyłką wyniósł mnie ok 260 pln. (Western union) akurat padło na wzrost ceny dolara. Parę tygodni wcześniej ustrzeliłem takiego (inna tarcza) na allegro za 150. Ale trudno komuś obiecałem, a ten ktoś sobie zażyczył właśnie taką a nie inną tarczę ("kamandir podwodnoj łodki" i słowo się rzekło). Wtedy sobie zaśpiewali za niego 38$ o ile pamiętam (taki 2416b), przesyłka koło 20$ i odpał dla Uniona. W każdym razie przetestowałem, natomiast sprowadzenie kilku by się opłaciło...., tyle że nie mam dla kogo....

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi